G. Maruškevičiūtė savo fantazijas įamžino įspūdingoje fotosesijoje

„Mis Lietuva 2010“ Gritė Maruškevičiūtė turėjo tapti teisininke, bet tapo...vizažiste. Gražuolė rankose jau laiko diplomą, liudijantį, kad mergina moka profesionaliai daryti makiažą, o jos gebėjimus įrodo įspūdinga fotosesija.

G. Maruškevičiūtės kurti makiažai.<br>G. Kubertavičiūtė
G. Maruškevičiūtės kurti makiažai.<br>G. Kubertavičiūtė
Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

Oct 12, 2012, 8:47 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:15 AM

„Baigusi mokyklą norėjau studijuoti meną, bet baigiau gerais balais ir šeima tikėjosi, kad studijuosiu tiksliuosius mokslus, todėl nusprendžiau pasirinkti teisę“, - prisimena gražuolė.

Tačiau laimėjusi konkursą „Mis Lietuva 2010“ bei iškovojusi teisę dalyvauti „Mis pasaulis 2010“ konkurse, teisės studijas Gritė sustabdė. Tiesa, dabar mokslus atnaujino ir po metų bus diplomuota teisininkė. Bet šiandien gražuolė kur kas labiau džiaugiasi rankose laikydama vizažo kursų diplomą.

G. Maruškevičiūtė tikina, kad makiažo subtilybės ją traukė nuo mokyklos laikų. Todėl nieko keisto, kad studijuodama ji įsidarbino būtent kosmetikos parduotuvėje. Netrukus ji tapo atsakinga už kompanijos dekoratyvinę kosmetiką ir tai dar labiau paskatino jos norą domėtis vizažu. Lemiamą tašką jos apsisprendime padėjo „Mis pasaulis“ konkursas.

„Kai sužinojau, kad „Mis pasaulis“ konkurso finale reikės pačiai pasidažyti, reikėjo greitai išmokti tą daryti. Viena profesionali vizažistė mane pamokė, kaip pasidaryti sceninį makiažą. Jį daryti kur kas sudėtingiau! Išmokau daug subtilybių. Grįžusi iš konkurso supratau, kad man labai patinka laikyti rankose kosmetikos šepetėlius, maišyti spalvas ir jaučiau žinių poreikį“, - prisimena Gritė.

Gražuolės draugė tuomet studijavo Vilniaus dailės akademijoje ir kaip tik lankė grimo kursą. Gritė pasiprašė, kad ir ją ten priimtų kaip laisvą klausytoją.

„Užsikabinau. Supratau, kad noriu žinoti dar daugiau. Visuomet taip būna: jeigu kuo nors domiesi, nori apie įdomią sritį žinoti kuo daugiau“, - šypteli ji.

Prieš mėnesį Gritei už akių užkliuvo skelbimas, kad rengiami vizažo kursai pradedantiems ir pažengusiems.

„Buvo likusi tik viena vieta grupėje. Labai apsidžiaugiau“, - prisimena gražuolė.

Dvi dienas per savaitę po tris valandas G. Maruškevičiūtė mėnesį kruopščiai lankė kursus. Paskaitos vykdavo po darbo – nuo šeštos valandos vakaro ir kartais užsitęsdavo iki išnaktų.

„Vakarai buvo kiek varginantys, bet gavau labai daug žinių“, - patikina gražuolė.

Egzaminui, kuris vainikavo kursus, Gritė praktikavosi su draugėmis: subūrė jas bei pažįstamus modelius ir ant jų veidų demonstravo savo meistriškumą. Savaitgaliais nuo ryto iki vakaro G. Maruškevičiūtė merginoms klijavo karoliukus, plunksnas, blakstienas.

„Makiažo idėjų turiu labai daug. Man vizažas – menas, kūryba, neturinti ribų. Darydama jį aš save realizuoju“, - prisipažįsta G. Maruškevičiūtė.

Jei draugė kreipiasi pagalbos – Gritė mielai padažo. O dabar dar ir gali pasigirti, kad daro tai profesionaliai ir nebijo vadinti savęs vizažiste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.