K. Krysko-Skambinė: „Nuo rugsėjo visos pabirsime, tačiau gali būti, kad ir vėl susibursime“

„69 danguje“ narės, pernai pranešusios apie grupės saulėlydį, tvirtina dėti taško nė neketinančios. Šiuo metu ketvertukas savo gerbėjus vėl džiugina populiariomis dainomis.

Erdviame nuomojamame name tarp Klaipėdos ir Palangos išsitenka ne tik dainininkės Ingrida Martinkėnaitė (33 m.), Goda Alijeva (25 m.), Karina Krysko-Skambinė (31 m.) ir Nijolė Pareigytė (27 m.), bet ir jų vyrai, ir netgi šunys. Kaip viena didelė darni šeima.<br>T. Bauras
Erdviame nuomojamame name tarp Klaipėdos ir Palangos išsitenka ne tik dainininkės Ingrida Martinkėnaitė (33 m.), Goda Alijeva (25 m.), Karina Krysko-Skambinė (31 m.) ir Nijolė Pareigytė (27 m.), bet ir jų vyrai, ir netgi šunys. Kaip viena didelė darni šeima.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė ("TV Antena")

Aug 12, 2012, 10:50 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:28 AM

Merginoms įprasta leisti vasaras kartu. Vis dėlto per aštuonerius grupės gyvavimo metus po vienu stogu taip ilgai jos dar nebuvo gyvenusios.

Erdviame nuomojamame name tarp Klaipėdos ir Palangos išsitenka ne tik dainininkės Ingrida Martinkėnaitė (33 m.), Goda Alijeva (25 m.), Karina Krysko-Skambinė (31 m.) ir Nijolė Pareigytė (27 m.), bet ir jų vyrai, ir netgi šunys. Kaip viena didelė darni šeima.

Ar prie vonios kambario gyventojų eilė nenusidriekia? Kas suklijavo grupę „69 danguje“? Kada bus Nijolės vestuvės?

Tokiais klausimais dainininkes apipylė „Lietuvos ryto“ TV laidos „Vasara su Asta“ vedėja Asta Dudurytė, atsivežusi pas jas raudonąją sofą.

Netrukus „šeškės“ viena po kitos sėdo ant atvirumo sofos ir lyg susitarusios tvirtino, kad pasitraukti iš scenos visam laikui nė neketinusios. Esą troško tik pailsėti, nes buvo išsekusios.

O šiuo metu „69 danguje“ vėl koncertuoja ir rengia siurprizą gerbėjams — geriausių savo dainų albumą.

Trūko vadybininko dėmesio

Apie grupės griūtį „69 danguje“ narės skambiai paskelbė beveik prieš metus.

Netrukus paaiškėjo, kad tokiam pareiškimui merginos ryžosi be savo vadybininko Egmonto Bžesko žinios. Šis iš karto patikino apie merginų sprendimą nieko nežinojęs.

„Jis ilgai negalėjo su mumis dirbti ir skirti tiek dėmesio, kiek norėjome, — aiškino N. Pareigytė. — Bet ir mes pačios tuomet turėjome pranešti tik apie pertrauką, o ne apie išsiskirstymą.“

Ji prasitarė, kad ne Egmonto grūmojimas pirštu šios vasaros pradžioje vėl suvienijo grupę. Daugybė žmonių ėmė kviesti kolektyvą koncertuoti. Dainininkės suprato esančios reikalingos.

„Grįžome dėl to, kad esame altruistės — mums labai patinka stovėti scenoje ir dalyti gerą nuotaiką. To ir pačios jau spėjome pasiilgti“, — kalbėjo populiarios grupės narė.

N. Pareigytė tvirtino, kad per tą laiką merginos subrendo, todėl repertuare, pavyzdžiui, jau nėra dainos „Supermergaitės“.

Tačiau jos gerbėjams dovanoja kūrinį „Kai pravirksta angelai“. Esą tai yra jų brandos požymis.

Laukia motinystės rūpesčiai

Klausytojai iš Nijolės lūpų nuo scenos girdi brandesnių linkėjimų ir minčių — apie gyvenimą, gražias ir prasmingas akimirkas. Mat dainininkę pačią rudenį užgrius motinystės džiaugsmai.

„Numatyta gimdymo data — lapkričio 1-oji. Sakau gydytojai — perskaičiuokite, nes bus ir Drakonas, ir Skorpionas“, — juokiasi dainininkė. Ji tikino į sceną kilsianti, kol gerai jausis.

Pasibaigus vasarai N. Pareigytė ketina bent porai metų apsistoti gimtajame mieste Klaipėdoje.

„Atvažiavusi į Vilnių maniau, kad visą laiką čia ir gyvensiu. Bet Dievas tvarko savaip. Visgi nėra blogai. Šalia — tėvai. Tad galėsime dažniau džiaugtis vieni kitais“, — su šypsena planais dalijasi Nijolė, su draugu Rimvydu Rukaičiu uostamiestyje turinti naktinį klubą.

Daugiau laiko skirs sau

Būriai svečių namuose ir linksmybės iki ryto — toks gyvenimo periodas Nijolei jau praeitis. Dabar ji norėtų gyventi sėsliai ir ramiai.

N. Pareigytės kolegės pastebi, kad anksčiau į daug ką pro pirštus žiūrėdavusi Nijolė tapo reiklesnė, konkretesnė, nori daugiau laiko skirti sau. Iš kitų grupės merginų ji visuomet išsiskirdavo gyvybingumu. „Tu visuomet spirgi“, — N. Pareigytę per dantį traukdavo draugės.

