D. Ibelhauptaitės ir „Bohemiečių“ gyvenime - permainos

Susirinkę ant Užupyje esančio Bekešo kalno, nuo kurio atsiveria nuostabi Vilniaus panorama, „Bohemiečiai“ užkūrė laužą ir sudegino viską, kas priminė jų praeitį. „Nuo šiol mes būsime kitokie ir nesidairysime į praeitį“, - sakė režisierė ir „Bohemiečių“ trupės įkūrėja Dalia Ibelhauptaitė.

Režisierė D. Ibelhauptaitė.<br>D. Umbrasas
Režisierė D. Ibelhauptaitė.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Sep 13, 2012, 10:20 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:27 PM

Prieš šešerius metus beveik toje pačioje vietoje pirmą kartą susirinko tuomet dar niekam nežinomi jaunuoliai nusprendė kurti svajonę. Tuomet jie nesitikėjo, kad jų svajonė išsipildys su kaupu: jų trupė taps populiari ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

„Tada mes buvo šešiese. Dabar mūsų beveik trisdešimt. Tada buvome jauni, gražūs, entuziastingi, braidėme po šaltą Vilnelės upės vandenį ir kūrėme planus. Norėjome pakeisti pasaulį, padaryti jį kitokį. Manau, kad mums pavyko. Mes stengiamės, kad opera priklausytų ne elitui, o visiems“, - kalbėjo D. Ibelhauptaitė. Režisierė pridūrė, kad viso to iniciatorė buvo operos solistė Asmik Grigorian.

D. Ibelhauptaitė sakė, kad ateina laikas keistis. Jeigu to nedarai – miršti.

„Mums tas laikas atėjo būtent dabar. Spalio pradžioje pristatydami naujausią mūsų darbą, operą „Manon Lesko“, pasikeisime negrįžtamai. Šis spektaklis bus stilistiškai nepakartojamas, sodrus ir egzotiškas. Spektaklis pakeis mūsų gyvenimus visiems laikams“, - pasakojo režisierė.

Kostiumus spektakliui kūrė dizaineris Juozas Statkevičius. Pagrindinius vaidmenis atliks Asmik Grigorian ir Vaidas Vyšniauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.