Aktorė G. Baikštytė jaučia stiprią alergiją politikai ir „popsui“

Televizija — mūsų langas į pasaulį, tik ne visada pro jį norisi žiūrėti. Labiausiai glumina pernelyg didelė dozė pigaus „popso“. Atrodytų, kad gyvenimas — nesibaigiantis šou, kurį esi priverstas stebėti lyg pro rakto skylutę.

"Televizija — mūsų langas į pasaulį, tik ne visada pro jį norisi žiūrėti. Labiausiai glumina pernelyg didelė dozė pigaus „popso“, - sako G. Baikštytė.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
"Televizija — mūsų langas į pasaulį, tik ne visada pro jį norisi žiūrėti. Labiausiai glumina pernelyg didelė dozė pigaus „popso“, - sako G. Baikštytė.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Gražina Baikštytė ("TV antena")

Nov 11, 2012, 11:24 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:47 PM

Vien ko vertas pavadinimas „Radžis ieško žmonos“ (LNK)! Pamačiusi susimąsčiau, ar čia rimtai, ar toks lietuviškas humoras. Juk net perskaičius pavadinimą laidos galima nežiūrėti. Prisipažinsiu, žiūrėti vis dėlto bandžiau, bet ilgai neištvėriau — ne mano nervams.

Labai norėčiau, kad kas nors man paaiškintų apie reitingus. Ar tos laidos, kurių reitingai aukštesni, iš tiesų yra įdomiausios ir žiūrimiausios?

Kiek klausinėjau savo draugų ar pažįstamų, nė vienas nežiūri „popsinių“ laidų, o kaip savo mėgstamiausias įvardija visai kitokio pobūdžio programas.

Teko girdėti, kad Radžio žmonos paieškų reitingai pralenkė net politinių rinkimų laidų! Šios — irgi vienas iš linksmesnių žanrų, jei tai nebūtų taip rimta.

Graudu ir nepakenčiamai pikta buvo klausytis kalbančių galvų, žarstančių jau įprastus pažadus apie algų ar pensijų didinimą (su konkrečiais skaičiais!) ar kitokius mistiškus mūsų gerovės kėlimo būdus.

Pati esu mačiusi politikos užkulisius (G.Baikštytė prieš ketverius metus nesėkmingai kandidatavo į Seimą su Artūro Paulausko vadovaujama Naująja sąjunga (socialliberalais). — Red.). Todėl atsirado alergija tokio pobūdžio laidoms. Niekas manęs neįtikins, kad į valdžią einama „vardan tos Lietuvos“, o ne dėl lovio.

Nuoširdžiai apsidžiaugsiu, jei naujoje Vyriausybėje atsiras bent vienas politikas, galvosiantis apie paprastą Lietuvos žmogų ir sugebėsiantis nemeluoti.

Bet pakalbėkime apie linksmesnius dalykus. Vis dėlto gali būti vertingos ir lengvo, pramoginio žanro laidos.

Šio sezono atradimas — „Muzikinė kaukė“ (BTV). Kiek išradingumo čia demonstravo laidos dalyviai — žinomi atlikėjai, kaskart rodydami tikrus stebuklus!

Pasirodo, humoras ir saviironija mums nesvetimi. Žavėjausi talentingąja Lidija Rasutis, balsingaisiais Česlovu Gabaliu ir Mia, artistiškuoju Deiviu ir piktindavausi, kai puikiam parodijų meistrui Aisčiui Mickevičiui komisija skirdavo mažesnius balus.

Malonu, kai atlikėjams pastabos išsakomos profesionaliai, nežeminant, neužgauliojant ir nesipuikuojant tariamu savo šmaikštumu, ko gausu šokių projektų laidose.

Gaila, kad inteligentiški, galintys būti griežti, bet teisingi Jūratė Norvaišienė, Vytenis Pauliukaitis ar pasaulinio lygio dailiojo čiuožimo prodiuseris ir choreografas Ilja Averbuchas (kuris svečiavosi LNK projekte „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“) ne visada tampa pavyzdžiu kitiems vertinimo komisijos nariams.

Reikia pripažinti, kad šokių projektai jau pabodę. Juos pasižiūriu tik dėl vieno kito pamėgto dalyvio.

Daug gerų emocijų patiriu žiūrėdama „X Faktorių“ (TV3). Šį projektą įdomu žiūrėti, nes niekada nežinai, ko sulauksi. Čia galima pamatyti patį nuostabiausią nenušlifuotą deimantą arba iki ašarų pasijuokti išvydus ne į savo roges įsėdusį, bet savimi labai pasitikintį žmogelį.

O teisėjų klausytis — vienas malonumas, nes kiekvienas jų yra savo srities meistras ir spalvinga asmenybė.

Kadangi mėgstu keliones, dažnai įsijungiu „Travel“ kanalą. Smagu grįžti į jau lankytas vietas ar atrasti nematytas, nors ir ekrane.

Esu įsimylėjusi Martyną Starkų ir Vytarą Radzevičių. Tiksliau — ne juos pačius, bet tai, ką jie daro netradiciškai keliaudami po pasaulį ir fiksuodami savo nuotykius. O M.Starkus dar ir meistriškai viską aprašo savo knygose.

Pasiilgstu per LTV rodytos laidos „Pagauk kampą“ ir „Dar pažiūrėsim...“ (TV3), kurių ištikima gerbėja buvau visą laiką. Gaila, kad šios puikios laidos nebegyvuoja.

Kartais pažiūriu ir gyvenimo būdo ar pokalbių laidas, bet tik tuomet, jei sudomina pašnekovai ar tema.

Tokio pobūdžio laidas dažniau žiūriu per Rusijos televizijas. Ten ir vedėjai charizmatiški, ir temos įdomesnės. O ką jau kalbėti apie humoro laidas, kurios Rusijos televizijoje yra tobulos!

Patinka „Didelis skirtumas“, kurią veda nepakartojami humoristai Ivanas Urgantas ir Aleksandras Cekalo. Arba „Animacijos asmenybės“.

Jas žiūrėdamas gauni tokią dozę teigiamų emocijų, kad jokiomis mūsų reitinginėmis „popsinėmis“ laidomis neišmuši!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.