Dėl itin gausaus sniego E. Žičkus įkalintas Niujorke

„Tai buvo viena ilgiausių parų pastaraisiais metais“, – atsidūsta televizijos laidos „Gyvenimas yra gražus“ vedėjas Edvardas Žičkus. Jau savaitę Amerikoje viešintis garsus televizijos laidų prodiuseris ir žurnalistas vos prieš kelias dienas gyrė amerikiečių pilietiškumą ir ABC televizijos kolegų profesionalumą už darbą rinkimų į JAV prezidento postą išvakarėse. „Nors rinkimai akimirkomis priminė uraganą, buvo tikras malonumas atsidurti jų centre“, – neslepia laidų kūrėjas.

E. Žičkus įkalintas Niujorko oro uoste.<br>TV3
E. Žičkus įkalintas Niujorko oro uoste.<br>TV3
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 9, 2012, 2:44 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:36 PM

Tuo tarpu dar šį trečiadienį Edvardas pateko į patį audros „Athena“ sūkurį ir 26 valandas liko įkalintas viename didžiausių pasaulio oro uostų, pavadintų John F. Kennedy vardu.

„Stebėjausi, kaip sparčiai prisikelia niekada nemiegantis JAV didmiestis po tragiškojo „Sandy“ siautulio. Šviesa ir gyvybė į Niujorko gatves sugrįžo tiesiog akyse! Tuomet amerikiečiai nusiteikė kitam didžiuliam išbandymui – rinkimams, o galiausiai demokratijos lopšį užklupo keliskart stipresnė, nei tikėtasi, gamtos stichija. Dangus su žeme susimaišė per porą valandų, storu sniego sluoksniu užklodamas ne tik Niujorko gatves, bet ir amžinai pulsuojantį pačių niujorkiečių gyvenimo ritmą, – ilgam atmintin įstrigusius įspūdžius prisimena Edvardas. – Buvo akimirkų, kai atrodė, kad betonines džiungles – taip dažnai vadinamas šis megapolis – užliejo tyla. Tačiau netrukus ji virto chaosu, susiliejančiu su nežinomybe. Viskas priminė savotišką kovą už būvį – kam pavyks susirasti patogesnius naujus bilietus, kam – vietą viešbutyje?“

Akistata su „Athena“ prodiuseriui dar sykį įrodė, kad žmogus gali planuoti savo gyvenimą į valias, o Dievas ims ir pasijuoks.

„Pastarųjų mano savaičių dienos buvo kruopščiai surašytos į kalendorių, o dabar po kone pusantros paros sėdžiu lėktuve, skrendančiame į miestą sunkiai ištariamu pavadinimu, viliuosi, kad iš jo dar šiąnakt sėkmingai pasieksiu Majamį, ir pats juokiuosi iš perdėtai smulkmeniškai kurtų planų. Dabar tiesiog nustojau ką nors planuoti ir viliuosi, kad daugiau nemalonių staigmenų man nėra suplanavusi ir gamta“, – sako šypsodamas E. Žičkus, visiems savo vedamos laidos „Gyvenimas yra gražus“ gerbėjams ir ištikimiausiems žiūrovams perduodantis šilčiausius linkėjimus iš už Atlanto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.