Dainininkė L. Mondeikaitė susipyko su dizainere A. Kuzmickaite dėl drugelių (atnaujinta A. Kuzmickaitės komentaru, nuotraukomis)

„Dar niekada man nėra tekę atsidurti tokioje keistoje ir net šiek tiek juokingoje situacijoje. Tik, kad labiau graudu, nes niekuomet net patikėjusi nebūčiau, kad nesantaikos žiežirbą tarp mūsų gali įžiebti paprasčiausias drugelis“, – apie konfliktinę situaciją su dizainere Agne Kuzmickaite emocingai kalbėjo atlikėja Liepa Mondeikaitė.

A. Kuzmickaitę papiktino Liepos suknelė su drugeliais.<br>T.Bauras
A. Kuzmickaitę papiktino Liepos suknelė su drugeliais.<br>T.Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2012, 3:41 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:30 AM

Dainininkė pasakoja, kad praėjus kelioms dienoms po liepos pradžioje Juodkrantėje vykusios „Bitėlando“ šventės ji savo elektroninio pašto dėžutėje rado elektroninį laišką nuo drabužių dizainerės ir teatro kostiumų dailininkės Agnės Kuzmickaitės-Prūsaitienės. Jame - teismais bei piniginėmis sankcijomis grasinanti pretenzija dėl Liepos minėtoje šventėje vilkėtos suknelės. O jei tiksliau – dėl ją puošusių juodų drugelių. Atlikėja nutarė išsiaiškinti, ar iš tiesų nuo šiol juodų drugelių moterų garderobe turi nelikti – jei remtis A. Kuzmickaitės pretenzija – būtent taip ir turėtų atsitikti.

„Skaičiau šį raštą ir negalėjau patikėti savo akimis... Turiu sunaikinti suknelę, nes ji papuošta drugeliais? Su tokia keista situacija gyvenime dar neteko susidurti, juokas ima ir tiek – nejaugi dabar visai gerą suknelę imsiu ir sunaikinsiu, o varge“, – pasimetusi kalbėjo dainininkė ir dėl visa ko pasikonsultavo su advokatu. Abu įdėmiai peržiūrėjo ir palygino tiek dizainerės pateiktą drugelio formą, tiek ir savo vilkėtą suknelę puošusių drugelių linijas. „Jos nesutapo, – atsiduso moteris. - A. Kuzmickaitės pateiktas paveikslėlis turi aiškiai pabrėžtus karpinius drugelio sparnelių apačioje, ko nėra nė viename mano suknelėje naudotame drugelyje.

Būsiu atvira, man keistai juokinga ir net truputį absurdiška ši situacija, nes mes juk kalbame apie drugelius, kurie dominuoja daugelio moterų vasariniame garderobe...“ 

Tačiau A. Kuzmickaitė lrytas.lt teigė, kad Lietuvos Respulikos valstybiniam patentų biurui yra pateiktos jos drugelių patento paraiškos.

"Be to, remiantis Lietuvos Respublikos įstatymais ir tarptautiniais teisės aktais yra saugomi ne tik įregistruoti („patentuoti“), bet ir neįregistruoti („nepatentuoti“) žymenys, jeigu jie turi didelį atpažįstamumą ir reputaciją visuomenėje", - patikina dizainerė.   A. Kuzmickaitė tikina, jog tai, kad drugeliai nėra identiški, dar nieko nereiškia.

"Užtenka, jog jie būtų panašūs. Teisės aktai aiškiai nustato, jog ženklo savininkas turi teisę uždrausti bet kokiam kitam asmeniui be jo sutikimo naudoti ne tik identiškus, bet ir klaidinančiai panašius žymenis. Akivaizdu, jog Liepos Mondeikaitės naudojami drugeliai yra panašūs į mano, o tai, kad vyksta klaidinimas, rodo akivaizdi visuomenės reakcija – po koncerto, kuriame Liepa Mondeikaitė pasirodė vilkinti minėta suknele, sulaukiau daugybės skambučių ir klausimų dėl minėtos suknelės kaip mano autorinio kūrinio", - sako dizainerė.

