Sėkminga pradžia modeliui E. Jezepčikaitei plačiai atvėrė duris į pasaulį

Druskininkietė Eglė Jezepčikaitė (18 m.) tiki, kad yra gimusi po laiminga žvaigžde. Vos tik lietuvė įžengė į mados pasaulį, jos nuotrauka papuošė žurnalą „Vogue”, o dizaineriai apipylė darbo pasiūlymais.

Druskininkų „Ryto” gimnazijos abiturientės veidas šį rudenį papuošė vokiškojo „Glamour”, rusiškojo „Vogue”, itališkųjų „Velvet” ir „Vanity Fair” žurnalus.<br>Asmeninis archyvas
Druskininkų „Ryto” gimnazijos abiturientės veidas šį rudenį papuošė vokiškojo „Glamour”, rusiškojo „Vogue”, itališkųjų „Velvet” ir „Vanity Fair” žurnalus.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Stilius")

Nov 14, 2012, 12:10 AM, atnaujinta Jul 27, 2022, 3:27 PM

Druskininkų „Ryto” gimnazijos abiturientės veidas šį rudenį papuošė vokiškojo „Glamour”, rusiškojo „Vogue”, itališkųjų „Velvet” ir „Vanity Fair” žurnalus.

Per beveik dvejus metus 178 centimetrų ūgio šviesiaplaukė E. Jezepčikaitė yra ėjusi garsių mados namų podiumais Jungtinėse Amerikos Valstijose, Singapūre, Italijoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir Austrijoje.

Lietuvė mano, kad jos sėkmės paslaptis slypi akyse.

„Kartą vienas žmogus man pasakė: „Užsimerk ir įsivaizduok, kad nuo pirštų galiukų į viršų pamažu kyla jėga. Kai pajusi, kad ta jėga tavo akyse, atsimerk ir išspinduliuok ją pro akis”, – pasakojo modelis.

Į mados pasaulį E. Jezepčikaitė pateko netikėtai. Prieš trejus metus ji su bendraklasiais vyko į Amsterdamą. Oro uoste išskirtinės išvaizdos merginą pastebėjo „Modilinos” modelių agentūros vadovė Jolanta Sadauskienė ir pasiūlė Eglei išmėginti jėgas prieš fotoobjektyvą.

Šis pasiūlymas Eglės nesuviliojo, ją labiau traukė sportas.

Eglės tėvas Kęstutis Jezepčikas – Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės treneris, dukterį nuo mažens skatinęs sportuoti. Mergina daugybę metų siekė sportinio ėjimo aukštumų.

Tačiau modelių agentūros vadovė buvo atkakli. Ji ne kartą skambino Eglei ir jos motinai, kvietė atvykti. Po metų Eglė vis dėlto sutiko nusifotografuoti pas Lietuvoje žinomą fotografą Gediminą Žilinską.

Nuvykusi į fotosesiją ji neįsivaizdavo, koks tai darbas, nežinojo, kaip reikia pozuoti prieš fotoobjektyvą. Tačiau viskas jai sekėsi puikiai.

E. Jezepčikaitės nuotraukas iš karto pastebėjo viena garsiausių pasaulio modelių agentūrų „Elite”. Jos atstovai nusiuntė lietuvę į turkiškojo žurnalo „Vogue” fotosesijos atranką. Turkiškai auditorijai skirto žurnalo fotosesija vyko Londone.

Kartu su Egle fotografavosi ir britė Milly Simmonds bei rusė Jana Sotnikova. Viena iš jų turėjo papuošti žurnalo viršelį. Galiausiai nutarta dėti bendrą trijų merginų nuotrauką.

„Atrodė neįtikėtina, kad jau pirmuoju bandymu patekau ant „Vogue” žurnalo viršelio. Toks atvejis labai retas modelių praktikoje. Juk kiekvieną „Vogue” viršelį, nors jis leidžiamas ir kitoje šalyje, patvirtina pati Anna Wintour. Tai buvo mano karjeros šuolis”, – pasakojo modelis.

Sėkminga pradžia Eglei plačiai atvėrė duris į viliojantį mados pasaulį. Druskininkietė pradėjo gauti užsakymų iš garsių mados namų. Ji kviečiama į mados savaites, kur susipažįsta su žinomais dizaineriais, fotografais.

Toks darbas ir tempas privertė ją greitai suaugti ir tapti savarankiška.

„Siųsdami į bet kurį pasaulio kampelį modelių agentūros atstovai parenka gyvenamąją vietą ir sudaro darbo grafiką. Svetimame mieste viską tenka daryti pačiai”, – sakė Eglė.

Po pasaulį daug keliaujanti mergina mokslų neapleido, nors pamokas praleidžia. Dažniausiai ji mokosi savarankiškai: mokytojai pateikia užduotis, o ji atsiskaito.

Anksčiau E. Jezepčikaitė svajojo studijuoti psichologiją, tačiau kol kas planus atidėjo ateičiai.

„Artimiausią ateitį sieju su modelio darbu. Žinau, kad modelio karjera nėra ilga, todėl dabar noriu save atiduoti šiam verslui. Po to tikrai tęsiu mokslus”, – kalbėjo druskininkietė, siekianti tapti žinomų prekių ženklų „Victoria’s Secret” ir „Maybelline” veidu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.