Modelį D. Viršilaitę sutramdyti pavyko tik milijonieriui iš Brazilijos

Iš Palangos kilusi manekenė Dovilė Viršilaitė (27 m.) vis rečiau atvyksta į miestą, kuriame užaugo. Nors buvusios mados namų „Chanel“ dizainerio Karlo Lagerfeldo numylėtinės Lietuvoje laukia tėvai ir sesuo, Dovilės širdis krypsta ten, kur įsikūręs jos mylimasis – milijonierius iš Brazilijos Marcelo Helou Da Fonseca (32 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Nov 16, 2012, 12:26 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:26 AM

Daugelis D. Viršilaitę prisimena nuo tada, kai ši 2003 metais laimėjo „Mis Foto Baltic“ konkursą. Būtent po šio konkurso palangiškė pradėjo profesionalaus modelio karjerą, ji tęsiasi jau devynerius metus.

Dovilė pamena ir pirmąją šalį, į kurią vyko pirmą kartą padirbėti modeliu. „Išvykau į Italiją, į mados sostinę Milaną. Praleidau jame tik dvi savaites. Tuomet dar nešiojau dantų kabes, todėl man ne kaip ten sekėsi (juokiasi). Antrą kartą padirbėti į užsienį išvykau tik baigusi mokyklą. Niujorke viskas ir prasidėjo...“, – šypsosi D. Viršilaitė. Į Jungtines Amerikos Valstijas išvykusiai lietuvei labai greitai pradėjo sektis. Jau po mėnesio Dovilė pradėjo dirbti su dizainere Vera Wang, o prasidėjus Niujorko mados savaitei nuo podiumo ji nenulipo.

„Net agentūra nesitikėjo, kad man taip seksis. Niujorko madų savaitė man buvo pati pirmoji, tačiau išties sėkminga. Nuo tada penkerius metus mados savaitėse pristačiau įvairių mados namų naujausias kolekcijos. Tiek aukštosios, tiek dėvimosios mados kolekcijas“, – portalui lrytas.lt pasakojo manekenė.

Dizaineriai ir modelių atrankos vadovai anuomet išskyrė ne tik Dovilės išvaizdą, bet ir charakterį: „Mums duodavo tris minutes pasikalbėti su kiekvienu dizaineriu atskirai. Per tiek laiko turėjau pasirodyti, kaip atrodau, ir su jais pabendrauti, kad įtikinčiau, jog galiu tapti geru modeliu.“

D. Viršilaitei labiausiai patinka pozuoti katalogams, o ne vaikščiojant podiumu demonstruoti drabužius. „Dirbdamas su fotografu esi tik tu ir jis, o eidamas podiumu susilieji su minia. Nelieka išskirtinumo“, – mano palangiškė.

Pati pirmoji D. Viršilaitės fotosesija buvo su bene geriausiu mados fotografu Mario Testino. Įsiminė ir fotosesijos su fotografais Stevenu Meiseliu, Peteriu Lindberghu ir Mario Sorrenti. Visi jie – garsūs ir mados pasaulyje žinomi ne mažiau nei daugiausia uždirbančios manekenės.

Prisimindama dienas, kuomet nuo darbų gausos negalėjo net tinkamai pailsėti, Dovilė su malonu mena laiką, kada dirbo kartu su mados namų „Chanel“ dizaineriu Karlu Lagerfeldu. Pasak lietuvės, šis vyras – genijus. K. Lagerfeldo ir lietuvės pažintis peraugo į gražią draugystę, jis ne kartą Dovilei išreiškė savo simpatijas.

„Lankydamasi mados namų „Chanel“ organizuotoje manekenių atrankoje palikau savo mobilųjį telefoną. Grįžau jo pasiimti ir akis į akį susidūriau su K. Lagerfeldu. Mane pamatęs jis iškart pasiūlė tapti jo modeliu. Dirbti su šiuo dizaineriu – vienas malonumas. Jis manimi labai rūpinosi, gražiai elgėsi, įkvėpė dar labiau stengtis. Merginos net per primatavimus iš jo sulaukdavo dovanų, o ką jau kalbėti apie tai, kokie siurprizai laukdavo po „Chanel“ mados namams darytų fotosesijų.

Tais pačiais metais Paryžiuje pristatydamas naujausią kolekciją K. Lagerfeldas tik man ir modeliui Evai Herzigovai leido vieno šou metu ant podiumo pasirodyti du kartus. Po to karto jis mane pakvietė tapti tų metų mados namų „Chanel“ katalogo veidu“, – prisiminimais dalijosi D. Viršilaitė.

