Buvusi E. Ostapenkos sužadėtinė už menamą neištikimybę grasina jam nupjauti galvą

Portalo lrytas.lt redakciją pasiekė šokiruojantis popmuzikos atlikėjo, gerai žinomo dainos „Dviratukas“ autoriaus Eugenijaus Ostapenkos laiškas, kuriame jis atvirai papasakojo apie prieš kelias dienas nutikusį nemalonų incidentą. Paskutinį kalendorinės vasaros vakarą jam teko išgyventi tikrą pragarą.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Sep 11, 2012, 10:50 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:27 PM

Rugpjūčio 31-ąją Eugenijus vėlai vakare keliavo namo, jį iki namo durų palydėjo geras bičiulis R. N (redakcijai asmuo žinomas. – Red.). Pasak atlikėjo, prie jo namo durų stovėjo du maždaug 30 metų vyrai. „Jie akivaizdžiai mūsų laukė, o mums priėjus nieko nesakę bandė mane nudurti peiliu, tačiau šalia buvęs draugas mane išgelbėjo. Jis labai sportiškas, ne toks menininkas, kaip aš, todėl puolė gintis“, – portalui lrytas.lt pasakojo E. Ostapenka.

Atlikėjui po dar anksčiau patirtos sudėtingos traumos neseniai buvo operuota dešinė ranka, todėl fizinės jėgos tą vakarą dainininkui kaip niekad trūko. „Kai mus užpuolė, atrodo, laikas sustojo. Neturėjau nei peilio, nei balionėlio, nieko. Mano draugas puolė mus abu ginti kumščiais“, – susijaudinęs apie nepažįstamų vyrų grasinimus pasakojo jis. Muzikantas prasitarė, kad užpuolikai nebuvo kalbūs, tačiau kelis kartus pakartojo tokius žodžius: „Mes tave sugausim ir nupjausim tau galvą.“

Kaip pasakojo E. Ostapenka, lauke vidury nakties išgirdusi triukšmą į lauką išbėgo jo mama Liubovė Ostapenka ir pradėjo kviesti pagalbą. „Mama garsiai šaukė: „Policija, policija!“ Ji galvojo, kad rėkdama išgąsdins tuos chuliganus“, – istoriją bandė atpasakoti jis ir prisiminė, kad bėgdami nepažįstamieji dar suriko, kad jam pasprukti vis tiek nepavyks.

Pasak Eugenijaus, jo draugo R. N. kūne buvo aptiktos kelios durtinės žaizdos - po šonkauliais, dešinėje užpakalio pusėje. Taip pat stipriai sumuštas veidas, ant kaktos - pjautinė žaizda. „Ir aš, ir mano draugas patyrėme šoką, todėl iškart skausmo nepajutome“, – pasakojo jis. Sumuštas bičiulis žaizdas pamatė tik vėliau, grįžęs į kaimynystėje esantį butą. Kruviną sūnų išvydusį mama iškart iškvietė greitąją pagalbą, R. N. Buvo išvežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę ir paguldytas į Krūtinės chirurgijos skyrių.

Eugenijus pats nenukentėjo. Jis įtaria, kad šį chuliganų išpuolį užsakė buvusi jo sužadėtinės Tatjana Žgunova, kuri šiuo metu su „Drąsos keliu“ siekia patekti į Lietuvos Respublikos Seimą. Pasak Eugenijaus, ši moteris jau anksčiau yra grasinusi jį nužudyti ir išniekinti visą jo šeimą. Trejais metais už dainininko mamą jaunesnės T. Žgunovos pyktis kilo po to, kai ji savo buvusį sužadėtinį Eugenijų įtarė neištikimybe. „Viena gera draugė pakvietė mane į vakarėlį. Ten visi dalyvavo poromis, todėl drauge vykti pasiūliau ir Tatjanai. O ji pati susikūrė istoriją, kad aš neva su ta bičiule miegojau. O juk ten dalyvavo ir jos vyras. Tuomet ir prasidėjo...“, – apie nepagrįstą moters pavydą pasakojo jis.

Eugenijus sakė, kad Tatjana ne kartą keliose televizijos laidose savo buvusį sugyventinį apipylė purvais ir, kaip jis teigia, „tyčia, keršto tikslais, sugadino jo reputaciją pranešdama melagingą informaciją visai Lietuvai apie jo neištikimybę“.

Verta pastebėti, kad kai kuriuos savo pažadus ji jau įvykdė. Rugpjūčio 5 d. Eugenijui ji parašė žinutę su tokiu tekstu: „Atkeršysiu ir tavo protėviams. Dabar žinau, kur jie palaidoti.“ Lygiai po savaitės jo tėvai nuvažiavo į kapines ir pamatė išniekintą senelių kapą – paminklas buvo apipiltas nenuplaunamais baltais dažais. Kaip sako atlikėjas – klausimų, kas galėjo taip padaryti, nekilo – jis iškart kreipėsi į policiją. Kriminalistai ėmėsi ekspertizės, dėl šio vandalizmo vyksta ikiteisminis tyrimas. „Dabar ji slepiasi nuo policijos pareigūnų, paskelbta paieška“, – sakė E. Ostapenka.

Kadangi tai jau nebe pirmas atvejis, kai Eugenijus nukenčia panašiomis aplinkybėmis, šiuo metu jis jaučiasi nesaugiai ir bijo, kad buvusi jo sužadėtinė neiškrėstų dar kokios nors kvailystės. „Ji – neprognozuojama. Bijau, kad gali pasikėsinti ne tik į mane, bet ir į visą mano šeimą“, – kalbėjo jis ir užsiminė besimeldžiantis, kad viskas kuo greičiau ir laimingai pasibaigtų.

Eugenijus ir Tatjana susirašinėjo rusų kalba naudodami „Skype“ programą. Prokuratūroje jam pasakė, kad norint pokalbį pateikti kaip galiojantį dokumentą, reikia jį išversti į valstybinę kalbą. Šį darbą Eugenijus patikėjo „Vertimų biurui“, viską patvirtino notaras. Atlikėjas portalui lrytas.lt atsiuntė unikalius pokalbio įrašus (žr. nuotr.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.