Garsenybių apsuptyje JAV gyvenanti lietuvė Nerija širdies niekada nedovanotų amerikiečiui

Lietuvė Nerija Paciukonienė jau šešerius metus gyvena Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV). Gimtojo krašto žavi moteris nesiilgi – už Atlanto ją supa patys artimiausi žmonės: mama, du paaugliai vaikai ir draugai, kurių pavydėtų daugelis. Nerijos bičiuliai – turtingos pramogų pasaulio garsenybės. Tiesa, Nerija nesijaučia esanti įžymių draugų šešėlyje. Lietuvė fotografų ir praeivių dėmesio sulaukia ne mažiau nei įtakingieji jos bičiuliai.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Sep 16, 2012, 11:19 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:02 PM

Tautiečiai N. Paciukonienę prisimena kaip vieną pirmųjų lietuviškų erotinių kalendorių modelių. Baltijos televizijoje daili šviesiaplaukė vesdavo „Sekmadienio loto“. Jos atvaizdas puošė ne vieną reklamą.

Tobulų kūno linijų moteris modeliu dirba ir JAV. Nerija priklauso „Karma Foundation“ modelių agentūrai. Per šią agentūrą lietuvė patenka į „Playboy“ įkūrėjo Hugho Heffnerio organizuojamus vakarėlius jo prašmatnioje viloje. Naujausiose fotosesijose lietuvė bendradarbiavo su agentūra „Renee Model Actor Photography“.

Nors Nerija yra dirbusi su daug žymių fotografų, moters favoritas – prancūzas Yannis Feronas, kuris šiuo metu dirba ir gyvena Niujorke. N. Paciukonienė daug projektų įgyvendina ir su Čikagoje gyvenančiu lietuviu fotografu Andriumi Sprindžiu. Viena iš šio fotomenininko idėjų yra išleisti albumą su Nerijos nuotraukomis.

„Profesionaliu modeliu savęs nelaikau. Tiesiog esu liekna simpatiška moteris, mėgstanti fotografuotis. Gal todėl ir sulaukiu fotografų pasiūlymų jiems papozuoti?“ – spėlioja lietuvė.

Išvykusi iš Lietuvos Nerija su vaikais įsikūrė Nevados valstijoje. Netrukus įsigijo namą. Visai čia pat gyvena jos vaikų krikšto tėvai ir mama, kuri Amerikoje šaknis įleido daugiau nei prieš dvidešimt metų. Gavusi JAV pilietybę, Nerija ketina iškart pasikeisti savo vardą ir pavardę. Moteris vadinsis Nerya Biel.

Prieš išvykdama už Atlanto Nerija žinojo, kad JAV laukia didesnės galimybės tiek jai pačiai, tiek jos vaikams: sūnui Titui (11 m.) ir dukrai Kotrynai (16 m.). Abi N. Paciukonienės atžalos puikiai mokosi, kiekvienais metais mokyklą baigia su pagyrimu, todėl rūpesčių dėl vaikų moteris neturi. Dukra ruošiasi psichologijos studijoms universitete, o jaunėlis svajoja tapti chirurgu.

Nerija dirba savo draugų, garsiai Carano giminei priklausančiuose lošimo namuose. Moteris šį darbą vadina tobulu, mat darbo grafikas labai lankstus, o keliauti mėgstančiai lietuvei tai labai svarbu. Pavyzdžiui, praėjusiais metais kas tris savaites Nerija lankydavosi Los Andžele, o kur dar išvykos į Majamį, Čikagą ir Las Vegasą. Moteris atvirauja – ji dar svarsto, kokiame mieste norėtų gyventi.

„Atostogauju kada noriu. Be kelionių net mėnesio negaliu išbūti“, – juokiasi Nerija.

Los Andžele gyvena geriausia Nerijos draugė Ieva. Ji – moters nuodėmklausė ir geriausia patarėja visais gyvenimo klausimais. Nerija dievina savo bičiulius, žinomus modelius Romaną Rey Chavent'ą ir Laurent'ą Homburgerį. Pastarajam lietuvė padėjo sunkią jam gyvenime akimirką, todėl Laurent'as net naktį prikeltas dėl Nerijos pasiryžęs viskam.

„Kad ir kaip būtų keista, geriausi mano bičiuliai – vyrai. Su jais smagiai leidžiame laiką. Aš linksmas žmogus, mėgstu šėlti, nes gyvenimas toks trumpas, kad nėra kada liūdėti. Juolab, gyvenant JAV. Čia žmonės geranoriški ir visai nepanašūs į negatyvius lietuvius...“, – kalba Nerija.

Dar viena priežastis, kodėl lietuvė dažnai vieši Los Andžele, – jauki kavinė „Caffe Primo“. Joje moteris sėdėtų valandų valandas, skanautų taip pamėgtus blynelius su bananais ir karamele bei plepėtų su bičiuliais apie gyvenimą.

Kalifornijoje nėra tokios vietos, kurioje Nerija nebūtų buvusi. Ji dievina Beverli Hilsą, Santa Moniką ir Malibu paplūdimį. Lietuvė puikiai atsipalaiduoja ilsėdamasi prie vandenyno. O Holivudas moteriai nepatinka – ten pernelyg daug turistų.