Be šių garsių mados namų, su kuriais D. Viršilaitė dirbo penkerius metus, lietuvė bendradarbiavo su dešimtis kitų žinomų dizainerių. Jos kolekcijoje yra darbai su mados namais „Dolce & Gabbana“, „Giorgio Armani“, „Roberto Cavalli“, „Louis Vuitton“, „Dior“, jos veidas puošė įvairių šalių „Vogue“, „Elle“, „Glamour“, „Stiletto“, „Amica“, „L'officiel“, „Madame" ir „Marie Claire“ žurnalų viršelius. Dekoratyvinės kosmetikos gamintojai „Givenchy“ ir „Clarins“ pasirinko lietuvę reklamuoti jų produktus.

Prieš trejus metus Dovilės gyvenimas pasikeitė iš esmės. Ji pakeitė modelių agentūrą „Baltic Model“, kuriai priklausė ilgus metus, į Paryžiaus modelių agentūrą „Oui“. Išsiskyrė su ilgamečiu širdies draugu iš Lietuvos, susirado mylimąjį iš Brazilijos ir, kaip ji pati sako, tapo ramesnė. Lietuvė neišgyvena ir dėl to, kad nebėra karjeros viršūnėje, su trumpa sėkme Dovilė susitaikė dar tuomet, kai buvo trokštamas įvairių dizainerių modelis.

-        Ar tiesa, kad modelio darbas yra labai gerai apmokamas?

-        Daugiau nežinau tokio darbo, kad nepilnametės merginos šitiek uždirbtų, kiek uždirba gerai dirbančios manekenės. Kuo daugiau dirbi, kuo daugiau uždirbi. Tave vertina, tu daug uždirbi, o jau tada nori daryti tik ekskliuzyvinius darbus.

Mano manymu, kai kurios modelių agentūros daro klaidą, kai siunčia merginas visiems dizaineriams. Jeigu dirbi su visais dizaineriais, net ir tais, kurie neturi gero vardo, tuomet manekenei karjera gali labai greitai baigtis. Reikia planuoti. Su tavimi dirba labai daug žmonių, gera vadyba, geri santykiai su agentūra yra labai svarbu.

-        Gal galite išduoti, kiek pačiai yra tekę daugiausia gauti už vieną pasirodymą ant podiumo?

  -        Beveik šimtą tūkstančių litų. Kai buvau savo karjeros viršūnėje, sulaukdavau daug pelningų pasiūlymų. Tai tęsėsi ketverius metus, paskui viskas pradėjo keistis.  

-        Kas nutinka, kad po kurio laiko manekenės mados namams ir fotografams tampa nebeįdomios?

  -        Dabar niekas nenori padaryti daug supermodelių. Pasikeitė mada. Dizaineriai kiekvienais metais bando atrasti vis kitą manekenę, kuri galėtų būti to sezono reklaminiu veidu. Žinoma, daug kas susiję ir su krize. Dizaineriai suprato, kad jiems nebūtina mokėti milijonų supermodeliams, geriau atrasti vis naujų įdomių bruožų modelių.  

Nejaučiau didelio nusivylimo, kai pradėjau gauti mažiau užsakymų. Juk nebuvo taip, kad staiga manęs nebereikėjo. Keitėsi ir mano asmeninis gyvenimas, todėl nebežinojau, ar dar noriu dirbti modeliu. Nuolat keliaudavau. Mąsčiau, ar dar noriu dirbti, o gal verta pradėti studijas? Kelerius metus studijavau Vilniaus universitete politikos mokslus, tačiau nesuspėjau suderinti su darbu ant podiumo. Buvo tokia nežinomybė... Išsiskyriau ir su savo buvusiu mylimuoju. Tada supratau, kad atėjo metas keistis. Norėjosi viską keisti iš pagrindų.

-        Su metais vyresniu palangiškiu Viliumi draugavote septynerius metus. Turbūt ne kartą kalbėjote ir apie vestuves, bendrus namus... Kas nutiko, kad išsiskyrėte?

-        Labai sunku išlaikyti gerus santykius per atstumą. Jis gyveno Lietuvoje, paskui Londone. Aš nuolat keliaudavau. Pasikeitė jausmai. Atsitiko kaip atsitiko.

-         Ilgai vieniša nebuvote. Stipriosios lyties atstovų dėmesiu skųstis jums niekada neteko. Ir štai, jūsų širdį užkariavo verslininkas iš Brazilijos.

