Ką veiks už borto likusios televizijos žvaigždės?

Vieną dieną — niekam nežinomas vaikinas ar mergina, kitą — jau televizijos žvaigždė. O išaušus trečiai dienai naujoji įžymybė nebereikalinga nė vienam TV kanalui.

Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė ("TV antena")

Aug 18, 2012, 10:01 PM, atnaujinta Nov 30, 2021, 5:21 PM

Tokia vienadienių laidų vedėjų kaita nieko nestebina. Tačiau naujajame televizijų sezone neišvysime ir kai kurių ne vienus metus ekrane šmėžavusių veidų.

“TV antena” pasidomėjo, ar be eterio likę televizijos žmonės jaučia nuoskaudą ir ką ketina veikti.

Koją pakišo kolegos sėkmė

Rimas Šapauskas (40 m.) televizijos žiūrovus linksmino beveik 20 metų.

Peliuko Mauzerio personažą LNK laidoje “Dviračio šou” kūręs R. Šapauskas palikti šį personažą buvo priverstas. Žurnalistas, diskžokėjas ir renginių vedėjas su šiuo vaidmeniu atsisveikino dėl to, kad jo kolega Algis Ramanauskas gavo patrauklų TV3 pasiūlymą ir išėjo.

“Peliukai buvo “Dviračio šou” vėliava. Žiūrovai juos mėgo. Gaila, kad jų neliks. Kita vertus, kai kurie dalykai negali tęstis amžinai”, — atsidūsta R. Šapauskas.

Paklaustas, ar jaustų didelį praradimą, jei apskritai niekada nebepasirodytų eteryje, R. Šapauskas tik gūžčiojo pečiais: “Manau, kad ne. Darbas televizijoje — labai reliatyvus.”

Laukia naujų pasiūlymų

LNK televizijoje R. Šapauskas pradėjo dirbti 1995 metais. Tuomet kelią į ekraną jam nutiesė iki tol tik radijo eteryje skambėjęs jo ir A. Ramanausko projektas “Radioshow”, kuriame R. Šapauskas vaidino chuliganą Budulį.

Dėl necenzūrinių žodžių ir vulgarumo ši laida LNK eteryje ilgai neužsibuvo. Nuo 1997-ųjų iki 1999-ųjų juodojo humoro projektą buvo priglaudusi BTV. Vėliau R. Šapauskas su A. Ramanausku kūrė panašaus tipo laidas “Orbita”, ZBTV, “Ragai”. Vis dėlto kone sėkmingiausias jų projektas buvo Sūrskio ir Mauzerio personažai laidoje “Dviračio šou”.

“Kiekvienas darbas duoda naudos. Apie tai, ko darbas televizijoje mane išmokė, galima pilstyti ilgai, — paklaustas apie televizijos pamokas sakė R. Šapauskas. — O dabar esu atviras pasiūlymams.”

Ar R. Šapauskas jau sulaukė kokių nors pasiūlymų? Buvęs Mauzerio vaidmens atlikėjas tapo nekalbus: “Nei taip, nei ne.”

Vis dėlto R. Šapauskas tvirtino iš televizijos niekur nedingsiantis. Jis planuoja tęsti projekto “Radioshow” pasirodymus su A. Ramanausku.

LNK prieš kelias dienas patvirtino, jog R. Šapauskas „Dviračio šou“ vėl kurs Budulio personažą.

„Grįžęs į Lietuvą jis formuos Budulio sąrašą, kaip dabar madinga, – praneša „Dviračio šou“ vedėjas Vytautas Šerėnas. – Prisidirbusiam Norvegijoje, Anglijoje, Ispanijoje ir galiausiai Airijoje Buduliui liko vienas kelias – nauji Seimo rinkimai.“

Žiūrovams leis pailsėti

Naujame sezone neišvysime ir su A. Ramanausku “Žvaigždžių duetams” (LNK) dirigavusio Rolando Vilkončiaus (36 m.). Nuo 2008 metų šioje televizijoje dirbęs R. Vilkončius taip pat vedė tokias laidas kaip “Gyvenimas pagal moteris”, “Neišgalvoti gyvenimai”, taip pat projektus “Muzikos akademija” ir “Kviečiu šokti”.

Prieš tai Rolandas dirbo radijo stotyse “Kauno fonas”, “Radiocentras”, ilgai LTV vedė laidas “Lietuvos dainų dešimtukas”, “Lietuvos šokių dešimtukas”.

Naujame TV sezone be laidų likęs R. Vilkončius “TV antenai” teigė iš eterio nedingsiąs — ves LNK organizuojamus renginius.

“Žiūrovams reikia nuo manęs pailsėti. Man nuo eterio — taip pat. Jau tiek metų ekrane sukuosi”, — teigė R. Vilkončius.

Nuoskaudos nejaučia

Mįslingai apie ateitį kalba ir buvusi “Lietuvos tūkstantmečio vaikų” (LRT televizija) vedėja dainininkė Vaida Genytė (37 m.).

“Turiu du pasiūlymus, susijusius su teatru”, — prasitarė ji.

Laidą “Lietuvos tūkstantmečio vaikai” V. Genytė su Žygiu Stakėnu vedė ketverius metus.

Naujame sezone juos pakeis aktorius ir dainininkas Dominykas Vaitiekūnas bei laidų vedėjas Andrius Rožickas.

Ž. Stakėnas LNK jau veda “Karamelines naujienas”. O štai V. Genytė iš TV kanalų pasiūlymų kol kas nėra sulaukusi.

“Aš televizijoje rodydavausi ir kaip dainininkė. Manau, iš ekranų visiškai neišnyksiu. Tikiuosi, pakvies padainuoti televizijos koncertuose ar kituose projektuose”, — vylėsi V. Genytė.

“Dainų dainelėje” karjerą pradėjusi V. Genytė yra dalyvavusi LNK “Žvaigždžių duetuose” bei LTV “Triumfo arkoje”.

“Dainavimas visuomet buvo ir liks pagrindinė mano veikla. Televizija gali būti, gali jos ir nebūti. Didelio praradimo nejaučiu. Esu dainininkė, o laidų vedėjos vaidmuo buvo tik šalutinė veikla”, — tvirtino V. Genytė.

Nors darbas televizijoje Vaidai buvo įdomi ir vertinga patirtis, jei gautų pasiūlymą vesti kitą laidą, gerai apgalvotų.

“Po tokios laidos sunku būtų televizijoje užsiimti kuo nors kitu. “Lietuvos tūkstantmečio vaikai” — gera, pozityvi, prasminga laida. Vesti bulvarinę laidą greičiausiai atsisakyčiau”, — sakė dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.