Šokių projekte debiutavusios A. Kaubrytės tobuloms formoms šokoladas nekenkia

„Nors šokių projekte pasirodžiau tik kartą, tą dieną prisiminsiu ilgai“, – portalui lrytas.lt sakė pasaulio lengvojo kultūrizmo čempionė, klaipėdietė Agnė Kaubrytė (22 m.). Praėjusį šeštadienį laidoje „Šok su manimi“ ji pakeitė į Londoną koncertuoti išvykusią dainininkę Viktoriją Sutkutę ir su jos partneriu Šarūnu Šiaučiuliu drąsiai žengė ant parketo parodyti profesionalaus numerio.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2012-10-31 13:10, atnaujinta 2018-03-15 18:31

Iš tiesų pasirodymas buvo vertas dėmesio – sėkmingą naujokės debiutą pagyrė ir garsi šokėja Jūratė Norvaišienė. Tačiau ištreniruotu merginos kūnu ir plastiškais jos šokių judesiais spėję susižavėti žiūrovai bus priversti nusivilti. Lyg jaunas mėnulis šmėstelėjusi televizijos ekrane Agnė vėl grįžo prie įprasto grafiko – sportas, darbas ir dar kartą sportas.

Portalas lrytas.lt pasidomėjo Agnės asmenybe ir pasiteiravo, kuo kasdien gyvena kutūrizmą propaguojanti jauna mergina.

Alinantis pasiruošimas šokių projektui

Savaitę trukusios treniruotės pareikalavo nemažai jėgų ir sveikatos. Pasak Agnės, drauge su partneriu Šarūnu jiedu treniruodavosi po kelias valandas kasdien. Po darbų abu skubėdavo į šokių aikštelę ir iki išnaktų dailindavo šokių judesius. „Namo grįždavau apie pirmą nakties, visiškai nebejausdavau kojų... Rytais keltis būdavo taip sunku, kad ne kartą teko pramigti“, – intensyvią savaitę prisiminė ji.

Dalindamasi įspūdžiais iš savaitę trukusio gyvenimo nuotykio projekto dalyvė atsiduso – kol kas užteks, o kas bus vėliau, ji negalvojanti. Pasak jos, nors dalyvavimas televizijos projekte jai buvo be galo įdomi ir netikėta patirtis, vis dėlto sulaukusi pasiūlymo dalyvauti tolimesnėse laidose šią galimybę ji gerai apsvarstytų. „Suprantu, kad visuomet pirmas viešas pasirodymas yra sudėtingiausias, tačiau sunku suvokti, kiek vienas šokis kainuoja tiek daug laiko ir pastangų. Nesu tikra, ar ryžčiausi tokiam žingsniui, tačiau niekas nežino, kur nuves likimas“, – paslaptingai kalbėjo ji.

Treniruotės dukart per dieną

Įprasta Agnės diena panaši į daugelio – ji keliauja į darbą, kuriame užima vadovaujančias pareigas vienoje tarptautiniais pervežimais užsiimančioje kompanijoje, baigusį jį – skuba į sporto salę. „Šį sezoną nebesiruošiu varžyboms, todėl turiu daugiau laiko ir treniruojuosi savo malonumui – vos tris kartus per savaitę“, – pasakojo Agnė ir užsiminė, kad prieš varžybas kūną mankština kasdien po du kartus: ryte ir vakare.

Agnė išsidavė, kad sportuoti jai teko visą gyvenimą, todėl nusprendusi išbandyti kultūrizmą nesijautė nejaukiai. 

Reikiamą kūno formą ji įgavo per pusmetį, o dabar aktyviau sportuoja tik likus dviem mėnesiams iki varžybų. Tuomet ji du kartus per dieną lankosi sporto salėje, iš jos maisto raciono be gailesčio išbraukiami visi kaloringi produktai – Agnė maitinasi vaisiais, daržovėmis, daug baltymų turinčiu maistu: varške, vištiena, žuvimi, kiaušiniais.

Mergina labiausiai didžiuojasi savo pasiekimais pernai Austrijoje vykusiame mėgėjų čempionate, kuomet nurungusi daug jaunų gražių panelių ji užėmė pirmąją vietą savo kategorijoje ir tapo konkurso nugalėtoja. Sėkmė jos neaplenkė ir Slovakijoje vykusiame čempionate – tuomet ji liko trečia. Apskritai mergina laikoma itin perspektyvia sportininke - ji jau ne kartą Lietuvai parvežė ir aukso, ir sidabro, ir bronzos medalius.

Savo kūną reikia projektuoti pačiam

Agnė įsitikinusi – kiekvienas gali turėti tokį kūną, apie kokį svajoja. „Jokios grožio paslapties nėra, svarbiausia – turėti tvirtą tikslą ir didelį norą jį pasiekti“, – šyptelėjo ji. Mergina patikino, kad tie, kurie sako, kad treniruotėms trūksta laiko, yra paprasčiausi tinginiai. „Juk galima kas vakarą padaryti keliasdešimt pritūpimų, pabėgioti su šunimi, laipioti laiptais, o ne važiuoti liftu. Tokių paprastų būdų – milijonas“, – sakė ji.

Nepaisant treniruočių, bene svarbiausias dalykas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį – subalansuota mityba. Agnė skuba patikslinti – valgyti reikia dažnai ir rinktis įvairų maistą. Viena svarbu – atsisakyti nesveikų maisto produktų ir normuoti porcijas. „Jei norite gabalėlio šokolado – būtinai jį ir suvalgykite. Tačiau gabalėlis tai nėra plytelė prieš einant miegoti, reikia jausti saiką“, – sakė ji.

Mėgsta aktyvų gyvenimo būdą

Intensyviai gyvenanti Agnė laisvalaikiu stengiasi atsikvėpti, todėl neretai išvyksta į kokią kelionę, o jei nepavyksta – bent jau su draugėmis ištrūksta kur pašėlti. Būdama viena ji mėgsta žiūrėti filmus, skaityti knygas. „Tikrai nesu namisėda“, – juokėsi ji.

Agnė dažnai lankosi įvairiuose salsos ir bačatos šokių festivaliuose, kurie, kaip pati sako, jai padėjo pramokti daugelį judesių.

Mergina užsiminė, kad bene mažiausiai jai patinka gatvės šokiai. „Manau, man sunkiai sektųsi juos šokti. Esu iš tų, kurios vertina plastiką, o gatvės šokiuose viskas kitaip“, – juokėsi ji.

Pasak jos, mokymasis šokti turi daug privalumų: judesiai tampa plastiškesni, kūnas – lankstesnis. „Visa tai suteikia daug moteriškumo“, – įsitikinusi Agnė.

Jos nuomone, tiek kasdienės treniruotės sporto salėje, tiek šokiai puikiai ugdo ištvermę, suteikia energijos. Išliejęs devynis prakaitus ir matydamas akivaizdų rezultatą galiausiai pasakai – buvo verta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.