Prie J. Tvarijonaitės automobilio prisirakinęs gerbėjas privertė ją aiškintis prieš policiją

Laidos „VRS kamera“ (BTV) kūrėjai į komiškas situacijas įpainioja ne tik eilinius praeivius. Su dideliu malonumu jie krečia pokštus ir pramogų pasaulio žmonėms.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė ("TV antena")

2012-10-13 18:58, atnaujinta 2018-03-16 03:22

Iš laidos rengėjų pinklių jau teko kapstytis dainininkui Lukui Pačkauskui (35 m.), tituluotai gražuolei Ievai Gervinskaitei (21 m.), prodiuseriui Gediminui Jauniui (34 m.), modeliui Jurgitai Tvarijonaitei (36 m.) ir net pačiam „VRS kameros“ vedėjui Dainiui Martinaičiui (43 m.).

Prisirakino prie mašinos

Laidos kūrėjų pokštas J. Tvarijonaitės vos nepravirkdė. Šviesiaplaukės gražuolės nemalonumai prasidėjo, kai skubėdama į susitikimą ji išvydo prie jos automobilio prisirakinusį gerbėją. Jis mojavo Jurgitos nuotrauka.

Į tai Jurgita reagavo ramiai. „Nenorėjau aštrinti situacijos, nes tas žmogus man pasirodė psichiškai nesveikas“, — neslėpė šviesiaplaukė.

Situacija ėmė aštrėti ir be jos pastangų. Iš kažkur atsiradęs vaikinas keistuoliui gerbėjui papurškė dujų.

Netrukus prisistatė neva policijos pareigūnas ir jam J. Tvarijonaitė turėjo aiškintis, kad dujas naudojo ne ji.

Moteris ne juokais išsigando. Pirmiausia dėl to, kad labai skubėjo ir visiškai nenorėjo turėti reikalų su policija.

Jos draugai ne kartą yra pasakoję apie karčią patirtį, kai buvo priversti varstyti teismų duris tik dėl to, kad atsidūrė netinkamu laiku netinkamoje vietoje.

„Neabejojau, kad dėl šio incidento bent pusdienį turėsiu praleisti policijos nuovadoje rašydama įvairius pasiaiškinimus, o tam neturėjau nei laiko, nei noro“, — prisiminė J.Tvarijonaitė.

Atakuodavo italų gerbėjai

„Buvau taip susinervinusi, kad paskui net raminamųjų teko griebtis, — neslėpė gražuolė, pastarąjį sezoną dirbusi BTV, o šiuo metu likusi be eterio. — Ant „VRS kameros“ kūrėjų tikrai smarkiai pykstu, nes išeikvojau nemažai nervų.

Kai dirbau Italijoje, patirdavau gerbėjų atakų. Vyrai siųsdavo laiškus, poemas, net savo pasų kopijas — kad įsitikinčiau, jog jie nevedę. Vis dėlto šitaip manęs dar niekas nebuvo užpuolęs.“

Italijoje lietuvė dirbo televizijos RAI laidų vedėjo asistente.

Pardavinėjo leidimus rūkyti

Tariamo policininko dėmesio kartą sulaukė ir grupės „Kastaneda“ narys L.Pačkauskas. Vilniaus Užupio rajone esančioje lauko kavinėje vyras vos spėjo prisidegti cigaretę, kai riedžiu privažiavęs uniformuotas vyras pareikalavo parodyti leidimą rūkyti.

„Išgirdęs, kad ten rūkyti negalima, patikėjau, jog sostinės meras Artūras Zuokas tikrai galėjo priimti panašų draudimą, — prisiminė L.Pačkauskas. — Vis dėlto įtarimų sukėlė pareigūnas. Jis atrodė ne toks griežtas, koks turėtų būti policininkas. O paprašytas parodyti pažymėjimą, kažkodėl toliau aiškino taisykles ir reikalavo įsigyti leidimą, kuris leistų rūkyti“, — pasakojo L.Pačkauskas.

Atlikėjas nepuolė smarkiai ginčytis su pareigūnu apsimetusiu aktoriumi. Juolab kad kiti kavinės lankytojai traukė pažymėjimus, neva leidžiančius rūkyti.

Policininkas ėmė reikalauti, kad ir L.Pačkauskas tokį įsigytų, o metų mokestį — apie 800 litų — sumokėtų čia pat.

„Neskubėjau to daryti, nes išmanau savo teises“, — vėliau pasakojo L.Pačkauskas.

