Niujorką užkariavusiai gražuolei Vilnius – tarsi poilsio stotelė

Niujorko šurmulys, vakarėliai su mados pasaulio garsenybėmis ir lėtas lietuviškas gyvenimo tempas, jaukūs vakarai prie židinio. Manekenė Kristina Tučkutė (28 m.) jau kurį laiką renkasi pastarąjį gyvenimo būdą. Po daugybės metų, praleistų pasaulio mados sostinėse, ji su 14 metų vyresniu gyvenimo draugu kanadiečiu Patrice’u Romulumi ir pustrečių metų dukterimi Sasha Patrice ilgesniam laikui apsistojo Vilniuje.

"Man daug nereikia. Nesu lepi princesė. Neprisirišu prie daiktų, prabangos", -- tvirtina populiarus modelis K.Tučkutė.<br>R. Neverbickas
"Man daug nereikia. Nesu lepi princesė. Neprisirišu prie daiktų, prabangos", -- tvirtina populiarus modelis K.Tučkutė.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Vinevičiūtė

Aug 18, 2012, 1:01 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:33 AM

Garsiam modeliui laikas, praleistas Lietuvoje, – tarsi atostogos kaime po Niujorko šurmulio, madų šou ir fotosesijų Paryžiuje bei Milane. Iš mados pasaulio K.Tučkutė nepasitraukė net ir pagimdžiusi dukterį.

„Viską galima suderinti – ir modelio darbą, ir motinystę. Man darbų netrūksta. Bet kur vykdama pasiimu ir dukrelę”, – pasakoja daug keliaujanti ir nuosavą kosmetikos verslą kurianti K.Tučkutė.

Gražuolė ilgakojė lietuvė pasiekė svaiginamą modelio karjerą.

Kristina gali puikuotis dirbusi su tokiais skambiais pasaulinio garso mados vardais kaip „Giorgio Armani”, „Dolce & Gabbana”, „Gianfranco Ferre”, „Burberry”, „Just Cavalli”, „La Perla”, „Blumarine”, „Wolford”, asmenine pažintimi su tokiais kūrėjais kaip italų dizaineris Giorgio Armani.

Lietuvės nuotraukos puošė ne vieną populiarų žurnalą. Bet sutikus Patrice’ą jos gyvenimas tarsi apvirto aukštyn kojomis.

Kristina mėgaujasi ramiais vakarais šeimos rate, vis dažniau sukinėjasi virtuvėje. Ir dar labiau pradėjo vertinti ryšį su Klaipėdoje gyvenančia motina, Vilniuje įsikūrusia ketveriais metais vyresne seserimi Zita.

„Gimus dukteriai labai norėjau grįžti į Lietuvą pabūti su šeima.

Atvykome čia vos porai mėnesių, bet štai kiek viskas užtruko – mes Lietuvoje jau daugiau nei dvejus metus”, – šypsosi K.Tučkutė.

Tiesa, pusę to laiko šeima praleido Niujorke ir Paryžiuje, kur Kristina ir Patrice’as sukasi darbų verpete. Lietuva jiems – tarpinė stotelė, kurioje geriausiai pailsi.

„Niujorkas išsunkia energiją. Todėl kartais iš jo norisi pabėgti – ir mes turime vietą, kur nuo viso to galime pasislėpti”, – džiaugiasi Lietuvoje ilgesniam laikui įsikūrusi K.Tučkutė.

Modelio karjeros Kristina pradėjo siekti būdama trylikos. Po metų ji paliko tėvų namus.

Paryžius, Milanas, Niujorkas – pasaulio mados sostinėse Kristina praleido beveik pusę savo gyvenimo.

Moteris negali suskaičiuoti, kiek kartų keitė gyvenamąją vietą. Per nesibaigiančias klajones Kristina išmoko neprisirišti nei prie vietos, nei prie daiktų.

„Man daug nereikia. Patrice’ui pasisekė. Tikrai nesu lepi princesė. Man nereikia rūmų. Neprisirišu prie daiktų, prabangos. Ją mėgsta Patrice’as”, – sako garsus modelis.

Jos mylimasis kilęs iš aristokratiškos, gerbiamos šeimos. Patrice’o tėvas – buvęs politikas. Matyt, iš senelio mažoji Sasha paveldėjo plepumą.

Nei linksmuolė Kristina, nei santūrusis Patrice’as iškalbingais oratoriais savęs nelaiko.

Namai K.Tučkutei – tai vieta, kur yra ji ir artimiausi jos žmonės. Panašiai mąsto ir jos mylimasis Patrice’as. Daug keliaujantis verslininkas gyvenamosios vietos nesureikšmina.

