Su D. Meškausku apsigyvenusi I. Stasiulytė: „Tikra meilė padeda nuversti kalnus”

Jų ką tik žengtas žingsnis išsklaidė abejones, ar šokių aikštelėje įsižiebusi aistra neišblės. Aktorė Ineta Stasiulytė (32 m.), įsikūrusi po vienu stogu su šokėju Deividu Meškausku (24 m.), dabar išmeta viską, kas yra nereikalinga – iš spintų, praeities, minčių. „Tik tada atsiranda vietos naujiems vėjams”, – tikina Ineta.

„Mūsų su Deividu mąstymas labai panašus, stebuklingai sutampa požiūriai", - sako Ineta.<br>T. Bauras
„Mūsų su Deividu mąstymas labai panašus, stebuklingai sutampa požiūriai", - sako Ineta.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė („Stilius")

Sep 4, 2012, 3:15 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:21 PM

Aktorė I. Stasiulytė dabar gyvena lėkdama ir sukdamasi darbuose. Po ilgų paieškų ji su dukrele Upe Soffia ir mylimuoju Deividu ką tik persikraustė į naujus namus – išsvajotus, bendrus ir jaukius.

„Dabar mūsų gyvenime – daiktų ir dėžių periodas. Išmest ar palikti? Tai laikas, kai atsikratome, apsišvariname”, – teigia Ineta.

Ilgą laiką su mylimuoju tarp dviejų namų prasiblaškiusi moteris džiaugiasi, kad pagaliau gyvenimui ant lagaminų atėjo galas. Bendri namai – tarsi natūralus žingsnis, apie kurį svajojo abu.

Naujas butas – didesnis, šalia yra gamtos lopinėlis, kurio pora norėjo. Dėl šių pokyčių spirga ir Inetos dukra Upė Soffia, kurios moteris susilaukė su žinomu tango mokytoju Eduardo Gimenezu.

– Moterys linkusios sureikšminti įsikūrimą po vienu stogu. Jaučiatės rami ir tvirta su Deividu? – paklausiau I.Stasiulytės.

– Mūsų su Deividu mąstymas labai panašus, stebuklingai sutampa požiūriai. Jei kalbame apie buitį, tie sutapimai ir suteikia ramybės.

Mums rūpi tie patys dalykai. Mums abiem svarbu, kaip bus padėtas daiktas, kokiu kampu jis bus pasuktas. Nei aš, nei jis naujuose namuose nenorime nieko daryti vienas be kito.

Turime žinoti labai tiksliai, kur, kas ir kaip bus. Jokio paprasčiausio puodelio nepirksiu be jo. Deividas, esu tikra, taip pat.

Mums norisi tų klaidžiojimų – patirties. Norisi viską suvaldyti, nepaleisti vėjais. Taip, aš viską galiu pati, tačiau noriu daryti tai ne viena. Baisu, kai moterys yra pačios sau, viską gali padaryti savarankiškai.

Man smagu kartu su mylimuoju gręžti sieną. Abu laikėme tą grąžtą, abu sprendėme, kokiu kampu geriau jį pasukti. Tikrai galėčiau tai atlikti viena, bet man be galo gera, kai tai padaro jis.

„Ateik, pažiūrėk, ar gerai?” – vis klausia manęs Deividas. Būtent tai man ir suteikia ramybės.

– Į naujus namus įliejote daug savęs, savo jaukumo, detalių?

– Butas labai jaukus. Dar viskas prieš akis – detalės, smulkmenos. Tačiau apsikrauti nenorime. Atversti tą naują baltą švarų puslapį yra labai nuostabus jausmas.

Nieko nenoriu tempti iš praeities. Jausmais pasitikrinu, ar noriu turėti tą daiktą, ar ne. Ir negaliu paaiškinti, kokios jėgos tai nulemia.

– Deividas – pedantiškas, jam kiekvienas daiktas turi turėti savo vietą namuose. Kokia esate jūs, ar neerzina ideali tvarka?

– Aš harmoniją jaučiu tada, kai namuose tvarka. Mane erzina, kai kas nors guli ne savo vietoje.

Jei išvažiuoju iš namų chalatą palikusi ant lovos, grįžusi iškart pakabinsiu jį į vietą. Šiuo požiūriu mes su Deividu labai panašūs. O tokie vyrai – retenybė.

Pasikalbame su draugėmis. Tada suprantu, kad turiu auksą. Kraštutinumų ir psichozių išvengiame, tai kontroliuojame abu.

Žinoma, visko turi būti. Neseniai išgirdau išmintingą posakį: dūmų turi būti kiekvienuose namuose, bet svarbiausia – kad tie dūmai negraužtų akių. Mums negraužia.

– Du žmonės visada yra kuo nors skirtingi, negali būti kitaip. Svarbu tik tai suvokti. Ir tų dūmų, mažesnių ar didesnių, atsiranda kiekvienos poros namuose. Kuris iš jūsų dažniau nusileidžia, ieško kompromisų?

