Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Lietuves aktores išgarsino erotinės scenos

Režisierė Janina Lapinskaitė (59 m.) nusifilmavo apsinuoginusi savo sutuoktinio Algimanto Puipos režisuotame filme „Miegančių drugelių tvirtovė”. Po šių metų sausį įvykusios filmo premjeros J. Lapinskaitė neslėpė, kad šios scenos nebuvo malonios ir pasitenkinimo ji nejuto. Bet aktore tapusi režisierė pripažino, jog niekas nieko nereikalavo prieš jos valią.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-29 22:51, atnaujinta 2018-03-16 11:39

„Daug metų esu kine ir žinau, kad norint pasiekti trokštamą kūrybinį rezultatą būtini tam tikri veiksmai. Pasitikėjau Algimantu. Daugiau kaip 30 metų gyvename vienas šalia kito, vargu ar kuo nors dar galime vienas kitą nustebinti”, – pasakojo pagal to paties pavadinimo Jurgos Ivanauskaitės romaną sukurtame filme Monikos vaidmeniu įsiamžinusi J. Lapinskaitė.

Prieš aštuonerius metus „robinzonė” Monika Verbutaitė, vadinama lietuvių Pamela Anderson, nusifilmavo Lietuvos kino studijoje amerikiečių kurtame filme „Pavojinga veislė” ir išgarsėjo akimirksniu, nors jos scena truko vos kelias minutes.

Ta trumputė scena buvo įspūdinga – sporto salėje sukaitusi „robinzonės” herojė Ketė beveik visą laiką maudėsi duše.

Filmas buvo rodomas su ženklu N-14. Duše ją apžiūrinėję filmo veikėjai vyrai vėliau nutarė, kad tokios įspūdingos krūtys gali būti tik plastikos chirurgų nuopelnas.

Vos pasirodžius filmo anonsui daugelis stebėjosi tuo metu 22 metų lietuvės drąsa, buvo apgailestaujančių ir dėl to, kad Lietuvoje lengviausia išgarsėti seksualioms gražuolėms, nebijančioms parodyti savo kūno.

Nors M. Verbutaitė maloniai prisiminė dėmesį, kurį jai filmavimo metu rodė kūrybinė grupė, ir nesiskundė honoraru, daugiau filmuotis kino juostose nuoga nebenorėtų.

„Juk jau turiu vaizdo medžiagą, kurią galėsiu pažiūrėti po penkiasdešimties metų”, – sakė į architektūrą pasukusi Monika.

1974 metais režisieriaus Arūno Žebriūno filme „Velnio nuotaka” Jurgą vaidinusi aktorė Vaiva Mainelytė (jai tuo metu buvo 25 metai) maudėsi ežere apsivilkusi marškinius.

Taip šio filmo kūrėjai norėjo apsidrausti nuo kaltinimų – sovietmečiu rodyti nuogą kūną buvo tabu.

Bet maudantis tarp lelijų aktorei atsisegė marškinių saga ir apsinuogino jos krūtys.

Ši scena buvo pirmasis lietuviško kino erotikos daigas, o aktorę vėliau imta vadinti sekso simboliu, nors daugiau nė vienoje kino juostoje ji nesifilmavo nuoga. Jurgos vaidmuo V. Mainelytei, kuri neseniai atšventė 64-ąjį gimtadienį, tapo jos vizite kortele.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.