„Pinup Girls“ atlikėjos Baltarusijoje pasijuto kaip nukeliavusios į praeitį

Grupės „Pinup Girls“ merginoms viešnagė Baltarusijoje, kurioje vyko dainų konkursas „Slavianskij bazar“, įsiminė ilgam. Ieva Ambrazaitė, Viktorija Sutkutė ir Simona Šermukšnytė kaimyninėje šalyje lankėsi pirmą kartą. Atlikėjas sužavėjo Vitebsko mieste vykusi dainų šventė ir nustebino sovietmetį primenanti Baltarusija.

Grupės „Pinup Girls" merginos viešėjo Vitebske vykusiame dainų festivalyje „Slavianskij bazar“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Grupės „Pinup Girls" merginos viešėjo Vitebske vykusiame dainų festivalyje „Slavianskij bazar“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jul 17, 2012, 11:56 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:18 AM

Tris dienas kaimyninėje šalyje viešėjusios merginos aplankė žymiausias vietas ir susipažino su vietine kultūra. Anksčiau iš draugų pasakojimų girdėjusios, jog Baltarusija primena gūdžius sovietinius laikus, galėjo tuo pačios įsitikinti.

Merginos pasakojo, kad žmonių stilius, bendravimas, kai kurie viešbučiai ir restoranai nukėlė jas į tuos laikus, kuomet jos dar buvo labai mažos.

„Viskas atrodė taip, kaip Lietuva prieš gerus penkiolika metų“, - šypsojosi grupės „Pinup Girls“ narė Ieva Ambrazaitė.

Dainininkė sakė, kad visos grupės merginos apsigyveno kukliame viešbutyje, kuris priminė svečių namus. I. Ambrazaitė juokėsi, kad į prabangų SPA tai tikrai nebuvo panašu: „Gal daugiau į senus laikus menančius, paprastus apartamentus, kuriuose buvo galima rasti geriau ir blogiau įrengtų kambarių“.

Tame pačiame pastate, kuriame gyveno lietuvės, apsistojo ir atlikėjos iš Rusijos Žanos Friskės bei dainininko Valerijaus Leontjevo šokėjai.

I. Ambrazaitė, V. Sutkutė ir S. Šermukšnytė nenudžiugo ir apsilankiusios viename geriausių vietos restoranų, įsikūrusių pastato 14-ame aukšte.

„Atvykome ten ir apstulbome. Pagrindinių patiekalų porcijos tokio mažo dydžio, kad nerandu net su kuo palyginti. Mes jautėmės vos užkandusios“, - šypsojosi Ieva.

Kur kas malonesni merginų įspūdžiai iš konkurso „Slavianskij bazar“. Organizatoriai pasistengė, kad lietuvėms nieko netrūktų. Merginos ant scenos atliko dvi dainas: vieną lietuvių kalba, o kitą - lietuvių ir rusų. Rusiškai nelabai gerai kalbančios atlikėjos sakė, kad tie, kurie gerai mokėjo jų kalbą, buvo kviečiami į radijo ir televizijos laidas.

I. Ambrazaitė sakė, kad prieš lipant į sceną baimė buvo didžiulė, tačiau publikos dėmesys, plojimai ir per kraštus besiliejančios klausytojų emocijos padėjo pamiršti visą jaudulį.

„Mus puikiai sutiko publika. Lietuviai galėtų pasimokyti iš jų, kaip reikia palaikyti scenoje dainuojančius atlikėjus. Klausytojų minia buvo didžiulė, manau, kad pirmą kartą dainavome tokiai gausiai publikai, kuri rodė susižavėjimą mūsų atliekamais kūriniais“, - pasakojo Ieva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.