Politiko R. Adomavičiaus užuovėja - jaunos moters glėbyje

Į korupcijos skandalą įsivėlęs Vilniaus miesto vicemeras Romas Adomavičius – spalvinga asmenybė. Dabar jo pavardė mirga viešumoje, nes socialdemokratas įtariamas paėmęs 32 tūkst. 500 litų kyšį. Prieš keletą metų jis patraukė visuomenės dėmesį užmezgęs santykius su trisdešimt metų jaunesne žurnaliste Laura Čyžiūte. Pora susilaukė dukters Reginos, kuriai dabar - jau dveji.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2012, 2:05 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:36 AM

Dienraščiui „Lietuvos rytas”  politikas yra pasakojęs apie tai, kaip Vilniaus savivaldybėje susipažino su mylima moterimi. Pažintis su gerokai jaunesne žurnaliste L. Čyžiūte pamažu virto aistringu romanu.

Viename laikraštyje dirbusi žurnalistė pasakojo, kad politiką įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio. Tuomet dar tik pradedančioji žurnalistė Vilniaus savivaldybėje stebėjo miesto mero rinkimus.

„Visi pikti, rėkia. O Romas vienintelis išliko ramus ir į kolegas žvelgė atlaidžiai šypsodamasis. Tą akimirką supratau, kad jis yra žmogus, kurio man reikia, – ramus, inteligentiškas. Tikras vyras”, -  pasakojo L. Čyžiūtė.

Ji ilgai slėpė savo jausmus nuo R. Adomavičiaus. „Buvau nusprendusi nieko Romui nesakyti. Maniau, tebūnie tai tyli graži meilė. Bet vieną vakarą, sėdėdama su draugais, supratau – galiu tylėti, bet taip niekada ir nesužinosiu, ar tai gali virsti kuo nors gražiu.

Nusprendžiau, kad verta pabandyti. Neapsirikau”, – pasakojo žurnalistė, sostinės vicemerui meilės prisipažinimą, lydimą daugybės atsiprašymų, išsiuntusi trumpąja telefono žinute.

„Jūs man labai patinkate.” Gavęs tokią žinutę, R. Adomavičius kelias dienas tylėjo.

Niekuomet panašių prisipažinimų negirdėjusiam vyrui žinutė paglostė širdį, bet, kaip pats pasakė, „staigiai įjungė protą”. Politikas pirmiausia svarstė, ar tai nebus provokacija. Vis dėlto galiausiai žurnalistę pakvietė išgerti kavos.

Tiesa, politikas tuo metu turėjo kitą draugę. R. Adomavičius neslėpė – skyrybos su ilgamete bičiule nebuvo lengvos. Byrėjo ašaros, pasitaikė ir pykčio priepuolių. Tačiau kaltinti Lauros, esą apsukusios jam galvą, Romas neleido. Po poros metų draugystės jie iš buto Vilniaus Žirmūnų rajone persikėlė į trijų miegamųjų namą sostinės rajone Pilaitėje.

Naujuose namuose politikui labiausiai patinka vyriškasis kampelis: pirtis, šalia jos esantis kambarys su sūkurine vonia.

R. Adomavičiui tai buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl pasirinko šį namą. Politikas neslėpė tarp savęs ir Lauros jaučiantis amžiaus skirtumą. „Gerbk vyresnius”, – šiuo argumentu kaip koziriu jis dažnai nukerta ginčus su mylimąja.

Kai Laura po tokio argumento nusileidžia, Romas toliau auklėja savo gyvenimo draugę: „Nusileidi dėl to, kad nusileistum, ar dėl to, jog vis dėlto aš sakau teisybę? Dabar tau atrodo, kad tu esi teisi. Bet vėliau, kai turėsi laiko pagalvoti, suprasi, jog klydai.”

Tokie paauklėjimai jų namuose nėra reti. 30 metų už gyvenimo draugę vyresnis R. Adomavičius neslepia: „Aš Laurą mokau. Į ją investuoju. Laura dar labai jauna, todėl dažnai būna kategoriška. Bet klystame juk visi.”

L. Čyžiūtę, užmezgusią romaną su gerokai už save vyresniu valdžios vyru, motina įspėjo: „Ką žmonės pagalvos, juk tarp jūsų toks didžiulis amžiaus skirtumas? Į tave rimtai nežiūrės. Susigadinsi gyvenimą.”

Moteris nurimo tik tuomet, kai sužinojo, kad Laura laukiasi. Draugai taip pat netikėjo, kad Lauros santykiai su Romu užsitęs.

Net pati Laura nemanė, kad miesto vicemeras ilgam ja susidomės.

L. Čyžiūtė supranta, kad daug kam jos santykiai su gerokai vyresniu vyru yra keisti. Tačiau didelis poros amžiaus skirtumas jai – ne problema.

Politiko mylimoji atvirai dėstė, kodėl ji su gerokai vyresniu vyru: „Tam, kad saugiau jausčiausi. Vyresnis vyras turi patirties. Aš už jo – kaip už mūro. Reikia patarimo – klausiu Romo. Aš juo šventai pasitikiu. Štai kodėl merginos dairosi į vyresnius.

Gal kai esi keturiasdešimties, geriau dairytis į jaunesnius? Bet kai esi dvidešimties su trupučiu, ką su vienmečiu veikti?

Bendraudama su bendraamžiu jautiesi tarsi gavusi ne savo vaiką, kurį turi auklėti, auginti. Nors pati dar nesi tam pasirengusi.

Visais laikais moterys tekėjo už vyresnių vyrų. Dauguma tokių porų būdavo laimingos.”

Biografijos faktai

* R. Adomavičius gimė vienuolikos vaikų šeimoje Vilkijoje, Kauno rajone.

* Iš pirmosios santuokos R. Adomavičius augina suaugusį sūnų Beną, kuriam dabar jau 36-eri.

* Viename sostinės universitetų dėstytoju dirbantis politiko sūnus iš pirmosios santuokos prieš ketverius metus tėvams padovanojo anūką Jorį.

* Nuo 1991-ųjų kartu su žmona nebegyvenantis R. Adomavičius oficialiai išsiskyrė tik 2005 metais.

* Praėjusią savaitę Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą gavus duomenų, kad Vilniaus miesto vicemeras priėmė didesnės nei 250 MGL vertės kyšį. Įtariama, kad R. Adomavičius paėmė 32 tūkst. 500 litų kyšį, pažadėjęs paveikti Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Vilniaus vandenys“ darbuotojus, kad šie priimtų palankų sprendimą organizuojamame 8 milijonų litų vertės darbų pirkimo viešajame konkurse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.