Besilaukdamos mažylių garsios mamos jaučiasi gražios ir savimi patenkintos

Nėštumo keliami nepatogumai šiuolaikinei moteriai – ne kliūtis būti gražiai. „Būdama nėščia jaučiuosi graži ir sau, patinku ir artimiesiems”, – lyg susitarusios tvirtina ir kūdikių besilaukiančios, ir juos jau sūpuojančios žinomos moterys. Jų patarimai ir grožio receptai – pačių išbandyti.

„Kai esi rami, pailsėjusi ir laiminga, jautiesi ir graži. Daug laiko skiriu sau, myliu save, todėl ir esu pilna teigiamų emocijų”, – įsitikinusi pajūryje su mylimuoju Rimvydu Rukaičiu gyvenanti dainininkė Nijolė Pareigytė.<br>G. Žilinskas
„Kai esi rami, pailsėjusi ir laiminga, jautiesi ir graži. Daug laiko skiriu sau, myliu save, todėl ir esu pilna teigiamų emocijų”, – įsitikinusi pajūryje su mylimuoju Rimvydu Rukaičiu gyvenanti dainininkė Nijolė Pareigytė.<br>G. Žilinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė ("Stilius")

Sep 6, 2012, 2:34 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:17 PM

Grupės „69 danguje” narė Nijolė Pareigytė (27 m.), draugų vadinama tiesiog Neli, laukiasi jau septintą mėnesį.

Ji pripažįsta, kad kai kuriuos dalykus dėl augančių kilogramų atlikti darosi vis sunkiau – užlipti laiptais, patogiai miegoti ar nevaržomai judėti.

Tačiau džiaugsmas, kurį ji išgyvena laukdamasi pirmagimio, atperka visus vargus. Mažus nepatogumus ji priima natūraliai ir supranta, kad kitaip ir būti negali. Kol kas moteris net koncertuoja su grupės „69 danguje” kolegėmis.

„Kai esi rami, pailsėjusi ir laiminga, jautiesi ir graži. Daug laiko skiriu sau, myliu save, todėl ir esu pilna teigiamų emocijų”, – įsitikinusi pajūryje su mylimuoju Rimvydu Rukaičiu gyvenanti dainininkė.

Šiuo metu Nijolė daug miega. Jei pabunda anksti ryte, griebia pasivaikščiojimui skirtas lazdas ir traukia į pajūrį. Grįžusi namo ji vėl saldžiai užmiega iki vidurdienio.

„Nepastebėjau jokio blogo nėštumo poveikio kūnui. Labiau prižiūriu odą – juk didėja pilvukas, krūtinė.

Todėl kūną dukart per dieną tepu drėkinamuoju kremu, daug daugiau laiko praleidžiu vonioje. Mano kūnas niekada nebuvo gavęs tiek kremo!” – juokėsi atlikėja.

Anksčiau N. Pareigytė ne itin kreipė dėmesį į maisto kokybę, o dabar kruopščiai renkasi, ką valgo. Nėštumas – nuostabus metas, kai ji gali mylėti save ir jaustis mylima aplinkinių.

Jauną moterį vaisiais bei daržovėmis lepina ir Klaipėdoje gyvenantys bei savo žemės šalia namų turintys tėvai. Braškės, žemuogės, šilauogės ir pomidorai – visko pirmoji ragavo besilaukianti Nijolė.

„Viskas tik man! Brolis nuolat gauna pylos, kad man neliks. Mama man išsaugo visų daržovių, vaisių. Meilų rūpestį jaučiu ir iš tėčio.

O draugas nuolat glosto pilvą, kalbasi su mažyliu! Dabar jau pripratau, o iš pradžių jausdavausi nejaukiai”, – šypsojosi Nijolė.

Dizainerio Aleksandro Pogrebnojaus žmona Monika Račiūnaitė (23 m.) sūnaus susilaukė praėjusio penktadienio naktį. Po gimdymo puikiai besijaučianti jauna moteris įsitikinusi, kad vaikelio laukimas ir jo nešiojimas – didžiausia laimė, kokią tik gali patirti kiekviena moteris. Juolab kai šalia – rūpestingas ir mylimas sutuoktinis.

