Jauno kauniečio aistra – tapyti žinomus kultūros ir pramogų pasaulio atstovus

„Menas turi intriguoti, turi stebinti, turi virpinti“, – taip mano 24-erių menininkas Mindaugas Jankauskas. Ketvirtą savo parodą pristatantis vaikinas penktadienio vakarą sostinėje esančiame restorane „Shanti“ atidarė žinomų Lietuvos ir užsienio žmonių poparto stiliumi nutapytų portretų-ikonų parodą.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2012-07-13 23:42, atnaujinta 2018-03-18 04:17

Maždaug dvidešimt darbų nutapęs vaikinas daile susidomėjo dar vaikystėje – tuomet lankė įvairius dailės būrelius, kelis metus mokėsi Vilniaus dailės akademijoje, kur studijavo kostiumo dizainą, vėliau – tapybą.

„Piešti visuomet mėgau. Labai džiaugiuosi, kad pagaliau galiu save realizuoti“, – portalui lrytas.,lt sakė jis. Mindaugas tapyti žinomus žmones pasirinko ne šiaip sau. Pasak jo, jis visuomet domėjosi menu, kultūra, dizainu, todėl paveiksluose nutapyti veidai – jam gyvenime labai imponuoja.

Ne kiekvienas menininkas pasiryžta tapyti portretus, juo labiau – visuomenei pažįstamus žmones. Tačiau jaunas vaikinas nepabūgo kritikų nuomonės ir viešai pristatė savo tapytus paveikslus. Juose – Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas su žmona, Seimo nare Agne, dizaineris Juozas Statkevičius, krepšininkas Simas Jasaitis, atlikėjai Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Edgidijus Dragūnas-Selas, verslininkas Žilvinas Grigaitis ir kiti.

Tarp menininko darbų – ir užsienio žvaigždės: visiems pažįstamas grupės „Queen“ lyderis Freddie Mercury`is, dizaineriai Johnas Galliano, Tomas Frodas bei kiti.

Į parodos atidarymo vakarėlį atvykę svečiai žavėjosi dalininko kūryba, o pats Mindaugas prasitarė, kad kelis darbus jau teko ir parduoti. „Labai sunku nustatyti kainą. Esu pardavęs ir už 500 litų“, - sakė jis.

Spalvingas drobes Mindaugas tapė maždaug pusantrų metų. Šia paroda buvo pristatytas ir virtuvės griovėju vadinamo Ali Gadžijevo šeštadienį prasidėsiantis vakarėlių ciklas „Aperitivo Shanti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.