Dėl pokšto neįsižeidė

Dainininkas labai nustebo, kai apsišaukėlis policininkas ėmė vytis staiga pabėgusį kavinės lankytoją, kuris esą rūkė neturėdamas tokio leidimo. Netrukus abu incidento dalyviai grįžo į kavinę, o pareigūnas pats išsitraukė cigaretę ir užsirūkė.

„Tuomet ir supratau, kad mane apgavo. Bet neįsižeidžiau — buvo visai linksma, — juokėsi L.Pačkauskas. — Su „VRS kameros“ kūrybine grupe net pasvarstėme, kam ir kokių pokštų dar galima būtų iškrėsti.“

„Kastanedos“ lyderis savęs dideliu pokštininku nelaiko. Jis turi kelis kertinius pokštus, kuriais išmaudo pernelyg patiklius draugus: apie nuleistą automobilio padangą, apie tai, kad balandis apdergė petį arba kad kažkas kliudė automobilį.

„Patikėkite, į frazę „Eik, pažiūrėk, kas ten nutiko tavo automobiliui“ reaguoja visi“, — juokėsi dainininkas.

Tikrintojas iš Maskvos

Gali pasirodyti keista, tačiau „VRS kameros“ rengėjai du kartus yra išmaudę ir laidos vedėją D.Martinaitį.

Neseniai jam buvo pasakyta, kad BTV vadovas Liutauras Elkimavičius yra pasikvietęs prodiuserį iš Maskvos, kuris esą padės sudėlioti televizijos tinklelį, patars, ką galima patobulinti.

Kai D.Martinaitis įrašinėjo pirmą šio sezono „VRS kamerą“, į studiją įžengė ir L.Elkimavičius su tariamu prodiuseriu iš Maskvos. Šis ėmė kabinėtis prie D.Martinaičio: „Nemosuok rankomis. Atsisėsk. Atsistok.“

Rusiškai puikiai kalbantis laidos vedėjas klusniai vykdė svečio nurodymus. Pagaliau atvykėlis su laidos režisieriumi išėjo į kitą patalpą esą pasitarti. Joje buvo įjungti mikrofonai, tad studijoje laukti likęs D.Martinaitis girdėjo, kokias pastabas jo adresu žarstė svečias.

„Ar jis iš viso yra vedęs kokią nors laidą?“ — „VRS kameros“ vedėją su žemėmis maišė tariamas prodiuseris. O grįžęs pasiūlė D.Martinaičiui laidos siužetus pristatyti su studijoje buvusia žavia mergina.

„Va, dabar kitas reikalas“, — pareiškė ir vėl išsivedė režisierių pasišnekėti.

D.Martinaitis puikiausiai girdėjo, kaip tariamas prodiuseris išrėžė, kad jis — netinkamas vedėjas, todėl mergina turėtų viena vesti laidą.

Suprato, kad yra maustomas

„Mano galvoje tuo metu sukosi įvairios mintys — pasiųsti tą prodiuserį toli, o gal ramiai išeiti iš studijos, — prisiminė D.Martinaitis. — Dėl galimybės prarasti darbą nesijaudinau. „VRS kamera“ — tik vienas iš mano darbų.

Pamaniau — na, gerai, gal iš tiesų jam nepatinku. Tačiau mane erzino prodiuserio tonas“, — neslėpė aktorius.

Galiausiai jis suprato, kad yra maustomas. Nors studijoje nieko nevyko, operatoriai vis tiek nesitraukė nuo TV kamerų.

„Tądien dar reikėjo nufilmuoti laidos siužetų pristatymus, o galvoje vis sukosi mintys apie incidentą. Tas filmavimas buvo neįtikėtinai sunkus“, — prisiminė laidos vedėjas.

Vietoj benzino — dyzelinas

Tai jau antras kartas, kai D.Martinaitis užkimba ant „VRS kameros“ kabliuko. Pirmasis buvo 2005-aisiais.

Tąsyk laidos kūrėjai pokštui rengėsi ilgai ir kruopščiai, o į pagalbą pasitelkė renginių organizatorius.

Pirmiausia D.Martinaitis buvo paprašytas įgarsinti dyzelino reklamą. Tekstas buvo ilgas.

Po gero mėnesio aktorius buvo pakviestas į bendradarbių vakarėlį, kuriame triukšmingai šventė iki ryto. Nusnūdus porą valandų kolegė pranešė, kad Dainiui būtina vykti į susitikimą Kaune, ir aktorius plyštančia galva, beveik nemiegojęs naujutėliu automobiliu su bendradarbe išvažiavo.