Kad galėtų užsiimti įprasta veikla, jam tereikia interneto ir telefono ryšio. Vis dėlto Lietuvoje jis užsibūna kur kas mažiau nei jo mylimoji su dukterimi.

„Mes labai daug keliaujame. Todėl nėra vienos vietos, kurią galėčiau pavadinti namais. Pastaruoju metu daugiau laiko praleidžiu Lietuvoje, tad čia ir yra namai. Bet visą laiką čia gyventi negalėčiau. Patrice’ui būtų sunku, jei čia apsistotume ilgam laikui”, – įsitikinusi K.Tučkutė.

Skųstis – ne santūriojo Patrice’o būdui. Geri restoranai, išsilavinę ir malonūs žmonės, graži architektūra – Vilniaus privalumus vardija verslininkas.

Tačiau savo namais jis laiko Niujorką. Vyras neslepia, kad didžiuliame mieste jis jaučiasi saugiau nei Vilniuje arba Klaipėdoje. Tačiau mylimosios troškimui Lietuvoje įsigyti nuosavus namus jis neprieštarauja.

„Svarbu, kad vaikas išlaikytų ryšį su motinos šaknimis”, – įsitikinęs verslininkas.

Prieš porą metų atvykusi į Lietuvą pora iš pradžių nuomojosi butą Kristinos gimtojoje Klaipėdoje. Prieš keletą savaičių trijulė persikėlė į nuomojamą būstą sostinės senamiestyje.

Ramybės ieškojusiai K.Tučkutei uostamiestyje netrukus pabodo.

„Lietuvoje norėjau pasislėpti, pailsėti nuo darbų, žmonių kultūrų įvairovės. Bet Klaipėdoje per ramu. Jau po pirmų mėnesių pasiilgau žmonių masės, naujų kultūrinių pažinčių.

Vilniuje viso to – kur kas daugiau. Man čia labai patinka. Tiesa, Vilnius labai pasikeitęs. Tokio jo nesu mačiusi”, – kalba garsus modelis.

Sostinėje pora nuomojasi butą per tris aukštus, jo plotas – per 200 kvadratinių metrų. Klasikiniu stiliumi įrengtas butas – visiškai kitoks negu šeimos namai Niujorke.

Ten jie gyvena moderniame lofte. Iš 18-ajame aukšte esančio būsto atsiveria niekuomet nemiegančio Niujorko panorama.

Pro nuomojamo buto Vilniuje langus matyti medžiuose paskendusi Šv.Mikalojaus bažnyčia.

Medinės sijos, dideli mediniai laiptai, svečius pasitinkantis originalus medinis arkliukas sukuria jaukios kaimo sodybos atmosferą pačiame sostinės centre.

„Nebuvo daug galimybių rinktis. Bet šis butas mums patiko iškart. Jis erdvus, jaukus”, – nuomojamo būsto privalumus vardija K.Tučkutė.

Didelis privalumas – sauna. Moteris juokiasi, kad viešėdama Vilniuje žiemą neišlįs iš rūsyje įrengtos saunos.

Vis dėlto renkantis būstą svarbiausia buvo vieta. Namas užmiestyje, didelis savas kiemas, sodas, šalia esantis miškas ar pieva nei Kristinos, nei jos mylimojo nevilioja.

„Gal tam nepribrendome. Į gamtą galime nuvažiuoti savaitgaliui ir to pakanka. Mums reikia žmonių, šurmulio. Vilniaus senamiestyje yra viskas, ko reikia – žaidimų aikštelė, mokykla, restoranai”, – sako Kristina.

Gyventi senamiestyje Kristina troško ne tik todėl, kad geriausiai pažįsta siauras jo gatveles. Visai netoli namų yra Tarptautinė Amerikos mokykla, į kurią nuo rugsėjo keliaus mažoji Sasha Patrice.

Tokia pati mokykla veikia ir Niujorke. Net ir tuomet, kai šeima viešės Jungtinėse Valstijose, mažoji nepraleis pamokų. Kol kas dukterį K.Tučkutei padeda prižiūrėti rusakalbė auklė.

Lietuvės ir kanadiečio namuose skamba anglų, rusų ir italų kalbos. Lietuvišką žodį čia išgirsi retai.

„Mano šeimoje visi kalba rusiškai. Trylika metų praleidau Italijoje, kurios kalba man graži ir brangi. Nenoriu jos pamiršti, todėl mokau ir dukterį. O lietuvių kalbos ji išmoks pati”, – įsitikinusi K.Tučkutė.