Liepa pateikia ir Agnės pretenziją:

Liepai Mondeikaitei 2012 m. liepos 10 d. PRETENZIJA Dėl intelektinės nuosavybės teisių pažeidimo Gerb. L. Mondeikaite,

2012 m. liepos 6 d. Juodkrantėje vykusios „Bitėlando“ šventės koncerto „Sveiki sugrįžę namo!“ metu scenoje pasirodėte vilkinti suknele, dekoruota stilizuotais juodos spalvos drugeliais (žr. Priedą Nr. 1). Šią informaciją patvirtina informacinės visuomenės informavimo priemonės (laikraščiai „Lietuvos rytas“; „15 min“; „Balsas.lt“ ir kt.)

Pažymiu, jog aš, Agnė Kuzmickaitė, drabužių dizainerė ir teatro kostiumų dailininkė, esu žemiau nurodyto prekių ženklo savininkė.

Remiantis šio prekių ženklo naudojimo ir reklamavimo Lietuvos Respublikoje rezultatais, dideliu minėto prekių ženklo atpažįstamumu tarp vartotojų, noriu pabrėžti, jog minėtas prekių ženklas Paryžiaus konvencijos dėl pramoninės nuosavybės saugojimo ir Lietuvos Respublikos prekių ženklų įstatymo prasme yra priskirtinas plačiai žinomų prekių ženklų kategorijai, kas reiškia, jog turiu išimtines teises naudoti šį prekių ženklą Lietuvos Respublikos teritorijoje bei drausti kitiems asmenims be mano sutikimo naudoti bet kurį žymenį, kurį galima palaikyti šio prekių ženklo atgaminimu, imitacija ar vertimu.

Atkreipiu Jūsų dėmesį, jog tiesiogiai ar netiesiogiai aš niekada nedaviau Jums sutikimo naudoti aukščiau nurodytą prekių ženklą (ar į jį panašų žymenį) suknelei, dėvėtai 2012 m. liepos 6 d. koncerto metu, ženklinti, ar bet kokiems kitiems drabužiams žymėti. Atsižvelgiant į visa tai, Jūsų atlikti veiksmai yra neteisėti ir nesuderinami su Paryžiaus konvencijos dėl pramoninės nuosavybės saugojimo ir Lietuvos Respublikos prekių ženklų įstatymo reikalavimais ir sudaro intelektinės nuosavybės teisės pažeidimą, už kurį yra taikoma Lietuvos Respublikos Civiliniame kodekse ir Prekių ženklų įstatyme numatyta atsakomybė.

Aptarusi susidariusią situaciją su savo advokatais bei vadovaudamasi Paryžiaus konvencijos dėl pramoninės nuosavybės saugojimo šiuo straipsniu ir Lietuvos Respublikos prekių ženklų įstatymo 9 straipsniu, reikalauju:

1) nedelsiant nutraukti bet kokį suknelės, kuria pasirodėte vilkinti 2012 m. liepos 6 d. koncerto „Sveiki sugrįžę namo!“ metu, dėvėjimą/naudojimą; 2) užtikrinti, jog 1 punkte nurodyta suknelė būtų nedelsiant sunaikinta arba nuo jos būtų nedelsiant pašalinti aukščiau nurodyti žymenys - stilizuoti drugeliai; 3) nutraukti bet kokį kitą žymens – stilizuoto drugelio – naudojimą drabužiams ženklinti; 4) iš visuomenės informavimo priemonių, įskaitant socialinio tinklapio „Facebook“, pašalinti bet kokias nuotraukas, kuriose dėvite 1 punkte nurodytą suknelę; 5) pateikti informaciją, kas yra 1 punkte nurodytos suknelės autorius ir siuvėjas. Pažymiu, jog neįvykdžius aukščiau nurodyto prašymo per 5 kalendorines dienas ir nepavykus minėtos situacijos sureguliuoti draugišku būdu, būsiu priversta savo interesus ginti ir turtinės žalos atlyginimo reikalauti Lietuvos Respublikos teisme.

Pagarbiai Agnė Kuzmickaitė-Prūsaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.