Vaiko teisių apsaugos kontrolierė E. Žiobienė būdama 39 metų susilaukė dvynukių

Edita Žiobienė, Vaiko teisių apsaugos kontrolierė, susilaukė dviejų vaikų iš karto - 39 metų moteriai gimė dvynukės. Džiugią žinią E. Žiobienė paskelbė savo draugams per „Facebook“ socialinio tinklo paskyrą.

E. Žiobienės šeimoje auga keturios dukterys.<br>V. Ščiavinskas
E. Žiobienės šeimoje auga keturios dukterys.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Nov 10, 2012, 8:40 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:00 PM

„Dvynės nėra identiškos, todėl nebus supainiotos! Ką gi, parodėme pavyzdį, dabar – Jūsų eilė didinti tautiečių skaičių“, – E. Žiobienė parašė į „Facebook“. Bičiuliai moteriai siuntė daug sveikinimų.

Su vyru Norbertu moteris augina dvi dukteris. Vienai iš jų - septyneri, kitai - vienuolika metų.

Kuomet dar laukėsi trečiosios atžalos žurnalui "Stilius" moteris pasakojo, kad dukterys džiaugiasi būsimu šeimos padidėjimu ir renka būsimai atžalai vardus, bando įsivaizduoti, kaip kūdikis atrodys, žada juo rūpintis.

Mergaitės ne kartą lankėsi ligoninėje, stebėjo per echoskopą mamos pilve judančią gyvybę. Matydamos, kad mamai sunku pasilenkti, mergaitės pasisiūlo jai užrišti batų raištelius. Ar Edita nesibaimina, kad kūdikis reikalaus labai daug dėmesio ir vyresnėlės dukterys gali pasijusti atstumtos?

„Mes daug apie tai su dukterimis kalbamės, joms aiškinu, kad šeimoje atsiradus dar vienam nariui teks dėmesį dalinti.Manau, kad lengvas dėmesio atitraukimas ir vaikų savarankiškumo ugdymas yra sveika.

Mes su vyru juokaudami sakome, kad vyresnioji mūsų duktė buvo priversta užaugti sulaukusi trejų metų.

Tuo metu gimė antroji duktė, kuri iki šiol neužauga.

Dabar atėjo laikas ir jai išsiveržti iš mažiausio vaiko kokono”, – kalbėjo E. Žiobienė.

Per nėštumo atostogas vaiko teisių apsaugos kontrolierę Editą Žiobienę pavaduos lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė.

Dviem institucijoms A. Burneikienė vadovaus iki kitų metų balandžio 24-osios, mat tuo metu baigiasi jos kadencija.

Nėštumo ir gimdymo atostogų Vaiko teisių apsaugos kontrolierė E. Žiobienė išėjo nuo spalio 30-osios.

E. Žiobienė ne vienintelis pavyzdys, kuomet atžalos susilaukiama vyresniame amžiuje. Seimo narė Asta Baukutė ketvirtą vaiką pagimdė 43 metų, aktorė Ilona Balsytė taip pat 43 metų susilaukė sūnaus. Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenanti kompozitorė Gintarė Jautakaitė dukros susilaukė 47 metų.

Užsienio įžymybės vis dažniau ryžtasi susilaukti vaikų brandžiame amžiuje. Aktorės Nicole Kidman, Courteney Cox-Arquette, Julianne Moore pirmą kartą mamomis tapo perkopusios 40 metų. Rašytoja Joanne Rowling gimdė būdama 37-erių ir 39-erių metų. Aktorei Susan Sarandon trečioji atžala gimė sulaukus 46 metų, dainininkė Kristina Orbakaitė trečio vaiko susilaukė atšventusi 41 gimtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.