Klaipėdos gėjų klube košmarą patyręs R. Kirilkinas: „Turi savęs negerbti, kad lankytumeisi tokioje skylėje“

Praėjusį savaitgalį atlikėjui Ruslanui Kirilkinui teko dar kartą nusivilti gėjų klubais Lietuvoje. Turėjęs surengti smagų pasirodymą viename iš Klaipėdos gėjų klubų, R. Kirilkinas koncertą baigė atlikęs vos penkias dainas. „Prisiekiau sau, kad tokioje skylėje daugiau nekoncertuosiu“, – apmaudo neslėpė atlikėjas.

R. Kirilkinas pasakojo, kad jam dažnai tenka lankytis naktiniuose klubuose užsienio šalyse. Ten atlikėjams suteikiamos pačios geriausios galimybės surengti koncertą.<br>Asmeninis archyvas
R. Kirilkinas pasakojo, kad jam dažnai tenka lankytis naktiniuose klubuose užsienio šalyse. Ten atlikėjams suteikiamos pačios geriausios galimybės surengti koncertą.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Sep 4, 2012, 2:32 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:24 PM

R. Kirilkinas portalui lrytas.lt pasakojo, kad su nekantrumu laukė pasirodymo pajūrio miesto gėjų klube „Prados simfonija“, mat jis turėjo atverti duris po renovacijos. Lankytojus klubas turėjo pasitikti atnaujintu interjeru ir valgiaraščiu. Tačiau tebuvo pakeistas tik pavadinimas.

„Žmonės jautėsi apgauti. Lankytojai atvyko ir pamatė, kad viskas liko taip, kaip buvę. Pats įsitikinau, kad ten visiška skylė. Bet blogiausia dar ne tai“, – tęsė pasakojimą Ruslanas.

Vos užlipęs ant scenos ir paėmęs į rankas mikrofoną R. Kirilkinas suprato, kad klubas visiškai nepasirengęs atlikėjų priėmimui: „Net mikrofonas buvo blogas, žmonės namuose geresnius turi.“ Gyvai dainuojančiam Ruslanui labai svarbu geras garsas ir techninės galimybės. To šiame klube nebuvo.

„Programa turėjo tęstis valandą, tačiau aš dainavau apie dvidešimt minučių ir nulipau nuo scenos, nes tęsti pasirodymo tokiomis sąlygomis savęs gerbiantis atlikėjas negali. Dainuojant man yra svarbiausia ne publika, ne atmosfera, o techninės galimybės – geras garsas. Aš noriu, kad susirinkę žmonės klausytųsi kokybiško dainavimo“, – kalbėjo R. Kirilkinas.

Nuojauta, kad pasirodymas minėtame klube gali baigtis ne taip sėkmingai, kaip Ruslanas tikėjosi, atlikėją aplankė dar prieš dieną. R. Kirilkinas gavo trumpąją žinutę, kurioje buvo parašyta, kad jo pasirodymas atšaukiamas. Kiek vėliau – kad viskas lieka po senovėje ir klubo vadovybė laukia jo atvykstant į Klaipėdą. „Tiesa, aš buvau ramus, nes buvome pasirašę sutartį“, – pasakojo atlikėjas.

Nors klubo vadovybė atsiprašė atlikėjo už techninius nesklandumus, Ruslanas patikino, kad daugiau niekada šiame klube nerengs pasirodymo. „Ten viskas atrodo taip kraupiai... Turi savęs negerbti, kad lankytumeisi tokioje skylėje“, – sakė atlikėjas.

R. Kirilkinas pasakojo, kad jam dažnai tenka lankytis naktiniuose klubuose užsienio šalyse. Ten atlikėjams suteikiamos pačios geriausios galimybės surengti koncertą. Lietuvoje visiškai kitaip. Ir ne tik gėjų klubuose, kurių mūsų šalyje yra vos keli: „Jeigu tau padeda įgarsinti diskžokėjas, o ne garso režisierius, tada gerą garso kokybę išgauti yra labai sunku.“ 

Atlikėjas pasakojo, kad užsienio šalyse, tarkime, Didžiojoje Britanijoje, atskirų klubų, į kuriuos įleidžiami tik gėjai, nėra daug. Ten žymiai populiaresni barai ir naktinės pasilinksminimo vietos, ant kurių įėjimų puikuojasi užrašas „Gay friendly“ (liet. vieta, draugiška homoseksualams).

„Tokiose vietose linksminasi visi, kas nori. Žmonės ateina tiesiog smagiai praleisti laiko. Ten sienos neapkabinėtos gėjų vėliavomis ir nuogų vyrų nuotraukomis. O Lietuvoje gėjų klubų interjeras – būtent toks. Tai pigiai atrodo ir man tas visiškai nepriimtina. Kodėl Lietuvos gėjų klubuose yra tamsu, patalpos būtinai rūsyje ir dar tolimiausiame miegamajame rajone? Gal lietuviai dar nepribrendo pokyčiams?“ – svarstė homoseksualumo neslepiantis Ruslanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.