Tenorą E. Montvidą uraganas „Sandy“ įkalino Niujorke, B. Nicholson - Merilande (papildyta)

„Atrodo, šiandien teks susipažinti su „Sandy“, - pirmadienį „Facebook“ tinkle šmaikštavo dainininkas Edgaras Montvidas. Bet iš tikrųjų jam nebuvo linksma. Edgarui dainuojant perklausoje Niujorko teatre „Metropolitan Opera“, buvo atšauktas jo skrydis, ir solistas įstrigo Manhatane nežinia kelioms dienoms.

Beata Nicholson ir Edgaras Montvidas iš arti stebi audrą Amerikoje.
Beata Nicholson ir Edgaras Montvidas iš arti stebi audrą Amerikoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė, Liuminata Mickutė

Oct 30, 2012, 3:18 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:02 PM

„Esu atskirtas nuo pasaulio – visi skrydžiai atšaukti, tiltai ir tuneliai uždaryti, už lango stiprėja audra. „Sandy“ artinasi“, - po pusiaunakčio įspūdžiais iš Manhatano dalijosi Edgaras.

Solistas patikino esantis saugiame bute, bet neslėpė nerimo. „Kitas mano skrydis įmanomas tik sekmadienį, o jau pirmadienį turiu būti Briuselyje - manęs ten laukia koncertas ir įrašai. Turiu kažkaip nusigauti iki Filadelfijos ir iš ten bandyti išskristi“, - jaudinosi dainininkas, ėmęs karštligiškai ieškoti per agentūras būdų iškeliauti iš Niujorko traukiniu.

„Labai tikiuosi, kad bent jau mano perklausa „Metropolitan Opera“ pasiteisins po šios sagos“, - vylėsi artistas.

E. Montvidą už Atlanto nubloškė koncertai su garsaus maestro Charles‘o Dutoit diriguojamu Bostono simfoniniu orkestru. Spalio 25-27 d. lietuvis su tarptautiniu solistų ansambliu atliko Bostono „Symphony Hall“ I. Stravinsky‘o bei M. Ravelio vienaveiksmes operas.

Gastrolių metu Edgaras taip pat dalyvavo Čikagos lyrinės operos surengtoje perklausoje.

B. Nicholson - nepanikuoja

Audra Amerikoje užklupo ir laidų vedėją Beatą Nicholson. Šiuo metu ji su šeima svečiuojasi netoli Vašingtono esančiame Merilande.

„Apie artėjančią audrą žinojome prieš išvykdami į Ameriką, bet nekeitėme kelionės planų“, - prisipažįsta Beata.

Nicholsonų šeima turėjo keletą dienų pabūti Niujorke, bet išgirdę apie paskelbtą nepaprastąją padėtį išsinuomojo mašiną ir išvažiavo link Vašingtono.

„Antraip būtume užstrigę Niujorke. Dabar esame pas draugus netoli Vašingtono ir laukiame. Naktį turėtų praūžti uraganas, esame pasiruošę. Nusipirkome maisto atsargų ir žvakių, nes gąsdina, kad dings elektra. Laukia įdomi naktis, bet mes tiesiog mėgaujamės galimybe pabūti kartu su savo draugais, kurių ilgai nematėm“, - po vidurnakčio Lietuvos laiku rašė B. Nicholson.

Laidos vedėja pasakojo, kad sekmadienį turėjo susitikti su E. Montvidu, tačiau jiems teko bėgti iš Niujorko, o operos solistas užstrigo Niujorke.

Išsigandusi žinutę socialiniame tinkle paliko ir žurnalistė Aistė Stonytė, šiuo metu taip pat esanti Niujorke.

"Už lango Niujorke kaukia sirenos, visi budintys gelbėtojai iškviesti į tarnybą, žmonės toliau evakuojami. Stebim žinias per CNN apie artėjantį uraganą ir skaitom lietuviškus internetinius puslapius, kuriuose sekam dvi žinias - apie mūsų laukiantį uraganą ir sudarinėjamą naują koaliciją Seime. Tiesa pasakius, pastaroji žinia kelia kur kas didesnį nerimą...", - "Facebook" paskelbė A. Stonytė.

Modeliams audra - laikas atsipūsti

Audra palietė ir Niujorke šiuo metu gyvenančią garsią Lietuvos manekenę Rasą Žukauskaitę.

"Elektra dingo. Pačiu laiku dar spėjau pasigaminti vakarienę. O dabar - metas uždegti žvakes", - savo paskyroje "Twitter" rašė ji.

Šiuo metu Niujorke dirbantis lietuvių modelis Simonas Pham portalui lrytas.lt pirmadienio vakarą sakė, kad dauguma žmonių negali niekur išvažiuoti iš namų ir įsigyti maisto, nes viešasis transportas sustabdytas. „Vieni laukia audros, kiti - ne. Tik viena draugė pikta, nes ją iškraustė", - pasakojo S. Pham.Anot jo, kai kuriuos gyventojus dėl potvynio grėsmės teko išprašyti iš namų. Lietuvis pasakojo, kad iš anksto pasirūpino maisto atsargomis.

Kita Niujorke gyvenanti lietuvių manekenė Jandra Džiaugytė prieš pat audrą pasakojo, kad teko nupėdinti net septynis kvartalus, kol rado veikiančią kavinę. „Bandau tokį orą išnaudoti ramiam knygos skaitymui, karts nuo karto žvilgtelėdama pro langą į siūbuojančius elektros laidus", - pasakojo Jandra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.