Guvi ir plepi mažylė kol kas nesimoko ir prancūzų – kalbos, kuria šnekama tėvo šeimoje. „Kol kas Sashai pakaks ir trijų kalbų”, – sako Patrice’as.

Kanadietis verslininkas moka vos kelis lietuviškus ir rusiškus žodžius. Vyras juokiasi, kad su mylimosios šeima dažniausiai susikalba gestais.

Pora jau antrus metus Vilniuje ieško erdvaus nuosavo būsto. Tai nelengva. Juodu neslepia esantys be galo išrankūs.

O kol kas nuomojamame būste namų jaukumą kuria mielos detalės – šeimos fotografijos, širdžiai brangūs meno kūriniai. Visi namai skendi baltose gėlėse. Jos – Patrice’o silpnybė.

Jo vaikystės namuose netrūkdavo žydinčių augalų. Vyras kartą per savaitę apsilanko šalia namų esančiame gėlių salone. Neaplenkia ir gėlių turgaus netoli J.Basanavičiaus gatvės.

Tiesa, kitą kartą ten ketina eiti tik kartu su mylimąja. Pamačiusios užsienietį pardavėjos gėlių kainą pakelia dvigubai.

„Visur pasaulyje taip yra – pamatę, kad esi užsienietis, stengiasi išpešti naudos”, – situacijos nedramatizuoja Patrice’as.

Vyras ne tik perka gėles, bet jas ir prižiūri, pakeičia vandenį. „Gėlių priežiūra jam – tarsi meditacija”, – mylimojo pomėgiu džiaugiasi K.Tučkutė.

Tarp brangiausių daiktų – Klaipėdoje labdaros aukcione pirkta Arūno Mėčiaus drobė „Lėlė”. Ji Kristinai primena ją pačią jaunystėje.

Visur su šeimininkais keliaujanti klaipėdiečio menininko drobė pakabinta matomiausioje svetainės vietoje, virš židinio.

„Savo vaikystę prisimenu lyg pro rūką. Ta mergaitė paveiksle, žiūrinti į priekį, bet nežinanti, ar ką nors mato, – aš. Skraidžiau po pasaulį ir nežinojau, kur atsidursiu, kas laukia rytoj, ką darysiu”, – pasakoja K.Tučkutė.

Dabar moters gyvenime pastovumo kur kas daugiau. Ji aiškiai žino, ko nori, ir kruopščiai planuoja savo ateitį. K.Tučkutė to išmoko iš savo gyvenimo draugo.

„Patrice’ą galiu pavadinti savo vadybininku. Jis man padeda ir profesinėje srityje, ir kasdienybėje. Kasdien iš jo išmokstu ko nors nauja”, – mylimąjį gyrė moteris.

Nei amžiaus, nei kultūriniai skirtumai porai netrukdo.

„Mes abu – katalikai. Kaip ir man, Patrice’ui labai svarbus šeimos ryšys. Jis man labai primena mano senelį. Savo disciplinuotumu, mąstymu, auklėjimu”, – sako Kristina.

Juodu kartu – jau pusketvirtų metų ir save vadina laiminga šeima. Nors pora santuokos saitais dar nesusisaisčiusi, Kristina mylimąjį vadina vyru.

„Kaip kitaip vadinti? Draugas? Jis man daugiau nei draugas”, – sako modelis.

Moteris neslepia, kad ateityje bus ir vestuvės. Tačiau viską apsvarstančiam, didelės puotos trokštančiam Patrice’ui reikia viską suplanuoti.

„Patrice’as – planuotojas. Aš – spontaniška. Kartais Patrice’as man pasako, kad elgiuosi kaip vaikas, bet nepyksta. Jei abu būtume rimti, būtų nelinksma.

Kartais aš jam sakau: „Atsipalaiduok – kaip bus, taip bus.” Gerai, kai poros gyvenime yra pusiausvyra: vienas planuoja, o kitas paskrajoja. Kas nors turi nubrėžti kelią, kuriuo eiti”, – įsitikinusi K.Tučkutė.

Rodos, ir iki pažinties su Patrice’u Kristina tiesiai ėjo savo pasirinktu keliu. Sėkmingai karjerą daręs modelis neslepia, kad jos kelyje buvo visko. „Visko buvo, visko reikėjo, bet nieko gyvenime nekeisčiau”, – sako garsus modelis.

Užsispyrusios, tikslo siekiančios Kristinos noruose bei svajonėse buvo vietos ir šeimai.

