Pajūryje išrinkti nauji šlagerių karaliai

Birutei Petrikytei šlageris tai – Barbaros Streisand šedevras „Woman in Love“, Natalijai Bunkei – Džordanos hitas „Nemylėjau tavęs“, o Deivydui Zvonkui – tiesiog daina, kurią norisi dainuoti su draugais prie bendro stalo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2012, 2:25 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:15 PM

Šlageris, tikina susirinkę į 12-ąjį Tarptautinis šlagerių festivalis „Palanga 2012“ atlikėjai, reiškinys ilgaamžis, o pagarbą jam reikia viešai demonstruoti ne tik užstalių ir balių metu. Tai įrodė naujai išrinkta šių metų karalių pora: šlagerių karaliaus titulą šiemet pelnė Romas Bubnelis, o karalienės – Evelina Sašenko.

Šiais metais šlageriai buvo dainuojami su kilnia mintimi - 25 proc. sumos nuo bilietų bus skirta vaikų gydymui kamieninėmis ląstelėmis. Socialiniai renginio partneriai – Vyrų krizių centras ir Kamieninių ląstelių bankas.

Vakaro siela ir renginio globėja Birutė Petrikytė prisipažino, kad šlagerių festivalis jai – lyg kūdikis. Moteris apsidžiaugė, kad šiemet renginys vyksta kartu su paramos akcija ir tikisi, kad ši tradicija nenutrūks ir kitąmet.

Legendinė dainininkė Birutė Dambrauskaitė buvo tiesmuka: jos repertuare – vien tik šlageriai. O širdžiai artimiausiai ir daugiausia plojimų sulaukiantis – kūrinys „Besame mucho“.

„Tai daina, kuri pasiekia visų ausis“, - šlagerį apibūdino scenos legenda.

Jaunosios dainininkų kartos atstovė Natalija Bunkė, šiemet vedusi šlagerių festivalį, prisiminė augusi kartu su Džordanos Butkutės dainomis, todėl šlageris jai – šios atlikėjos daina „Nemylėjau tavęs“.

„Mes augome su šia daina. Man ji – šlagerių šlageris“, - duoklę Džordanai atidavė N. Bunkė.

Dainininkė Vaida Genytė, 2010 metais tapusi šlagerių karaliene, prisipažino, kad šlagerius dainuoja ne tam, kad įtikti miniai. Jai tai – legendinės dainos. Neretai jos – paprastos kompozicijos ir kartais net primityvoko turinio. Bet, kaip sako atlikėja, dainos, kurias mintinai moka visi, kritikai nepavaldžios. Kad ir Stasio Povilaičio „Švieski man vėl“.

Jai pritarė renginyje su choru dainavęs Deivydas Zvonkus. Jis šlageriais pavadino užstales dainas, kurias lietuviai pradeda dainuoti tik progai pasitaikius.

Per du vakarus scenoje taip pat pasirodė gausus dainingų šlagerių atlikėjų lietuvių būrys. Dėl karūnų prie mikrofonų kovėsi Eva, Liepa Mondeikaitė, Monika Linkytė, Evelina Sašenko, Kęstutis Jablonskis, Romas Bubnelis ir šūsnis svečių iš užsienio. Ant scenos lipo ir Vaida Genytė, ir Deivydo Zvonkaus vadovaujamas choras. Renginio vedėjai – Vytenis Pauliukaitis, Inga Valinskienė ir Natalija Bunkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.