Lapkričio pradžioje gimusiems žimomiems žmonėms Vėlinės netrukdo švęsti

Rimtis ir susikaupimas lydi pirmąsias lapkričio dienas, kai šalyje minima Visų šventųjų diena, Vėlinės. Turbūt sunku būtų rasti Lietuvoje žmogų, kuris šiomis dienomis nelanko artimųjų kapų ir neuždega žvakučių. Bet yra ir tokių žmonių, kurie lapkričio 1-ąją švenčia savo gimtadienį ir pučia žvakutes, degančias ant torto. Kuo ypatingas gimtadienis, švenčiamas tuomet, kai visa Lietuva paskendusi rimtyje?

E. Anusauskaitė dėkinga likimui, kad gimė būtent lapkričio 1-ąją, – ji tiki, kad ši diena padėjo užprogramuoti tvirtą jos charakterį.<br>J. Stacevičius
E. Anusauskaitė dėkinga likimui, kad gimė būtent lapkričio 1-ąją, – ji tiki, kad ši diena padėjo užprogramuoti tvirtą jos charakterį.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Sandra Kučinskienė ("Gyvenimo būdas")

Nov 3, 2012, 7:14 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:17 PM

Lapkričio 1-ąją gimusi dainininkė Evelina Anusauskaitė (23 m.) sakė seniai pastebėjusi, kad jos gyvenimas kupinas magijos. Merginą domina mistiniai dalykai, ji linkusi filosofuoti.

Dainininkė tiki, kad ją globoja ir aukštesnės jėgos, gal dėl to jos karjera klostosi puikiai. Juk Evelina žinoma ne tik Lietuvoje – pripažinimą lietuvaitė pelnė ir tarptautiniame „Avon” konkurse, dėl albumo leidybos pasirašė sutartį su prodiuseriais Holivude. Tiesa, pastarasis taip ir liko neišleistas.

Vilnietė sako esanti dėkinga likimui, kad gimė būtent lapkričio 1-ąją. Evelina tiki, kad ši diena padėjo užprogramuoti tvirtą jos charakterį, – ji atkakliai siekia tikslo, nepripažįsta vidutinybių ir visko, kas yra vidutiniška.

Kaip ir daugelis po Skorpiono ženklu gimusių žmonių, Evelina dažniausiai gyvenime mato dvi spalvas: arba juodą, arba baltą.

„Tiesa, labiau mėgstu įžiūrėti baltą spalvą”, – šypsosi dainininkė.

Na, o kaip gimtadienio šventimas? Ar jį švenčia tą dieną, kai gimė?

Evelina tikina, kad dažniausiai savo gimtadienį švenčia vėliau, tačiau tai nutinka dėl užimtumo – per koncertus, repeticijas, filmavimus, kurių pastaraisiais metais ypač gausu, tą pačią dieną tiesiog nespėja atšvęsti. Tačiau yra buvę, kad gimtadienį teko švęsti ir lapkričio 1-ąją.

„Nematau nieko blogo švęsti tądien gimimo dieną. Tik Lietuvoje Visų šventųjų ir Vėlinių dienos yra liūdnos.

Amerikoje priešingai – žmonės per Heloviną, kuris būna paskutinę spalio dieną, kaip tik linksminasi”, – sako Evelina.

Kartą per savo gimtadienį jai yra tekę net pozuoti atsigulus į karstą. Baisu nebuvę, priešingai – E.Anusauskaitė tai prisimena kaip smagų nuotykį.

Be to, dainininkė sako, jog turi ir lemtingą skaičių – trejetą. Sudėjus visus jos gimimo datos skaičius išeina trejetas.

Tarptautiniame konkurse, kuriame Evelina užėmė pirmąją vietą, mikrofonas buvo pažymėtas trečiuoju numeriu.

Tuomet ji gyveno viešbučio kambaryje, kurio numeris – 102, o sudėjus – trejetas.

Šiemet savo gimtadienio žinoma dainininkė apskritai nesiruošia švęsti – Evelina intensyviai rengiasi vestuvėms, kurios vyks po kelių mėnesių.

Su amerikiečiu Adamu Youngu susižadėjusi mergina derina kiekvieną būsimų vestuvių smulkmeną.

Televizijos laidų ir renginių vedėjas Giedrius Masalskis (41 m.), gimęs lapkričio 1-ąją, savo gimtadienio nemėgsta švęsti, tačiau ne dėl datos.

„Nemėgstu iš viso švęsti gimtadienio dėl to, kad man patinka natūralus bendravimas, nesiejant jo su kokiomis nors datomis.

Datų ir sutapimų nesureikšminimas – didelė vertybė, jeigu nori būti laisvas”, – sako Giedrius.

