Šokėjas Š. Kirdeikis: „Jei kažkam mano plika galva trukdo – smagu”

Choreografas ir šokių studijos „Show Makers Akademija” vadovas Šarūnas Kirdeikis – dažnas laidų ir TV projektų svečias. Tačiau kurį laiką šokėjas iš pirmo žvilgsnio gali likti ir nepažintas – jis praeitą savaitę iš kirpimo salono išėjo plika galva.

Speciali fotosesija pavadinimu „Mano kitas „aš”.<br>Organizatorių nuotr.
Speciali fotosesija pavadinimu „Mano kitas „aš”.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2012, 5:02 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:42 AM

Šią pasikeitimo iniciatyvą, pavadintą lakonišku „Mano kitas „aš”, Šarūnui pamėtėjo noras geriau pažinti save: akademijos šūkis yra „Tavo kitas „aš“ gyvena čia” – koks gi aš būčiau tokios minties įgyvendintojas, pirma to neišbandęs pats?“

„Nusiskutus plikai – ir galva lengvesnė, ir mintys šviesesnės. Kartais mums visiems pravartu tiesiog imti ir padaryti tai, kas anksčiau buvo tabu. Gražu ar negražu? Prastos asociacijos? Ką žmonės pagalvos? Visa tai tėra išankstinės nuostatos, kuriamos mūsų dualaus proto. O jei kažkam mano plika galva kelia susirūpinimą, galiu tik pasidžiaugti, kad tai kažkieno didžiausia turima problema”, - šypteli Šarūnas.

Š. Kirdeikis prasitarė, kad naujo sezono proga savęs ieškojo ir kiti akademijos nariai, vėliau užfiksavę rezultatą specialioje fotosesijoje.

„Fotosesijoje dalyvavo projekto „Tu gali šokti” laureatė Irina Nazarenko, „Baltic Ballet Group” narė Hilda Palkovskytė, gatvės stiliaus šokėjas bei „vogueing“ pradininkas Lietuvoje Airidas Imbrasas, ypatingo „contemporary” šokių braižo kūrėja Miglė Praniauskaitė bei Justina Kitova – „show dance“ lyderė, turinti ilgametę scenos patirtį. Šokėjams stilių sustyguoti padėjo mano sesuo Kotryna Kirdeikytė, su kuria dirbti man visada lengva ir paprasta – mes tikriausiai susikalbėtumėm ir gestų kalba”, - juokėsi choreografas.

Pasak choreografo, šį sezoną akademijoje ypač laukiami tie, kurie niekada net neturėjo minties šokti – nes jei mama nevedė į šokių būrelį, ar amžius lyg ir “nebe tas”, dar nereiškia, kad šokio ir judėjimo malonumas prarastas.

Akademijos vadovas pabrėžia, kad tai ir yra „kito aš” paieškos – visi viduje esame ryškesni, drąsesni, kitokie nei kasdienybėje. Užsiėmimuose “kitas aš” gali laisvai atsiskleisti – šokant, dainuojant, ar tiesiog kuriant, ir jokie kreivi žvilgsniai tam netrukdys, naujoko kompleksas čia svetimas. Šokam kaip namie prieš veidrodį – kur dažniausiai ir gimsta smagiausios improvizacijos.”

Šį sezoną renkamas jau antrasis kursas 4 metų paruošiamosioms šokių studijoms. Tai nuosekli programa visiems, norintiems mokytis pagrindinių šokio stilių, planuojantiems šokio srityje tobulėti baigus vidurinę mokyklą, šokti universaliai ir profesionaliai. Šio kurso mokiniai turės galimybę ne tik semtis šokio žinių, bet ir įgyvendinti jas praktiškai įvairiuose TV bei muzikos projektuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.