  -        Taip. Su Marcelo susipažinome beveik prieš trejus metus Urugvajuje, kuomet ten atskridau švęsti Naujųjų metų. Nors mes turime labai daug bendrų draugų, tačiau niekada nebuvome susitikę anksčiau. Vos tik išvydę vienas kitą, iškart pajutome vienas kitam simpatiją. Nuo tos dienos ir esame kartu. Jis kilęs iš San Paulo. Praėjusius metus ten daugiausia laiko ir praleidau.  

-        Galbūt naujas mylimasis ir įkvėpė jus sugrįžti ant didžiojo podiumo?

  -        Tiesa, kad Marcelo man padėjo apsispręsti dėl tolimesnės mano karjeros, įpūtė pasitikėjimo savimi, kad aš dar galiu dirbti modeliu. Jo dėka nusprendžiau viską pakeisti. Išėjau iš ilgametės agentūros, išvykau į Paryžių ir pradėjau naują gyvenimo etapą. Nebuvo lengva pradėti viską iš naujo, nors mane čia labai gerai priėmė. Nėra tiek daug panelių, kurios sulaukusios šitiek metų turėtų tiek daug darbų, kiek aš. Atvykusi į primatavimus ir peržiūras mane sutikę seniai matyti žmonės labai apsidžiaugė, apkabino ir pasveikino sugrįžus. Vadinasi, esu reikalinga. Dveji metai pertraukos leido man vėl prisiminti, kuo šis darbas mane žavėjo. Iš karto grįžau ir ant aukštosios mados podiumo, pristačiau Giorgio Armani kūrinius.  

-        Ar jautėte jaudulį po netrumpos pertraukos grįžusi ant podiumo?

-         O taip. Visų pirma, demonstruoti aukštosios mados kolekciją ne tas pats, kas pret-a-porter. Eisena skirtinga, drabužiai kitokie. Tie rūbai – meno kūriniai. Buvo smagu pamatyti gerai pažįstamus plaukų stilistus ir makiažo meistrus.

-        Marcelo taip pat vadovauja modelių agentūrai, ar nėra pavydu, kad jį nuolat supa gražuolės?

-        Jis neseniai nusipirko San Paule modelių agentūrą, galima sakyti, kad aš jį ir paskatinau tai padaryti. Tiesą sakant, ir be esamos modelių agentūros, jis buvo apsuptas dailių moterų. Pavydo tikrai nejaučiu.

-        Ar esate pažįstama su jo tėvais?

-        Marcelo tėvai labai apsiskaitę žmonės, puikiai žinojo, kas ta Lietuva ir iš kur aš kilusi. Jo šeima man labai priimtina. Bendraujame anglų kalba, daugiau su mama. Pats Marcelo Lietuvoje dar nėra buvęs, todėl mano šeimos nepažįsta. Tačiau jis labai nori pamatyti Lietuvą.  

-        Gal jau pakalbate ir apie vestuves?

  -        Visi šito manęs klausia, jau tuoj jausiu kompleksą, kad dar esu netekėjusi (juokiasi). Tiesą pasakius, aš apie tai niekada negalvojau. Nežinau, kodėl, gal dėl to, kad aplinkui pavyzdžiai tokie neigiami. Draugai tuokiasi ir skiriasi. Šiek tiek bijau. Net nežinau, ar tikiu vedybomis. Nemanau, kad tai ką nors keičia.

-        Visada taip manėte?

  -        Na, gal Niujorkas kaltas dėl to. Mano draugai, kuriems per trisdešimt, apie tai dar negalvoja, tik Lietuvoje jau skuba visi tuoktis. Aš, žinoma, nieko prieš, ateis laikas, tai gal ir įvyks. Jeigu gimtų vaikai, tai būtų tikra laimė, tačiau jų dar neplanuoju. Juk mano toks gyvenimas...

-        O ką apie vedybas kalba pats Marcelo?

  -        Mes puikiai sutariame, kuo toliau, tuo mūsų bendravimas tampa gražesnis. Niekada nežinai, kas gali nutikti (šypsosi).  

-        Prieš šešerius metus įsigijote namus Vilniaus centre, prie pat Lukiškių aikštės. Ar ateityje čia ir planuojate įsikurti?

-        Ne, Lietuvoje gyventi neketinu, nors mane su Lietuva sieja mano šeima: tėvai ir sesuo. Praėjusiais metais Lietuvoje viešėjau vos kelias savaites. Grįžtu čia per šventes, aplankau savo tėvus ir vėl išvykstu. Nežinočiau, ką čia veikti ir kuo užsiimti.