„Kaip gera būti moterimi! Tai – Dievo dovana”, – sakė nėštumo metu puikiai besijautusi M. Račiūnaitė.

Ji džiaugiasi, kad tapo jauna mama – su ūgtelėjusiu vaikeliu vėliau jie galės būti draugai.

Pasižiūrėjusi į save veidrodyje būdama nėščia Monika nekreipė dėmesio į priaugtus kilogramus. Juk nėštumas – natūrali būsena.

„Sau buvau ir esu labai graži! Juk po gimdymo figūra susitvarkys, svarbu norėti. Stengiuosi prisižiūrėti.

Kol laukiausi, valgiau nei per daug, nei per mažai. Jokių dietų nesilaikiau niekada! Man patiko eiti į baseiną, nėščiųjų aerobiką”, – kalbėjo M. Račiūnaitė.

Pirmą kartą netilpusi į seną suknelę jauna moteris puolė į ašaras. Tačiau siaurus drabužius sudėjusi atskirai Monika mėgavosi plačiais, laisvais drabužiais.

„Man keista, kai gatvėje matau nėščiąsias, įsispraudusias į aptemptas sukneles, avinčias aukštakulnius.

Moterys nori būti gražios, tačiau juk reikia pagalvoti ir apie vaikelį. Svarbu, kad drabužis būtų patogus, o aukštakulnius pamiršau. Negalima, tai – labai pavojinga”, – svarstė Monika.

Aktorė Kristina Savickytė-Damanskienė (36 m.) sunkiai pamena, kaip jautėsi laukdamasi dvynių dukterų Justinos ir Gabijos. Juk tai buvo prieš 12 metų.

„Būdama nėščia net nelabai susimąstydavau, kaip atrodau, – neturėjau kada apie tai galvoti. Sau jaučiausi graži. Be to, esu įsitikinusi, kad šalia mylimo vyro kiekviena jųdviejų kūdikį nešiojanti moteris jaučiasi labai graži”, – svarstė Kristina.

Laukdamasi Motiejaus, kuriam dabar 5 mėnesiai, moteris kosmetika savo kūno per daug nelepino. Nėštumo metu Kristina jautėsi puikiai ir daugiau galvojo ne apie išvaizdą, o apie gerą savijautą.

„Buvau normali besilaukianti moteris – turėjau norų, kuriuos vyras visada išpildydavo.

Nėštumo pradžioje man norėjosi aviečių, jų suvalgydavau po didelį dubenį kasdien. Šių uogų reikalavo mano organizmas. Antroje nėštumo pusėje norėjau tik cukraus.

Ir dabar, kai maitinu Motiejų, man norisi saldumynų. Jei namuose nėra ko nors saldaus, man vargas. Pyragėliai, tortai, pyragai – tai, ko noriu kiekvieną vakarą”, – pasakojo K. Savickytė-Damanskienė.

Pagimdžiusi dvynes Kristina neturėjo laiko net pagalvoti, kad reikėtų atsikratyti priaugtų kilogramų. Po pusmečio aktorė savaime taip sulyso, kad galėjo vadintis manekene.

„Trejus metus baidžiausi savo šešėlio, buvau perkarusi kaip skeletas. Paskui buvo lengviau, svoris grįžo į savo vėžes.

Dabar esu 6 kilogramais sunkesnė nei buvau, tačiau kol maitinu Motiejų, neišgyvenu dėl svorio. Juk ne svoris yra motinystės rūpestis ir gėris”, – kalbėjo Kristina.

Sūnelį mažiausiai metus ketinanti maitinti moteris kartais atkreipia dėmesį, kad netelpa į senas sukneles, tačiau, kol maitins, neketina laikytis jokių dietų.

„Noriu sūnų maitinti iki dvejų metų. Pirmieji metai motinos pieno yra skirti sveikatai, o antrieji – emocijoms, ryšiui su vaikeliu. O kaip bus, pamatysime”, – šypsojosi aktorė.

Plačiau apie tai žurnale „Stilius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.