J. Didžiulio fotografijų parodoje - Kolumbija pro objektyvą

Pirmadienį Jurgis Didžiulis meksikietiškame restorane „Sofa de Pancho“ pristatė savo fotografijų parodą. Visose nuotraukose yra vaizdai iš Kolumbijos: egzotiškas maistas, spalvingi festivaliai ir dainininko žmona Erica Jennings.

J. Didžiulis vylėsi, kad fotografijomis pavyko perteikti emocijas.<br>J. Stacevičius
J. Didžiulis vylėsi, kad fotografijomis pavyko perteikti emocijas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Jul 10, 2012, 12:03 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:09 AM

Kolumbija – tai žmonės ir jų šypsenos

Idėja surengti parodą muzikantui kilo po to, kai sužinojo, kad į Lietuvą atvyksta dainininkas, Kolumbijos kultūros ambasadorius Juanesas. Pats J. Didžiulis prisidėjo prie koncerto organizavimo, o paroda - tai dar vienas būdas supažindinti lietuvius su Pietų Amerika. „Tam, kad gerai suprastum Juanesą, reikia suprasti Pietų Amerikos kultūrą. Jis nėra šiaip iš užsienio atvykstantis atlikėjas. Jis - Kolumbijos kultūros ambasadorius. Todėl ta proga mes nusprendėme lietuvius supažindinti ne kiek su pačiu Juanesu, kiek su visa Pietų Amerikos kultūra.

„Tai nėra Kolumbija Jurgio akimis. Darant nuotraukas nebuvo įgyvendinamas kažkoks sumanymas. Demonstruojama archyvinė medžiaga. Tiesiog turiu labai daug gražių nuotraukų, darytų Pietų Amerikoje. Dabar man pasitaikė ypatinga proga jas parodyti“, – apie parodos koncepciją kalbėjo J. Didžiulis.

Restorane iškabintas fotografijas J. Didžiulis darė ketverius-penkerius metus. Dabar tiksliai nė neprisimena. Tačiau, aišku, būta iš ko rinktis.

Pats muzikantas teigia, kad nuotraukas atsirinko tas, kurios labiausiai atspindi Kolumbijos nacionalinį charakterį. Anot J. Didžiulio, svarbiausia, kad žvelgdami į tam tikrus kadrus, žmonės galėtų geriau suvokti, kokia yra Kolumbija.

„Man Kolumbija yra žmonės ir jų kultūra. Visai kas kita yra gamta. Kelios gamtos nuotraukos yra pakabintos, bet man svarbiausi – žmonės ir jų šypsenos, jų šiluma. Manau, kad tai atsispindi ir pačiuose kadruose“, – pasakojo J. Didžiulis.

Svarbiausia - stipri emocija

„Mes nuotraukų turime tiek daug, kad aš nesuprantu, kaip Jurgis išsirinko“, – skėsčiojo rankomis dainininkė E. Jennings ir vis kartojo, kad neprisidėjo prie sutuoktinio fotografijų parodos rengimo.

Ji teigia tik parodžiusi J. Didžiuliui nuotrauką, kuri jai labiausiai patiko – stambus kadras su maistu. Pats parodos autorius sakė, kad jo mylimiausia nuotrauka – vaikas, stovintis tarpduryje.

Anot J. Didžiulio, svarbiausia jam yra ne techniškai tvarkingas kadras, bet stipri jo emocija.

„Aš išvis nesitikėjau čia pamatyti savo nuotrauką. Manau, kad man tai yra komplimentas“, – E. Jennings visai neįsižeidė, kad mėgstamiausiu kadru vyras išrinko ne jos nuotrauką.

Į Kolumbiją J. Didžiulis su žmona ir vaikais vyksta kiekvienais metais. Kelionės metus aplanko Kolumbijoje gyvenančius savo artimuosius. Dažniausiai šeima į Pietų Ameriką išvyksta žiemą.

„Džiaugiuosi, kad mes su vaikais galime pabūti ten porą savaičių, pailsėti nuo visko. Tačiau mes keliaujame ir kitur. Štai, prieš porą metų buvome išvykę į Kubą. Visai nesvarbu, kur išvykti, su vaikais ar dviese. Mums tiesiog labai patinka keliauti“, – meilės kelionėms neslėpė E. Jennings.

Po parodos pristatymo J. Didžiulis užtraukė keletą dainų. Jam pritarė ir E. Jennings, tačiau ji liko stovėti nuošalėje su grupės „Skamp“ nariu Viliumi Alesiumi ir jo žmona aktore Egle Driukaite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.