Milijonierius ūkininkas A. Banionis išrinktąją į bažnyčią vežė karieta

Po trylikos metų pažinties aukso žiedus sumainė vienas turtingiausių Lietuvos ūkininkų 42 metų Audrius Banionis. Pakaunėje esančiame Marginininkų kaime gyvenantis milijonierius šeštadienį vedė sužadėtinę Liną Marculevičiūtę, kuri tądien šventė 36-ąjį gimtadienį. Moteris dirba gamybos vadove A. Banionio įkurtoje kepykloje.

Po trylikos metų pažinties aukso žiedus sumainė vienas turtingiausių Lietuvos ūkininkų A. Banionis ir L. Marculevičiūtė.<br>M. Patašius
Po trylikos metų pažinties aukso žiedus sumainė vienas turtingiausių Lietuvos ūkininkų A. Banionis ir L. Marculevičiūtė.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jul 22, 2012, 12:53 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:10 PM

Jaunieji į nedidelę medinę Margininkų bažnyčią atvažiavo karieta. Prie bažnyčios jų laukė ne tik būrys artimų draugų bei giminaičių, bet ir vietos gyventojai.

Daugelis Margininkų kaimo žmonių dirba A. Banionio įkurtose fermose, kepykloje ir paukštyne. Ūkinininką jie vadina ne tik darbdaviu, bet ir gyvenvietės siela bei patriotu. Jis rūpinasi kaimo žmonių užimtumu ir laisvalaikiu.

Kai pastaraisiais metais viena po kitos supleškėjo kelios medinės bažnyčios, A. Banionio iniciatyva Margininkų bažnyčioje buvo pakeista pasenusi elektros instaliacija, atliktas remontas.

Nors santuokos ceremonijos metu ir po jos kaip iš kibiro pylė lietus iš bažnyčios išėjusių jaunųjų veiduose spindėjo šypsenos. Jie tikino, kad vienas kitam prisiekę amžinąją meilę jaučiasi lyg ant sparnų.

„Esame tokio amžiaus, kad tvirtai žinome - tuokiamės pirmą ir paskutinį kartą. Jeigu jau ryžomės, tai visam laikui“, - kalbėjo A. Banionis.

Pora planuoja auginti mažiausiai keturis vaikus, o jei likimas lems, turės dar gausesnę šeimą.

Paklausti apie medaus mėnesį, jaunieji šypsodamiesi atsakė, kad jį greičiausiai praleis javuose.

„Reikės nupjauti 700 hektarų plote augančius javų, todėl vasarą apie poilsį negalime galvoti. Medų kopinėti išvažiuosime žiemą. Ieškosime šilto krašto. Greičiausiai rinksimės Tailandą“, - sakė jaunavedžiai.

Ūkininko ir jo žmonos vestuvių puota vyko jaunojo namų kieme pastatytoje didelėje baltoje palapinėje. Į ją susirinko maždaug pusšimtis svečių. Ant gėlėmis ir vaišėmis nuklotų stalų puikavosi patiekalai pagaminti iš A. Banionio ūkio produktų.

Baltas jaunųjų tortas svėrė 25 kilogramus. Jį puošė gėlės ir fontanas. Svečius linksmino dainininkas Kastytis Kerbedis, ansamblis „Sare Roma“. Vidurnaktį rengiamas fejerverkų šou.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.