„Aš labai pasiilgstu Majamio. Net nežinau, kur ateityje labiau norėčiau gyventi – Majamyje ar Los Andžele. Majamis niekada nemiega. Ten klubai dirba septynias dienas per savaitę. Pastarąjį savo gimtadienį švenčiau būtent čia – dainininko Craigo Davido viloje. Mes su juo gimę beveik tą pačią dieną. Niekada nepamiršiu to gimtadienio“, – pasakoja N. Paciukonienė.

Vos atvykusią į Ameriką lietuvę pirmiausia sužavėjo pasakiškas oras, vaisų ir daržovių gausa, įvairių šalių virtuvių restoranai ir galybė parduotuvių.

„Beje, noriu sugriauti mitą, kad Amerikoje – vien greitojo maisto restoranai, o aplink vaikšto tik stori žmonės. Tai netiesa. Čia tikrai nesunku rasti sveiko maisto. O restoranai sveikuoliams įsikūrę bene ant kiekvieno kampo“, – patikina moteris.

Pati Nerija nėra didelė smaližė. Nors ji labai mėgsta ledus ir iš jų pagamintus kokteilius, dažniau skanauja vaisių ir uogų. Mėsos patiekalų jai taip pat lengva atsisakyti: „Neatsispiriu tik savo firminiam sumuštiniui su kalakutiena, avokadu, salotomis ir pupelių daigais.“

Nerija sako, kad jokių dietų nesilaiko, valgo kada nori ir kiek nori, tačiau mažomis porcijomis. Paklausta, ar būna dienų, kad „padaugina“ šokolado ir riebesnio maisto, moteris atskleidžia, kad tokių „nusikaltimų“ pasitaiko.

„Tik nepagalvokite, kad mano šeimyna miršta badu. Gaminau, gaminu ir gaminsiu. Sūnus mėgsta žuvį ir šaltibarščius. Dukra mieliau skanauja patiekalus iš mėsos, nors dažnai paprašo ir blynelių su varške ar koldūnų. Per šešerius svetur praleistus metus vaikai nepamiršo lietuviškos virtuvės. Ir tai labai smagu“, – nusišypso N. Paciukonienė.

Nerija, kaip ir daugelis moterų, mėgsta apsipirkti, ypač „Victoria's Secret“ apatinių drabužių parduotuvėje. Amerikoje gyvenančios lietuvės drabužinėje gausu aukštakulnių, sijonų, suknelių ir rankinių.

Norėdami jai padovanoti dovaną Nerijos bičiuliai žino, kad neverta gaišti laiko ieškant jai auskarų, apyrankių, kaklo papuošalų ar laikrodžio: „Turiu tik vienus prabangius auskarus. Negaliu gyventi tik be žiedų – nešioju juos ant kiekvieno piršto po du. Žinoma, tik auksinius ir su „Swarovski“ kristalais.“

Anot moters, amerikiečiai nėra pamišę dėl prabangių prekės ženklų. Pati Nerija taip pat nesipuošia vien tik garsių dizainerių drabužiais ir aksesuarais. Tiesa, keliomis „Chanel“ rankinėmis ji gali pasigirti, tačiau drabužius renkasi pagal nuotaiką, o ne pagal prekės ženklą.

Žaviai atrodanti dviejų vaikų mama pasakoja, kad Amerikoje paprastą dieną gatvėje sunku išvysti moterį, avinčią aukštakulnius ir ryškiai pasidažiusią. Amerikiečiai nekompleksuoja dėl išvaizdos ir į parduotuvę ar pasivaikščioti laisvai išeina „pasipuošę“ pižama ir suktukais plaukuose. „Čia niekas nieko nesigėdija. Ir tai yra fantastiška“, – juokiasi Nerija.

Bene kiekvienas moters rytas prasideda skambučiu mamai. Pasilabinusios jos aptaria dienos planus. Nerija su mama labai artimos. Jos ne tik susitinka kelis kartus per dieną, bet ir neretai kartu apsilanko vakarėliuose.

„Pasikalbėjusi su mama išleidžiu į kiemą pabėgioti čihuahua veislės šunelius Princą ir Rifą. Pastarąją atsivežiau iš Lietuvos, o Princą įsigijau JAV, kad Rifai būtų smagiau. Kol augintiniai laksto kieme, aš pasikaitinu saulėje, o tada keliu vaikus ir gaminu jiems pusryčius. Gerdama rytinę kavą su pienu laiką leidžiu prie kompiuterio. Taip prasideda mano diena“, – apie gyvenimą už Atlanto pasakoja Nerija.

Paklausta apie mylimąjį Nerija kiek sutrinka: „Galiu kalbėti apie viską, tik ne apie savo širdies reikalus. Mano širdis niekada nėra buvusi laisva. Aš visada įsimylėjusi, jaučiuosi laiminga ir mylima. Aš net neįsivaizduoju, ką reiškia jaustis vienišai. Tai ir yra mano jaunystės ir grožio paslaptis.“

Nerija atskleidžia, kad joks amerikietis jos širdies niekada neužkariautų. Jie – ne lietuvės skonio. „Tačiau prancūzai visai kas kita...“, – šypteli šviesiaplaukė.

„Ar nekankina tėvynės ilgesys?“ – paklausiu įspūdingų formų lietuvės. Išvykusi į JAV moteris Lietuvoje nesilankė nė karto. „Noriu pamatyti brolį ir seserį. Sesuo turėtų greitai pas mane atvykti. Žinoma, ilgiuosi Lietuvoje likusių draugių. Ir Vilniaus, ypač senamiesčio“, – portalui lrytas.lt sako Nerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.