Dažnai keliaujanti Skaiva renkasi viešbučius, kuriuose vietos būtų ir jos taksams

Skaivos Jasevičiūtės gyvenime šunys užima itin svarbią vietą. Šiuo metu devynis taksus auginanti moteris sako be keturkojų kelianti koją iš namų itin retai. „Jie – mano geriausi draugai. Žmonės, kurie augina šunis, mane supras. Kitiems nieko nesiruošiu įrodinėti“, – su trimis taksų veislės šunimis Vilniuje antradienio vakarą apsistojusi naujai duris atvėrusiame viešbutyje „Comfort Hotel LT“ kalbėjo ji.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Sep 19, 2012, 1:13 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:04 PM

Dažnai su šunimis keliaujanti Skaiva sako, kad vykdama į užsienį visuomet iš anksto pasirūpina, kad jos augintiniai į viešbutį būtų priimti su šypsena. „Viešbučio administratoriai visuomet pasiteirauja kiek šunų planuoju atsivežti, kokia bus jų veislė. Kadangi susitariu iš anksto, problemų dėl to nekyla“, – šypsojosi Skaiva. Tiesa, prisimena, kad vieną kartą viešėdama Taline, deja, nebuvo priimta gyventi – šeši šunys drauge viename viešbučio kambaryje jo savininkams pasirodė per daug. „Tuomet vietoj viešbučio išsinuomojo butą“, – juokėsi keturkojų mylėtoja.

Pasak jos, norintiems su augintiniais apsistoti Lietuvoje, taip pat kyla nemažai problemų – ne visi viešbučiai priima keturkojus svečius net jei jų šeimininkas sutinka mokėti didesnę sumą už naktį. „Galbūt daug kas supyks, tačiau reikia pripažinti, kad daugelis žmonių turi augintinių ir keliaudami ne visuomet juos gali palikti pagloboti artimiesiems“, – pasakojo Skaiva. Pasak jos, XXI amžiuje auga ne tik žmonių, bet ir šunų poreikiai – jie nori būti mobilūs, keliauti, būti drauge su šeimininku net ir ekstremaliausiose situacijose. „Dėl to labai svarbu, kad augintiniai būtų priimti džiaugsmingai ir jiems būtų suteiktos atitinkamos sąlygos gyventi drauge su žmonėmis“, – savo poziciją dėstė pašnekovė ir prisipažino geriau sumokėsianti privalomą keturkojo mokestį, nei pasiryšianti keliauti be savo geriausių draugų.

„Mano šunims patinka keliauti. Galiu net sakyti, kad viešbučiuose jie jaučiasi geriau nei namuose, – juokėsi ji. – Atvykę į viešbutį jie pirmiausia įsitaiso ant lovos tarsi suprasdami, kad tai – jų.“ Moteris tikino, kad gyvūnai turi lygiai tokią pačią teisę jaustis patogiai, todėl užsiminė besivilianti, jog tolerancija ir supratimas keturkojam tik augs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.