Paaiškėjo sportiškiausi pramogų pasaulio atstovai

Ketvirtadienį Vilniuje būrys sporto ir pramogų pasaulio atstovai metė iššūkį patys sau ir pirmą kartą išbandė jėgas unikaliose dviračių treko lenktynėse. Pademonstravę talentą scenoje, televizijos eteryje ar ant šokių parketo, jie ryžosi naujiems išbandymams. Sporto ir sveikatingumo klube „Impuls“ įvyko unikalios trijų kilometrų dviračių treko lenktynės.

G. Martirosianaitė ir T. Eigertas.<br>T. Bauras
G. Martirosianaitė ir T. Eigertas.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Nov 16, 2012, 12:21 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:53 AM

Varžybose savo jėgas išbandė Gabrielė Martirosianaitė, Tomas Eigertas, Rimas Valeikis, Natalijos Bunkės grupės narė Dileta Meškaitė, Rita Pivoriūnaitė, Juozas Liesis, Rasa Kaušiūtė, Artur Bajor.

Visi jie susirinko kiek anksčiau, nes norėjo atlikti apšilimą. Štai dainininkė R. Kaušiūtė prisipažino, kad niekada iki tol nebuvo sportavusi su dviračiu-treniruokliu. Rinkdamasi treniruoklį ji juokavo, kad ieško gražiausio.

R. Valeikis į varžybas atėjo kartu su sūnumi Pauliumi. Savo jėgas Sporto ir sveikatingumo centre išbandė abu Valeikių šeimos vyrai. Rimui, regis, tai buvo visai nesunku. Po pirmosios užduoties, penkių minučių inirtingo pedalų minimo, jis darė atsispaudimus, stovėdamas ant rankų. Tiksliau, laikydamasis už dviračio ragų.

Varžybų dalyviams treneriai pravedė trumpą pamokėlę, kaip taisyklingai reikėtų naudotis treniruokliu. Lietuvos BMX dviračių sporto ikona olimpietė Vilma Rimšaitė dalijosi patarimais, kaip tapti nugalėtoju.

„Yra tokia dešimties kartų taisyklė, Kad kažko pasiektum – reikia kažką padaryti 10 tūkstančių kartų. Tas pats galioja ir dviračių lenktynėms. Kad kažko pasiektum, reikia užlipti ant dviračio 10 tūkstančių kartų, - sakė V. Rimšaitė. - Minkit kiek galit, nežiūrėkit į kitus, susikoncentruokite į save, į pedalus. Galvokite, kad galite minti greičiau.“

Iškart po treniruotės V. Rimšaitė patarė atsisėsti į ledo vonią penkioms minutėms. Anot jos, tai atgaivina visus raumenis.

A. Bajor į Sporto ir sveikatingumo klubą atėjo mūvėdamas dviratininko šalmą, taip sukeldamas kitų varžybų dalyvių skardų juoką.

Dalyviai buvo paskirstyti į dvi komandas. Pirmąją, pavadinimu „Pedalai“, sudarė J. Liesis, R. Kaušiūtė, D. Meškaitė ir R. Valeikis su sūnumi Pauliumi. Antrąją komandą, pavadinimu „Vėjas“, sudarė G. Martirosianaitė, A. Bajor, T. Eigertas ir R. Pivoriūnaitė.

Įžymybių laukė dvi užduotys. Pirmoji - komandinė. Visi treniruoklių pedalus mynė penkias minutes. Laimėjo komanda „Pedalai“, numynusi 18,3 kilometro. „Vėjas“ nuo jų atsiliko nedaug. Jie numynė 15,1 kilometro.

Individualią rungtį, trijų kilometrų atkarpą, greičiausiai įveikė T. Eigertas. Antra buvo D. Meškaitė, o trečiąją vietą užėmė J. Liesis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.