Šiuo metu mano bute Vilniuje įsikūrusi sesuo Rūta. 

-        Kuriame mieste jaučiatės lyg namuose?

  -        Man patinka tik trys miestai. Niujorkas – dėl savo dinamikos, ten daug galimybių, dieną naktį vyksta veiksmas, gali būti tuo, kuo nori. Ten mano geriausi draugai, galima sakyti, kad ten aš užaugau. Juk tai pirmas miestas, kuriame aš gyvenau palikusi tėvų namus. Paryžius – dėl savo elegancijos. Šio miesto nepamilti neįmanoma. Tokijas – dėl savo kultūrų skirtumo, dėl žmonių mandagumo ir dėl fantastiško maisto.

-        Dažniausiai žymūs modeliai neišvengia prabangos: atostogų garsiausiuose kurortuose, turtingų žmonių draugijos, Holivudo žvaigždžių vakarėlių. Ar visi šie dalykai supa ir jus?

  -        Taip, tai dalis mano gyvenimo. Tačiau tai nereiškia, kad iš visų pusių mane sieja tik prabangūs daiktai ir milijonieriai draugai. Manekenėms tenka daug dirbti, kad ko nors pasiektų ir jas įvertintų. Žinoma, jeigu tu ieškai pasiturinčio vyro, tai gali sėdėti namie ir nieko neveikti, tačiau jeigu nori padaryti karjerą, tuomet teks paplušėti. Mano draugai Amerikoje – iš turtingų šeimų, tačiau mane tai dar labiau motyvavo dirbti ir pačiai stengtis kažko pasiekti.

  Marcelo draugai irgi pasiturintys. Mes bendraujame kaip lygus su lygiu. Nors jis mane kartais palepina, tačiau aš anksčiau gyvenau lygiai taip pat, todėl jo dovanos man neatima žado.  

-        O kaip atrodo jūsų drabužinė? Joje turbūt gausu vardinių apdarų.

-        Jų turiu nemažai, bet šiais laikais reikia mokėti priderinti vardinius rūbus su masinių drabužių gamintojų prekėmis. Nuo galvos iki kojų vilkėti vardinius rūbus – prastas skonio ženklas, nuobodu. Tai nieko neparodo. Juk smagu pamatyti, kaip sugeba mergina suderinti kažką labai pigaus ir brangaus. Ir dauguma dizainerių sako, kad jiems nepatinka žiūrėti, kaip moterys nuo galvos iki kojų vilki jų drabužiais. Po krizės labiau pradėtas vertinti paprastumas. Kažką savo, kažką mamos, kažką labai brangaus.  

        Man labai patinka amerikiečių dizainerio Alexandro Wango drabužiai. Jie skirti merginai, gyvenančiai dideliame mieste. Drabužiai universalūs, belieka tik batelius pasikeisti, ir jau atrodysi kitaip.

-        Kaip jus apsirengusią galima kasdien išvysti gatvėje?

  -        Dažniausiai vilkiu siaurus juodus džinsus, balerinas, palaidinę ir niekada nepamirštu „Chanel“ rankinės.  

-        Atrodote labai liesa. Ar daug pastangų įdedate, kad išlaikytumėte lieknas kūno linijas?

-        Niekada nesilaikiau dietų. Daugiausia laiko praleidžiu Brazilijoje, o ten labai sveikas maistas, tai nori nenori netenka daug valgyti. Kai grįžtu į Lietuvą, tris dienas valgau tik tradicinius lietuviškus patiekalus. Mane pažįstantys žmonės žino, kad apetitu aš nesiskundžiu, o lietuviškiems patiekalams jaučiu silpnybę. Žinoma, yra buvę, kad prieš pasirodymą madų savaičių metu reikėjo atsisakyti riebesnio maisto, tačiau valgau ką noriu. Apsilankau ir sporto salėje. Tai padeda.  

-        Šiuo metu esate Niujorke. Praeitą mėnesį kelias dienas viešėjote Lietuvoje. Kur planuojate sutikti didžiąsias žiemos šventes? Gal Lietuvoje, kartu su šeima?

-        Manau, kad šiais metais nepavyks grįžti į Lietuvą ir švenčių sutikti Palangoje su seserimi ir tėvais. Su Marcelo liksime Brazilijoje. Tiesa, niekada nežinau, kas gali nutikti rytoj. Gal jau turėsiu bilietus į Lietuvą ir bent vienai dienai grįšiu aplankyti čia likusių artimųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.