Pakeliui kolegė pareiškė, kad būtina įsipilti benzino, ir užsuko į vieną degalinę. Prisistačiusio operatoriaus D.Martinaitis paprašė pripilti pilną baką benzino. Kai galiausiai „VRS kameros“ vedėjas nuėjo susimokėti, kasininkas paklausė: „Jūs pylėtės dyzelino?“

„Kaip dyzelino?!“ — net atšoko D.Martinaitis ir nulėkęs prie automobilio išplūdo operatorių.

„Jūs pats prašėte dyzelino, — ginčijosi operatorius. — Pas direktorių yra vaizdo įrašas.“

Tariamo direktoriaus kabinete D.Martinaitis ne tik pamatė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip jis kalbasi su operatoriumi, bet ir išgirdo, kaip pats prašo pripilti pilną baką dyzelino. Kol aktorius sėdėjo ir suko galvą, kaip tai galėjo nutikti, kolegė užvedė automobilį ir šis neva sugedo.

„Dabar tai jau šakės — dyzelino pateko į sistemą ir naują automobilį teks mesti į sąvartyną. Tokia buvo pirmoji mintis, šmėkštelėjusi galvoje, — prisiminė D.Martinaitis. — Po to ėmiau svartyti, kaip galėjau operatoriui pasakyti tokią nesąmonę, iš kur degalinėje tokia gera vaizdo ir garso aparatūra.“

Rankų teptis nepanoro

Į „VRS kameros“ kūrėjų tinklus buvo patekusi ir „Mis Lietuva 2011“ I.Gervinskaitė.

Mergina gavo pasiūlymą dalyvauti reklamos fotobandymuose. Ją vežantis vairuotojas trumpam stabtelėjo išmesti šiukšlių, o su jomis neva išmetė ir automobilio raktelius.

Jis paaiškino einantis kviesti kvalifikuotų pagalbininkų, kad šie padėtų rasti raktelius, ir kažkur dingo. I.Gervinskaitė liko prie konteinerio.

Netrukus gražuolei padėti pasišovė kažkoks pro šalį einantis vaikinas, tačiau išvertęs šiukšles ir šis dingo tarsi į vandenį.

Iš kažkur atsiradusi moteris I.Gervinskaitę ėmė barti už tai, kad prišiukšlinusi.

Vienas vyras neva palaikė Ievą bename ir atnešė jai bandelių bei pieno, o į kiemą įvažiuoti panoręs vairuotojas piktinosi, kad mergina negali patraukti mašinos.

Vis dėlto I.Gervinskaitė stengėsi neprarasti geros nuotaikos. Nuo merginos veido nedingo šypsena ir visiems ji ramiai aiškino, kas nutiko.

„Nuo pat pradžių ši situacija atrodė kaip juokingas nesusipratimas, kokių gyvenime tikrai pasitaiko, — tvirtino kantrybės nepraradusi Ieva. — Į bet kokias situacijas aš reaguoju ramiai ir su šypsena. Stengiuosi žmonėms ramiai viską paaiškinti.

Anksčiau maniau, kad nesu patikli, bet po šio nutikimo ėmiau save vertinti kitaip.“

Prodiuseris — ginkluotas?

Prodiuseris G.Jaunius teigė „VRS kameros“ jam iškrėsto pokšto nepamiršiąs visą gyvenimą.

Per vieną pobūvį prie Gedimino priėjo administratorė ir paprašė eiti drauge pas apsaugos darbuotojus.

„Kol ėjome, galvoje sukosi daug minčių. Maždaug — nejaugi mane apvogė?“ — pasakojo G.Jaunius.

Paaiškėjo, kad situacija yra rimtesnė. Įspūdingo stoto apsaugininkai ėmė kaltinti prodiuserį, kad šis atsinešė į vakarėlį ginklą. Jie parodė G.Jauniui rentgeno nuotraukas, kuriose neva užfiksuotas jo po drabužiais slepiamas pistoletas.

Prodiuseris į visa tai reagavo juokdamasis. „Šventės rengėjai buvo įspėję saugotis mulkintojų, todėl iškart pamaniau, kad tai jie. Daug ko gyvenime esu prisidirbęs, bet tame vakarėlyje tikrai elgiausi padoriai“, — nusikvatojo G.Jaunius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.