Nenuostabu, kad kolegės atžalų susilaukė anksčiau už ją. I. Martinkėnaitės ir jos vyro Andrejaus Velijevo dukrai Marijai — penkeri, G. Alijevos ir krepšininko Rolando Alijevo dukrai Tėjai — dveji, o K. Krysko ir šokėjo Sauliaus Skambino sūnui Majui — aštuoni mėnesiai.

„Man visi sakydavo: trys tavo kolegės jau vaikų turi, o kodėl tavęs niekas į žmonas neima? Toks kvailas spaudimas mane kartais netgi supykdydavo. Bet juk estafetės šioje srityje negali būti. Džiaugiausi, kai kolegės kūrė šeimas. Mano laikas irgi pagaliau atėjo“, — ramiai kalbėjo Nijolė.

Ir vestuvės, ir krikštynos?

Anksčiau apie asmeninį gyvenimą nevengusi atvirai kalbėti dainininkė, sužinojusi, kad laukiasi, nepuolė viešai tuo džiaugtis. O ir apie jos sužadėtuves nebuvo nieko girdėti.

„Noriu vestuvių, bet noriu per jas normaliai pašėlti. Iš pradžių svarstėme — gal susituokti, kol pilvuko nematyti. Bet ką aš veiksiu stiklinę vandens pasistačiusi per savo vestuves? Galiausiai nusprendėme, kad vestuves derinsime su krikštynomis“, — apie planus kalbėjo N. Pareigytė.

Dainininkė teigia prisišėlusi užtektinai, tačiau užsidaryti tarp keturių sienų neketinanti.

„Vien tik namų šeimininkė ir mama nebūsiu. Galiu daug ką suderinti“, — įsitikinusi Nijolė.

Patinka gyventi Rusijoje

G. Alijeva laidoje „Vasara su Asta“ prisipažino besidžiaugianti draugės gyvenimo pokyčiais.

Pati Goda prieš porą metų su vyru krepšininku Rolandu išvyko į užsienį. Tuomet moteris tvirtino, kad scenos jai nebereikia.

„Taip ir būna — spjauni į vandenį, o paskui pats geri“, — su šypsena apie grupės sprendimą susiburti vėl kalbėjo Goda.

Rudenį ji vėl keliaus su vyru į Rusiją. R. Alijevas nuo šių metų vasario vilki Samaros „Krasnyje krylja“ krepšinio klubo marškinėlius. Samaroje, kurią nuo Rusijos sostinės Maskvos skiria 1,5 val. skrydžio, gyventi Godai patinka. Iš gimtosios šalies dėl šeimos išvykusi dainininkė tvirtina, kad tai — ne aukojimasis. Tokį gyvenimo kelią ji pasirinko savo noru. Moteris sakė svajojanti susilaukti daugiau vaikų.

Kai Nijolė pagimdys, o Goda išvažiuos, grupės veikla natūraliai aprims. Nemažai mūsų šalies grupių rengia atrankas atsilaisvinus narių vietoms. Gal ir “69 danguje” ruošia pamainą?

„Klauskite prodiuserio, bet manau, kad atsarginio suolelio nebus. Mums „šeškių“ etiketė tikriausiai jau visam laikui prilipo“, — šypsosi Goda ir neatmeta galimybės, kad po kurio laiko jas vėl suves scena.

Atsisakė darbo pasiūlymų

O ką tuos tylos mėnesius be scenos veikė I. Martinkėnaitė? „Net nespėjau atsitokėti, kaip prabėgo laikas. Reikėjo išsimiegoti, atsigauti, pabūti su šeima ir surengti tas šventes, kurias praleisdavau dėl darbo“, — pasakojo Ingrida.

Praėjusias Kalėdas pirmą kartą po ilgo laiko dainininkė ramiai praleido namuose. Ji džiaugėsi galėdama daugiau dėmesio skirti dukrai, kuri tuo labai stebėjosi.

Todėl Ingrida atsisakė ne vieno pasiūlymo dirbti televizijoje. „Labiau norėjosi stabtelėti, pamąstyti, o ne nerti stačia galva iš vieno ežero į kitą“, — pasakojo Ingrida.

Jaunos, seksualios, laisvos, nepasiekiamos merginos virto dainuojančiomis mamomis. Kas toliau?

„Pasaulio scenoje daugybė tokių pavyzdžių, — sakė Ingrida. — Tačiau klausytojai mus tebemyli.“

Sukasi kaip voverė

„Aš — laisva menininkė. Man patinka eksperimentuoti ir išbandyti daug sričių. Sakoma, kad devyni amatai, dešimtas — badas. Vis dėlto manau, kad man toks posakis netinka“, — šypsojosi Karina, prieš keletą metų su vyru šokėju S. Skambinu atidariusi Žvaigždžių mokyklą. Pamažu Karina grįžta prie jos vairo, kurį gimus kūdikiui buvo paleidusi.

Sūnaus gimimas ją išmokė tiksliau planuoti laiką, tačiau kitos grupės narės vis tiek traukia Kariną per dantį, esą ši dažnai visur vėluojanti. Nieko nuostabaus. Karina šiuo metu sukasi lyg voverė.

Dainininkė neseniai su didžėjų Julijos Fedotovos ir Justino Xaros duetu įrašė hauso stiliaus kūrinį „My Time“. Ji ne tik dainavo, bet ir kūrė melodiją bei tekstą. Rudenį K. Krysko ketina rimčiau įsitraukti į muzikinį gyvenimą.

„Nuo rugsėjo visos pabirsime, tačiau gali būti, kad ir vėl susibursime“, — su šypsena kalbėjo Karina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.