Tarptautinė komisija rinko geriausią Lietuvos barmeną

„Kempinski“ viešbutyje ketvirtadienį skambėjo taurės ir liejosi gėrimai – geriausi Lietuvos barmenai varžėsi dėl galimybės dalyvauti pasaulio kokteilių kūrimo čempionate. Finale dalyvavo septyni barmenai iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos. Iš jų buvo išrinkti trys geriausi: Justina Butvilaitė, Robertas Janovskis, Marija Beržė. Jie žiemą susirungs Lietuvos barmenų superfinale.

„Kempinski“ viešbutyje ketvirtadienį skambėjo taurės ir liejosi gėrimai – geriausi Lietuvos barmenai varžėsi dėl galimybės dalyvauti pasaulio kokteilių kūrimo čempionate.<br>V. Ščiavinskas
„Kempinski“ viešbutyje ketvirtadienį skambėjo taurės ir liejosi gėrimai – geriausi Lietuvos barmenai varžėsi dėl galimybės dalyvauti pasaulio kokteilių kūrimo čempionate.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Sep 13, 2012, 8:54 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:03 PM

Dviems kokteiliams paruošti buvo skiriamos septynios minutės. Pirmajam konkurso dalyviui T. Dvarvyčiui pritrūko keleto sekundžių, tačiau barmenas, kaip ir kiti jo kolegos, puikiai atlaikė įtampą.

Vis dėlto pasirodymams pasibaigus, įtampa barmenus nugalėjo. Laukdami komisijos sprendimo jie kartu susėdo ir išgėrė po stiklą „Bacardi Superior“.

Daugiausiai aplodismentų barmenai susilaukė maišydami visas kokteilio sudedamąsias dalis. Šiomis akimirkomis net dalyvius stebėjusios komisijos veidus puošė šypsenos.

Štai T. Beržis konkurse dalyvavo jau trečią kartą. Visus kartus jis laimėjo. Anot jo, tobulą kokteilį sudaro vienas stiprus, vienas silpnas, vienas saldus ir vienas gaivus ingridientas.

Siekiant patikrinti, ar sukurtas kokteilis yra tinkamas, komisija vieno laimėtojo iš karto nepaskelbė. Kokteiliai bus tikrinami ir nustatomas jų potencialas su vartotojais baruose. Visi į superfinalą patekę barmenai iki sausio mėnesio turės populiarinti savo kurtą kokteilį, įrodyti, kad žmonės tikrai jį mėgsta.

Finale varžėsi Algirdas Mulevičius, dirbantis bare „210“, Tadas Beržis ir M. Beržė iš „Mr. Bond, R. Janovskis iš baro „BOHO“, J. Butvilaitė iš „Berlin“, Tadas Dvarvytis, dirbantis „Skybar“, Vaidotas Vyšniauskas iš „Soul Box“.

„Bacardi“ organizuoto konkurso tikslas yra sukurti subalansuotą, gaivaus skonio kokteilį, kuris galėtų tapti šios firmos kokteilių paveldo dalimi.

Konkurso dalyvius vertino kokteilių maišymo ekspertai. Lietuvoje susirinkusią komisiją sudarė trys kokteilių kultūros profesionalai: „Bacardi“ prekės ženklo ambasadorius iš Londono David Cordoba, profesionalus miksologas iš Indijos Arijit Bose ir įmonės ženklo ambasadorius Lietuvoje Remigijus Beinoras.

„Mes trokštame, kad barmenai tikėtų savo darbu, jo tikslu. Nereikia, kad jie tiesiog maišytų kokteilius“, – sakė D. Cordoba.

Konkurso pabaigoje A. Bose prisipažino, kad buvo sužavėtas M. Beržės pasirodymu, jos laisva laikysena. Komisijos narys linkėjo to paties išmokti ir kitiems konkurso dalyviams.

Skelbdami nugalėtoją vertintojai atsižvelgė ne vien tik į kokteilio skonį, bet ir paruošimo techniką, barmeno bendravimą su publika.

„Mano geriausias draugas turi problemų su merginomis. Šioje srityje jis yra beviltiškas.

Kartą jis atėjo į mano barą ir pamatė labai gražią merginą, bet, kaip visada, jis nežinojo, kaip ją užkalbinti. Aš jam šiek tiek padėjau ir sumaišiau nuostabų kokteilį. Štai kaip „Seduction“ kokteilis gimė“, – kokteilio atsiradimo istoriją pasakojo T. Dvarvytis.

Pirmasis „Bacardi Legacy Coctail Competition“ įvyko Didžiojoje Britanijoje prieš keletą metų. Kasmet jame rungiasi daugybės šalių atstovai, pradedant Amerika ir Europa, baigiant Azija ir Afrika.

Šiais metais pirmą kartą atrankinis konkursas vyksta ir Lietuvoje. Pernai vienas barmenas buvo atrinktas iš viso Pabaltijo.

Atrankinis konkursas mūsų šalyje yra svarbus įvykis talentingiems kokteilių kūrėjams, nes laimėtojo kūrinys skelbiamas „Bacardi Legacy“ metų kokteiliu ir pristatomas visame žemyne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.