G. Liaudanskas-Svaras jaunimą įkvėpė kurti ne tik muziką

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo (PLJS) dalyviai savaitgalį galėjo susitikti su „G&G Sindikato“ lyderiu Gabrieliumi Liaudansku-Svaru. Kūrybinėse dirbtuvėse jis mokė jaunuosius lietuvius padaryti trafaretus ant marškinėlių. Aerozoliniais dažais kvepianti palapinė buvo sausakimša nuo dirbtuvių pradžios iki pat pabaigos. Visi kažką darė: piešė, pjaustė, dažė.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2012-07-15 14:05, atnaujinta 2018-03-18 03:32

Svaras kiekvienam mielai dalijo patarimus ir rodė paties pieštų trafaretų nuotraukas.

„Festivalio organizatoriai man paskambino ir paklausė, ar aš norėčiau ką nors veikti šventės metu. Aš pagalvojau, kad smagu būtų su „chebra“ pasėdėti, trafaretus papaišalioti. Ir smagu, ir pasikalbėti yra apie ką. Man svarbiausias dalykas yra bendravimas su žmonėmis“, – apie savo dirbtuvių atsiradimą pasakojo grupės „G&G Sindikatas“ narys.

Atlikėjas trafaretus ant marškinėlių piešia jau keletą metų. Visko išmoko pats. Anot jo, visi tikrieji menai yra išmokstami tik patiems bandant. Tačiau pripažįsta, kad tobulėjimui reikia žinių. Jos pasiekiamos tik bendraujant su žmonėmis, kurie užsiima ta pačia veikla, dalijantis savo patirtimi ir atradimais.

„O viskas prasidėjo nuo labai elementarių dalykų. Aš labai nemėgstu pirkti dovanų ir visą gyvenimą galvoju, kaip to išvengti. Taip sumąsčiau vienam draugui padaryti marškinėlius, o kitam draugui iš senos vinilo plokštelės padariau laikrodį. Dovanoti vien laikrodį man atrodė mažoka, todėl nusprendžiau padaryti dar vienus trafaretinius marškinėlius su mėgstama draugo grupe.

Tokia dovana man yra šimtą kartų mielesnė ir vertingesnė už nupirktą automobilį“, – šypsojosi Svaras.

Nors trafaretus galima atsispausdinti, reperis juos piešia pats. Ragina ir kitus viską daryti patiems. Susidomėjusiems trafaretų ant marškinėlių gamyba Svaras siūlo panaršyti internete, tačiau perspėja, kad internete galima rasti techniką, bet negalima rasti idėjų.

„Idėjas reikia generuoti savo viduje. Taip pat kaip literatūrines idėjas, kaip dainų tekstus, kaip paveikslus, kaip skulptūras mes pirmiausia turime kurti savo galvose. Idėja yra svarbiausias dalykas, o kaip ją įgyvendinti yra mažiausiai rūpesčio vertas dalykas. Tikrai, norėdamas kažką padaryti, atrasi žmonių, kurie tai daro, kurie patars. Galų gale internetas yra visagalis“, – tikino Svaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.