Bet taip buvo ne visada. Mokydamasis mokykloje jis labai džiaugėsi, kad gimtadienis būtent šią dieną.

„Dažniausiai mano ir bendraklasių tėvai išvykdavo į kapines. Mums likdavo, taip sakant, laisvas plotas”, – juokiasi Giedrius.

Vėliau gimtadienį jis švęsdavo vakarodamas su draugais ir kolegomis, o pastaraisiais metais mieliau renkasi vakarienę ar kelionę su šeima.

Į klausimus apie gimtadienį šį kartą Giedrius atsakinėjo taip pat būdamas užsienyje – ramiai sėdėdamas prie jūros terasoje.

G.Masalskis džiaugiasi, kad ir jo artimieji nesureikšmina jo gimimo datos, todėl niekada nesistengia dovanoti to, kas atitiktų visuotinę tos dienos nuotaiką.

„Turbūt gimusiems lapkričio 1-ąją reikėtų dovanoti mažus antkapius ir kalijų žiedus.

Smagu, kad dovanos būna nesusijusios su šia data.

Bet man apskritai nėra svarbūs dovanoti daiktai. Kur kas smagiau šalia savęs matyti laimingus, atsipalaidavusius žmones”, – sako G.Masalskis.

Ar jis tiki, kad lapkričio 1-ąją gimę žmonės yra apdovanoti išskirtiniais gabumais?

„Tikiu, kad tie, kurie tiki esą ypatingi, ir yra ypatingi. Bet prie to dar pridėčiau žiupsnelį pastangų”, – sako renginių vedėjas G.Masalskis.

Nereikėtų skubėti švęsti

„Lapkričio pradžioje gimę žmonės ypač domisi gyvenimo ir mirties temomis, jiems būdingas filosofinis mąstymas”, – sako viena garsiausių astrologių Lietuvoje Angelina Zalatorienė (nuotr.).

Po Skorpiono ženklu gimusius žmones labiau nei kitų Zodiako ženklų atstovus domina mirties tema, jie labiau linkę tikėti, kad mirtimi žmogaus egzistavimas nesibaigia.

Net ir maži vaikai nebijo kalbėti apie mirusiuosius, lankytis laidotuvėse, jų nebaugina kapinės.

„Kartą moteris pas mane atsivedė vaiką, gimusį po Skorpiono ženklu. Neseniai buvo miręs jų artimas giminaitis. Vaikas pasakojo, kad per laidotuves jis velionio kūną matęs sėdintį fotelyje. Įdomiausia, kad vaikas tai pasakojo labai ramiai, kaip suprantamą ir natūralų dalyką. Labiau išsigandę buvo jo artimieji klausydamiesi šio pasakojimo”, – prisiminė astrologė.

O ką ji mano apie lapkričio pradžioje gimusių žmonių profesinę veiklą, karjerą?

„Tai maksimalistai. Jiems nėra vidurio – arba viskas, arba nieko, arba juoda, arba balta. Lapkričio pradžioje gimę žmonės dažnai nepripažįsta vidutiniškų dalykų, vidurio kelio – jiems tai neegzistuoja”, – pasakojo A.Zalatorienė.

O kaip gimę pirmosiomis lapkričio dienomis turėtų švęsti gimtadienį? Juk tomis dienomis lietuviai būna linkę susikaupti.

A.Zalatorienė sako, kad gimimo dieną kelti pokylį – didžiulė klaida. Ir ne tik tiems, kurie gimė pirmosiomis lapkričio dienomis.

Kelias dienas trunkantis šventimas, anot jos, gali prišaukti nelaimę. A.Zalatorienė pataria gimimo dieną daugiau pabūti pačiam su savimi, įsiklausyti į save, įvertinti nuopelnus, paklydimus.

Jos manymu, geriausia gimtadienį švęsti po dvylikos dienų.

„Per pirmąsias dvylika dienų žmonės turėtų sau leisti ramiai apmąstyti praėjusius metus, suplanuoti kitus ir jiems pasiruošti”, – sakė ji.

Ezoterijos specialistė A.Zalatorienė taip pat aiškina, kad, priešingai nei daugeliui įprasta, nereikėtų lankytis kapinėse Visų šventųjų ar Vėlinių dieną – būtent tomis dienomis nederėtų drumsti vėlių ramybės.

„Artimųjų kapai dažniausiai jau būna sutvarkyti iki šių švenčių. Ir gyviesiems, ir mirusiesiems geriau, jeigu žmonės liktų namuose – užsidegtų žvakutę, prisimintų anapilin išėjusius artimuosius, mintimis su jais pabendrautų”, – sakė A.Zalatorienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.