Žinomi žmonės dalinasi patarimais, kaip elgtis žvaigždžių vakarėliuose

Jei dalyvaujate pobūvyje ir norite patekti į žurnalų puslapius, šliekitės prie kokio nors žinomo žmogaus arba elkitės įžūliai. Tokių patarimų „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Negaliu tylėti“ antradienį išgirs besiveržiantys į elito pasaulį.

Neatrodo, kad politiko Viktoro Uspaskicho draugija G.Martirosianaitė būtų labai patenkinta.<br>R. Danisevičius
Neatrodo, kad politiko Viktoro Uspaskicho draugija G.Martirosianaitė būtų labai patenkinta.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė („TV antena“)

Nov 3, 2012, 9:01 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:14 PM

Pobūvis baigiasi tada, kai iš jo išeina fotografai. Todėl tie, kurie nori būti pastebėti, turėtų įsiklausyti į fotografo Irmanto Gelūno (32 m.) patarimus.

„Nesirenkite kukliai, išgerkite, stenkitės būti dėmesio centre, krykštaukite. Žinoma, lengviausias būdas patraukti aplinkinių ir žiniasklaidos dėmesį — ateiti į vakarėlį su garsiu žmogumi“, — negailėjo rekomendacijų I.Gelūnas, kuris per vieną vakarą dažnai spėja aplėkti bent kelias žinomų žmonių susibūrimo vietas.

Jis puikiai pažįsta nuolatinius vakarėlių lankytojus, stengiasi atkreipti dėmesį į naujus veidus.

Tikslai — skirtingi

Žinomi žmonės į renginius ir vakarėlius eina pabendrauti su draugais, pažįstamais, tačiau ne paslaptis, kad kai kurių tikslas — tik atkreipti žiniasklaidos dėmesį.

„Niekas neverčia juose dalyvauti, tačiau jeigu vedi kokią nors laidą ar filmuojiesi seriale, privalai stengtis, kad apie tai visi sužinotų. Dalyvauti pobūviuose ir atkreipti fotografų dėmesį — darbas, kurį privalai atlikti gerai“, — aiškino aktorė Aušra Štukytė (34 m.).

O štai „Mis Lietuva 2008“ Gabrielė Martirosianaitė į vakarėlius eina turėdama kitų tikslų.

„Man įdomu pažiūrėti naujų drabužių kolekcijas, pabendrauti su bičiuliais ir pažįstamais žmonėmis, — dėstė modeliu ir žurnaliste dirbanti Gabrielė. — Tačiau nesuprantu žmonių, kurie į vakarėlius eina tik dėl to, kad būtų pastebėti.“

Žymūnų kategorijos

„Kartais susidaro įspūdis, kad daugelyje vakarėlių dalyvauja tie patys žmonės. Atrodo, kad yra vienas sąrašas žmonių, kurį turi visi renginių organizatoriai“, — replikavo laidos vedėja Asta Dudurytė, kreipdamasi į renginių organizatorių Jogailą Morkūną.

„Žinomi žmonės yra trijų kategorijų: A, B ir C, — paaiškino J.Morkūnas. — A kategorijai priklauso žinomiausi.

Pristatydami, pavyzdžiui, sidrą tikrai nekviesime didelių įmonių vadovų, pripažintų menininkų. Gali išsiųsti kvietimą ir pačiai prezidentei, bet vargu ar sidras ją sudomins. Šio gėrimo pristatyme tikriausiai dalyvautų žmonės, priklausantys C kategorijai.“

Nuo tiesaus atsakymo į klausimą, kurie žmonės kokiai kategorijai priskiriami, jis išsisuko.

„Dėl etikos sumetimų nenorėčiau įvardyti, bet sistema egzistuoja. Organizuodami rimtas šventes mes tikrai nekviečiame klounų“, — aiškino J.Morkūnas.

Seksualus įvaizdis

Laidos dalyvė skrybėlaičių dizainerė Ana Mois (27 m.) pasidomėjo, kokiai iš šių kategorijų save priskirtų J.Morkūnas, pelnęs vakarėlių liūto vardą.

„Nė vienai, — atsakė J.Morkūnas. — Vakarėliai — mano darbas.“

A.Mois džiaugėsi, kad jai, pirmą kartą užsukusiai į vakarėlį, šlietis prie garsenybių nereikėjo. Plačia skrybėle pasipuošusi mergina kur kas labiau krito į akis nei kitos viešnios.

Šiuo metu Aną galima pastebėti dažname šalies garsenybių susibūrime, tačiau ji sako į renginius ar vakarėlius be kvietimo niekada neužsukanti.

Skrybėlaičių kūrėja visuomet stengiasi atrodyti seksualiai ir prabangiai. Ji moka prieš fotografo objektyvą atsistoti taip, kad matytųsi kuo gilesnė jos iškirptė.

„Tačiau daug pinigų aprangai neišleidžiu. Tiesiog reikia mokėti save pateikti. Tai, kaip elgiuosi vakarėliuose, daug kam nepatinka, bet į tokią nuomonę nekreipiu dėmesio“, — aiškino Ana.

Elgiasi lyg maniakai

„Anos strategija — pavykusi, — skrybėlaičių dizainerę gyrė I.Gelūnas. — Žmogaus, kurio veidas ima šmėkščioti žiniasklaidoje, vertė pakyla. Atsiranda didesnė galimybė jam užsidirbti daugiau pinigų. Todėl manau, kad ji elgiasi teisingai.“

Su patyrusiu fotografu nesutiko G.Martirosianaitė. „Žmonės iškėlę galvas renginiuose turėtų sėdėti dėl to, kad jau yra šį tą pasiekę, o ne tam, kad juos kas nors pastebėtų“, — replikavo tituluota gražuolė ir pridūrė nesuprantanti, ką yra pasiekusi A.Mois.

Žūtbūt į spaudos puslapius ar interneto naujienų portalus patekti siekiantys žmonės kartais perlenkia lazdą.

„Yra kategorija žmonių, kurie nervina. Jie skambinėja mums po 50 kartų ir aiškina, kad publikuotoje nuotraukoje jų antakiai nelygūs.

Suprantu, kad visi nori būti gražūs, tačiau kai kurie dėl to elgiasi kaip maniakai, — juokėsi I.Gelūnas. — Tokiu atveju kartais specialiai įdedi nuotrauką, kurioje žmogus atrodo prastai. Tad visoms įžymybėms patarčiau su fotografais nesipykti ir jų nenervinti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.