„Modelių pasaulis, nuolatinės kelionės jau buvo pabodusios. Norėjosi pastovumo, namų, šeimos. Labai svajojau apie tai ir man pasisekė”, – džiaugiasi K.Tučkutė.

Prisimindama pažintį su mylimuoju ir dukters tėvu Patrice’u moteris tvirtina, kad viskas įvyko taip, lyg būtų kur nors parašyta – tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje.

Pora susipažino Niujorke per bendrus draugus.

„Jeigu nebūčiau sutikusi Patrice’o, galbūt viskas būtų ne taip gerai klojęsi. Bet jis sėdėjo, laukė ir sulaukė”, – juokiasi moteris, svajojusi sukurti šeimą su rimtu žmogumi iš kito nei ji pasaulio.

Mat mados pasaulyje – labai daug nepastovumo.

„Meno žmones vieną dieną įkvepia vienas, kitą – kitas. Norėjau žmogaus, tvirtai stovinčio ant žemės”, – priduria ji.

K.Tučkutė netiki meile iš pirmo žvilgsnio ir juokauja, kad Patrice’ą pamilo iš trečiojo.

Santūrus, elegantiškas verslininkas ilgakoję gražuolę sužavėjo savo mąstymu, intelektualumu, ryžtu siekti užsibrėžtų tikslų, mokėjimu elgtis su moterimi. Kad įsimylėtų tamsiaplaukę ilgakoję Kristiną, Patrice’ui pakako vieno žvilgsnio.

„Kartais sutinki žmogų ir ima atrodyti, kad pažįsti jį dešimtmetį. Man taip nutiko su Kristina. Su ja iš pat pradžių jaučiausi labai gerai”, – prisipažino užsienietis.

Sėkmingai dirbantis verslininkas ir gražuolė manekenė – taisyklė?

Patrice’as juokiasi: „Tai ne taisyklė. Tai – Niujorkas. Su Kristina lankydavomės tose pačiose vietose, mūsų gyvenimo būdas – panašus.

Niujorke aš ne toks konservatyvus kaip čia, Lietuvoje. Ten aš labiau atsipalaidavęs. Ten milijonai žmonių, mažiau dėmesio.”

Lietuvoje pora daugiausia laiko praleidžia namuose. Vakarėliuose jų dažnai nesutiksi. Juolab kad dėl laiko skirtumo tarp JAV ir Lietuvos Patrice’as dirba naktimis.

Gana uždaro būdo vyras Lietuvoje turi vos keletą artimesnių bičiulių. Beveik visi jie – užsieniečiai. Artimoms draugystėms nėra laiko. Be to, jis atsargus.

Tamsiaodį verslininką dažnai varsto lietuvių akys.

„Žvilgsniai gyventi netrukdo. Vilniuje žmonės lankstūs ir draugiški. Klaipėdoje pastebėdavome daugiau keistų žvilgsnių.

Vasarą ten daug išgėrusių vyriškių, reiškiančių savo drąsią nuomonę. Bet nemalonių incidentų nėra buvę”, – pasidžiaugia K.Tučkutė.

Elegantiškas, konservatyvus kanadietis Patrice’as ir spontaniška, atvira, linksma gražuolė Kristina – be galo skirtingi. Kristina priešais fotoobjektyvą jaučiasi it žuvis vandenyje.

Naftos ir dujų pramonėje dirbantis verslininkas mieliau į rankas pats ima fotoaparatą nei leidžiasi kitų fotografuojamas.

Tačiau jis neprieštarauja, kai pozuoja jo mylimoji, ant pasaulio mados podiumų sėkmingą karjerą padariusi Kristina. Matyti savo mylimosios vien namų šeimininke Patrice’as nenorėtų.

„Visa mūsų šeima uždirba pinigus. Net ir Sasha”, – šypteli santūrusis Patrice’as.

Kai Sashai Patrice buvo du mėnesiai, mažylę filmavo populiaraus amerikiečių jaunimo serialo „Liežuvautoja” kūrėjai.

Dabar ne pagal metus aukšta mergaitė mielai staiposi priešais tėvo fotoobjektyvą.

K.Tučkutė neslepia – karjeros pradžioje buvo dienų, kai trūkdavo pinigų net maistui.

Tačiau dukteriai sekti savo pėdomis nedraus.

„Visko buvo. Bet jaunystėje visa tai išgyveni tarsi nuotykį. Dabar pasvarstau, kad nenorėčiau, jog Sasha taip gyventų. Bet ji savo gyvenimo kelią rinksis pati. Svarbiausia – kad baigtų mokyklą.

Aš ir dirbau, ir mokiausi vienu metu. Buvo sunku”, – sako K.Tučkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.