Menininkas tikisi išrengti vienišą laidų vedėją E. Skrolytę

Skulptorius Mindaugas Tendziagolskis (37 m.) kiaurai permato moteris. Todėl jis neabejoja, kad jo mūza tapusi televizijos laidos vedėja Eglė Skrolytė (32 m.) galėtų pozuoti aktams. Tačiau pirmiau menininkas savo įkvėpėjai ruošiasi padovanoti keletą piešinių ir skulptūrų. Ar šią vasarą užsimezgusi jųdviejų bičiulystė galėtų virsti šiltesniais jausmais?

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė ("Gyvenimo būdas")

Jul 7, 2012, 9:50 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:42 AM

Menininko ir jo mūzos širdys yra atviros meilei.

„Šiuo metu esu vienišas”, – asmeninio gyvenimo uždangą praskleidė Vilniuje gyvenantis ir savo studiją įkūręs M. Tendziagolskis.

Laidos „Mamyčių klubas” vedėja E. Skrolytė beveik prieš metus oficialiai išsiskyrė su buvusiu grupės „Bavarija” nariu Juozu Liesiu (38 m.).

Du mažamečius vaikus auginanti moteris, po skyrybų dalyvavusi televizijos projekte, buvo peršama su dvylika metų jaunesniu šokių partneriu Mariumi Gaižausku. Tačiau juodu greitai iškrito iš šio konkurso, ir ryšys nutrūko.

Vieniša žavi laidos vedėja traukia ne bet kokių, o meniškos sielos vyrų dėmesį. Su M. Tendziagolskiu bendroje draugų kompanijoje susipažinusi E.Skrolytė jau per pirmą susitikimą sulaukė pasiūlymo tapti jo modeliu.

„Ji man patiko”, – simpatiją išraiškingų akių ilgaplaukei iškart pajuto M. Tendziagolskis.

„Gal jau tapote artimais draugais?” – paklausiau tris E. Skrolytės fotosesijų seansus jau spėjusio surengti M. Tendziagolskio.

„Man nesvarbu, kas ką galvoja”, – patikino menininkas, užsimojęs įamžinti E. Skrolytę meninėse fotografijose, piešiniuose, skulptūrose. Jis svarsto ir apie vaizdo meną.

Kūrėjas ruošiasi sukurti mažiausiai septynis meno darbus, kuriuose įamžins savo mūzą. Menininkas įsitikinęs, kad tiek kūrinių pakanka įspūdžiui sukurti.

Skulptorius parodą galėtų atidaryti jau šį rudenį.

Tačiau M. Tendziagolskis dar nežino, ar pozuotoja norės viešinti jo kūrinius.

Menininkas dalį darbų dovanos modeliui, tad E. Skrolytė galės jais papuošti savo namus.

„Skulptūra turi savų niuansų ir nebūtinai turi būti natūralaus žmogaus dydžio, lyg paminklas.

Yra daug galimybių, išraiškos priemonių ir medžiagų, iš kurių atsiranda skulptūros.

Teks paieškoti medžiagos, kuri labiausiai atspindi Eglę”, – užsiminė M. Tendziagolskis, prieš trejus metus sostinės Rotušės aikštėje sukūręs ledinį baroko miestą.

Žiūrinėdamas pozuotojos nuotraukas skulptorius svarstė, ar E. Skrolytės atvaizdą galėtų paversti ledo skulptūra.

„Jeigu norėčiau pabrėžti moters laikinumą, tuomet ledas tiktų”, – šmaikštavo menininkas, kurio pasiūlymas pozuoti E.Skrolytės neišgąsdino.

Juodviem bendrą kalbą pavyko rasti dėl to, kad Eglė yra arti meno – ji studijavo teatro režisūrą.

„Menininkai kitaip suvokia meną ir nesivaiko stereotipų. Man fotografuoti Eglę buvo paprasta, nes jai nereikėjo aiškinti, ką daryti. Prieš fotoobjektyvą iškart liejosi emocijos”, – džiaugėsi kūrėjas.

Skulptorius ir pats yra pozavęs aktui

Prieš ketverius metus M. Tendziagolskis kūrė Lietuvos pramogų pasaulio atstovų aktus. Pirmoji apie pozavimo seansą apsinuoginus prasitarė realybės šou „Kelias į žvaigždes III” dalyvė Gintarė Ramonaitė. Vėliau – dainininkė Mia.

Aktams pozavo ne tik moterys, bet ir vyrai. Baigęs darbą M. Tendziagolskis surengė piešinių parodą privačioje erdvėje, nes garsūs pozuotojai atsisakė viešinti nuotraukas.

Ar M. Tendziagolskis pasiūlys naujajai mūzai E. Skrolytei pozuoti apsinuoginusiai?

„Turiu tokią mintį. Paprastai visi sutinka su tokiu pasiūlymu, bet Eglės nespausiu. Reikia pasverti, ar apsinuoginimas nekenkia žmogaus reputacijai. Eglei paliksiu pačiai spręsti, ar ji ryšis pozuoti aktams”, – kalbėjo menininkas.

E. Skrolytė džiaugėsi smagiu kūrybiniu darbu su M. Tendziagolskiu, tačiau ar sutiktų pozuoti nuoga, šiuo metu negalėjo atsakyti vienareikšmiškai: „Apsisprendimas priklausys nuo daugelio aplinkybių: nuo dabartinio mano gyvenimo etapo ir nuo mano, kaip pozuotojos, ryšio su menininku užsimezgimo.”

Kodėl M. Tendziagolskiui niekas neatsisako pozuoti apsinuoginęs? „Žinau, kad visi žmonės gali apsinuoginti. Net ir aš praėjusią savaitę pozavau aktui. Nuotrauka pasirodys viename moterų žurnale”, – prasitarė skulptorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.