Televiziją keičianti E. Daniūtė: „Pavargau nuo nuolatinių J. Smorigino pykčio protrūkių“

Konkursą „Šok su manimi“ paliekanti Edita Daniūtė (33 m.) pratrūko. Europos ir pasaulio sportinių šokių čempionė tikina, kad šio projekto vertinimo komisijoje jautėsi tarsi girtų netašytų vyrų kompanijoje.

E.Daniūtė: “Tikiuosi, kad LNK konkurse nebūsiu puldinėjama taip, kaip TV3 projekte.”<br>R. Neverbickas
E.Daniūtė: “Tikiuosi, kad LNK konkurse nebūsiu puldinėjama taip, kaip TV3 projekte.”<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2012, 10:43 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:13 AM

Nuo rudens E.Daniūtė vadovaus LNK konkurso „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ vertinimo komisijai. TV3 konkurse aštrialiežuvio Jurijaus Smorigino užgauliojimus kentusi šokėja, pakviesta į LNK projektą, iškėlė sąlygą — ji neturi būti įstumta į panašią situaciją.

— Ar LNK pasiūlymu susigundėte tik dėl to, kad būtumėte kuo toliau nuo J.Smorigino, su kuriuo ekrane nuolat konfliktuodavote?

— Taip. Pavargau nuo nuolatinių jo pykčio protrūkių, kurie, matyt, niekada nebūtų baigęsi. Suprantu, kad žiūrovams patinka kraujas, bet man jo buvo per daug.

Buvau patekusi į nepavydėtiną situaciją. Kai atsikertu negražiai su manimi kalbančiam žmogui, atrodau šiurkšti. Kai nutyliu — kvaila višta. Tokia situacija mane erzino.

Puikiai supratau, kad atsikirtinėti moteriai netinka. Bet žinojau ir tai, kad jei neatsikirsiu, pati savęs negerbsiu. Situacija — be išeities.

Jaučiausi kaip girtų diedų draugijoje netikėtai atsidūrusi blaivi moteris. Nenorėjau tapti vienu tų diedų.

— Ar J.Smoriginas jus įžeidė?

— Ne. Man tik nepatiko aplinkos kuriamas mano įvaizdis. J.Smorigino kalbos yra nerišlios. Manau, kad jis daug vaidina. Televizijoje jis išpopuliarėjo pirmiausia dėl keistų savo pareiškimų. Tačiau man atrodo, kad kuo toliau, tuo labiau jis išsisemia, o nerišlių kalbų — vis daugiau.

J.Smorigino pastaba, kad esu perdžiūvusi, man buvo didžiausias komplimentas. Pareiškimas, kad nekalbu jokia užsienio kalba, — visiška nesąmonė.

— O kokias užsienio kalbas mokate?

— Laisvai kalbu rusiškai ir angliškai, truputį — itališkai.

— Projekto metu J.Smoriginui aštriai atsikirsdavote. Ar ir realiame gyvenime neleidžiate savęs pastumti?

— Realiame gyvenime su manimi niekas taip nekalba.

— Atrodė, kad ir jūs projekte “Šok su manimi” kūrėte kažkokį personažą.

— Stengiausi būti savimi. Vaidinti reikia filme, o ne šokių projekte. Esu šokių specialistė ir šiame konkurse tenorėjau reikšti pastabas apie šokius.

O jei kalbėsime apie Jurijų, manau, kad jis pats nebesupranta, kada kuria personažą, o kada yra natūralus.

Tačiau, nepaisant visko, manau, kad J.Smoriginas — labai protingas žmogus. Jis turi gerą darbą televizijoje, Lietuvoje yra žinomas. Gal jis tiesiog serga žvaigždžių liga?

Suprantu, kad televizijai niekada nebus per daug aštrių kampų. Kai žiūrovams duodi prieskonių, jie neperjungia kanalo. Žmonėms patinka, kai juos šokiruoja.

— Ar su J.Smoriginu niekada nebandėte pasikalbėti prie arbatos puodelio?

— Projekto pradžioje mūsų santykiai buvo geri, po to prasidėjo pasikandžiojimai. Visuomet galima pasižnaibyti, bet iki tam tikros ribos. Paskui tampa ne juokinga, o graudu.

Vytauto Šapranausko pasikandžiojimai — kitokie. Jis žino, ką ir kaip pasakyti, kad būtų juokinga.

— Kaip lengvas apsižodžiavimas su J.Smoriginu virto karu?

— Viskas prasidėjo nuo jo pastabų apie tai, kad baletas — labai gražu, o sportiniai šokiai — tikras blogis.

Manau, kad gražu yra ir baletas, ir sportiniai šokiai. Tik nereikia jų lyginti ir vienos srities aukštinti, o kitos — menkinti.

Klasikinis baletas — visų šokio rūšių tėvas. Labai mėgstu baletą, Lietuvos operos ir baleto teatre praleidau visą vaikystę, M.K.Čiurlionio menų mokykloje pati šokau baletą. Bet nuolatiniai keisti J.Smorigino užgauliojimai pradėjo mane erzinti.

Keliskart buvau nutarusi nebeatsikirtinėti. Bet, spėju, jog su Jurijumi buvo pakalbėta, kad jis nepaliktų manęs ramybėje. Prodiuseriams, matyt, patiko tai, kad reitingai kyla.

Kai aš negalėdavau dalyvauti projekte, J.Smoriginas net puldinėdavo mano trenerę Jūratę Norvaišienę.

Žinoma, jai rodė ir šiek tiek pagarbos. Juk jos ir amžius (J.Norvaišienei — 76 m.), ir laimėjimai — tikrai solidūs.

— Nesate kovotoja?

— Jei nori ką nors pasiekti, privalai turėti tvirtą charakterį. Minkšti, už save pakovoti nesugebantys žmonės, net būdami itin talentingi, lieka nepastebėti.

Bėgant metams žmogus daug ko išmoksta — net patylėti. Posakis “Duok kvailiui kelią” — ne tušti žodžiai. Todėl protingesniu laikomas tas, kuris patyli, kai reikia.

— TV3 konkurse “Šok su manimi” buvote eilinė komisijos narė, o LNK projekte “Kviečiu šokti. Pažadinta aistra” būsite komisijos pirmininkė. Galbūt jus suviliojo aukštesnės pareigos?

— Tai — tik pavadinimas. Visi komisijos nariai šokių projekte turi vienodas teises.

LNK projekto rengėjams pasakiau, kad nebenorėčiau patekti į panašią situaciją kaip “Šok su manimi” projekte.

Man svarbiausia — profesionalumas. Sutinku, kad vienas kitam galime įgelti, tačiau žemo lygio žodynas mane visiškai išveda iš pusiausvyros. Todėl tikiuosi jo nebegirdėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.