Dėl filmo „Aurora” sėkmės režisierė K. Buožytė net nusiskuto galvą

Filmas „Aurora”, kuriam režisierė Kristina Buožytė (30 m.) skyrė ketverius metus, pelnė jai pasaulinį pripažinimą. Tačiau šis darbas ją atitolino nuo moteriškų malonumų. „Reikia save puoselėti ir kaip moterį”, – pripažino į tikrovę sugrįžusi kūrėja.

Režisierė Kristina Buožytė (kairėje), palaikydama aktorę Jurgą Jutaitę, taip pat nusiskuto galvą. Dabar jai itin malonu pajusti, kaip vėjas kedena jau ataugusius plaukus.<br>R. Neverbickas
Režisierė Kristina Buožytė (kairėje), palaikydama aktorę Jurgą Jutaitę, taip pat nusiskuto galvą. Dabar jai itin malonu pajusti, kaip vėjas kedena jau ataugusius plaukus.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė ("Stilius")

Nov 7, 2012, 7:30 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:33 PM

Dėl juostos „Aurora” K. Buožytė buvo net plaukus nusiskutusi. Taip ji palaikė pagrindinę filmo aktorę Jurgą Jutaitę (26 m.). O pastarajai teko paaukoti šukuoseną, nes to reikėjo kuriant psichologinį trilerį su mokslinės fantastikos elementais ir šokiruojančia meilės istorija.

Į filmo sėkmę Kristina žvelgia ramiai, nors pripažįsta, kad širdį jai paglostė pripažinimas Amerikoje.

Prieš keletą metų, dar kurdama filmą, režisierė pažadėjo: jei iš filmo uždirbs daug pinigų, pirks ne deimantus, o batus. Kol kas pripažinimas dar neįvertintas pinigais, tad kūrėja dar neįgyvendino savo žemiško noro.

Vykdama pristatyti savo filmo į kitas šalis K. Buožytė nesidairė naujų apdarų ir nesikreipė jų į dizainerius. Jos manymu, aktoriai turi puoštis, o režisieriui pakanka atrodyti padoriai.

Baigusi filmą kūrėja planavo pradėti asmeninį gyvenimą, nes ketverius metus praleido spartietiškai – susitelkusi tik į darbą.

„Reikia tai daryti paraleliai. Bet ką reiškia „reikia”? Tai ateina natūraliai arba ne, – kalbėjo režisierė. – Iš tikrųjų tik dabar grįžtu į tikrovę. Kaip režisierę save pažįstu. Bet juk reikia save pažinti, puoselėti ir kaip moterį.”

Šį tą dėl savęs jai jau pavyko nuveikti – pailsėti paplūdimyje, perskaityti rūpimas knygas ir pradėti pažintį su joga. Tačiau ilgai ilsėtis Kristina nežada – jau mąsto apie naują filmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.