– Mudu esame labai tipiški Zodiako ženklai. Deividas – tikros Svarstyklės, o aš tvirtai į žemę įsispyręs Jautis.

Jis vis svarsto, o aš galiu kurią nors svarstyklių pusę nusverti. Man svarbu tai, kad mylimas žmogus norėtų rasti tinkamą sprendimą, kalbėtumės apie tai. Priimame bendrą sprendimą ir namuose vėl darna bei ramybė. Tai labai paprasta.

Mums gera daug kalbėtis, svarstyti, analizuoti ir galiausiai kartu nuspręsti.

– Jums – 32 metai, o Deividas nėra pirmas vyras jūsų gyvenime. Ilgai draugavote su aktoriumi Leonardu Pobedonoscevu, vėliau gyvenote ir dukters Upės Soffios susilaukėte su tango žinovu E.Gimenezu. Kokių pamokų gavote iš ankstesnės patirties?

– 32 metai! Neseniai dariausi tyrimą – užlipau ant tokio aparato ir jis nustatė, kokio amžiaus esu. Užuot pamačiusi rezultatą 32, išvydau 28!

Tai – nemažas skirtumas, man tikrai reikia išsiaiškinti, kur čia klaida, kur dingo tie ketveri metai.

Pirmąjį vaikiną turėjau mokykloje. Tvirtas ryšys truko trejus metus. Tuomet įstojau į aktorinį, penkerius metus pragyvenau su Leo. Su Eduardo prabėgo aštuoneri metai.

Niekada neturėjau vienos nakties nuotykių. Sakoma, reikia patirti, išgyventi, išsilakstyti, kad suprastum, jog toks blaškymasis yra beprasmiškas.

O man net nereikėjo to patirti, kad žinočiau: noriu iš karto žiūrėti į santykius rimtai. Atsiduoti žmogui man yra didelis ir svarbus žingsnis.

Tik neseniai bendraudama su draugais, pažįstamais suvokiau, kad iš tiesų įmanoma tiesiog permiegoti su žmogumi. Praleisti neblogai naktį ir rytą eiti skirtingais keliais. Niekada to nesuvokiau, o pasirodo, kad tai kai kam normalu! Bet tik ne man.

Esu kitaip išauklėta. Esu pastovi ir man tai svarbu. Blaškymasis man neįdomus. Galiu šėlti iki paryčių, tačiau man nerūpi jokie lyriniai nukrypimai. To nereikia, kad patirčiau šėlsmo džiaugsmą. Kitaip man nė nepavyktų. Mano gyvenimo prasmė ir vertybės kitokios.

Ką atsinešiau iš ankstesnių santykių? Supratimą, kad žmogaus niekada nepakeisi. Kad negalima reikalauti, jog kas nors elgtųsi pagal tavo modelį. Juk net ne visada žinome, kokio modelio norime.

Gauname per daug dėmesio – neįdomu, gauname per mažai, reikalaujame jo. O kaip iš tiesų reikėtų, nežinome. Tikrasis savo paties ir savo norų suvokimas, pilnatvės pojūtis ateina tada, kai pats žinai, kas tau svarbiausia.

Visagalis palydovas man yra meilė. Su meile duodamas, mylėdamas žmogų, juo rūpindamasis sulauki atpildo. Ir tai ateina nepastebimai. Žmogus tiesiog tampa toks, kokio tu nori, nes tu jį ir myli tokį, koks jis yra.

Negali keisti žmogaus, reikia leisti jam būti savimi. Ir pačiam būti savimi. Daryti tai, ką nori. Tai yra besąlygiška meilė, kuri abiem leidžia pajusti harmoniją, laisvę.

Didžiausia mano visų ankstesnių santykių patirtis, pamoka ir yra štai šis langelis, kuris atsidarė sąmonėje ir staiga viskas tapo labai aišku.

– Su Deividu jaučiatės visiškai laisva ir esate savimi? O anksčiau būdavo ir kitaip?

– Buvau „kaupikė”. Kaupdavau viską, kas nepatikdavo, kas erzindavo. Nenorėdavau artimam žmogui suteikti neigiamų emocijų. Nepriekaištaudavau, man atrodė, kad žmogus turi pats suprasti, kas negerai.

Dabar supratau, kad mano signalai yra menki, todėl niekas negali žinoti, kaip jaučiuosi, jei tai išgyvenu savyje. Nė vienas nemoka skaityti minčių.

O mane tas kirminas ėda, kol ateina diena, kai pasakau „Viskas!”. Tuomet žmogus nesupranta, kas nutiko, kodėl pratrūkau. Juk viskas buvo taip gerai!

Dabar viską sakau. Nepriekaištauju, išsakau su meile. Viskas turi būti iškalbėta, kad tie susikaupę kirminukai neišsprogdintų santykių.

Plačiau apie tai žurnale „Stilius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?