Menininko A. Aleksandravičiaus aktų albume – apsinuoginusios Lietuvos žvaigždės

Antradienį laisvalaikio prekių ir knygų parduotuvėje „Sofoklis“ menininkas Algimantas Aleksandravičius pristatė fotografijų albulmą „Tyli naktis. Aktas“.

Algimanto Aleksandravičiaus knygos pristatymas.<br>V. Ščiavinskas
Algimanto Aleksandravičiaus knygos pristatymas.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2012, 8:04 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:37 AM

Albumo fotografijos atskleidžiančia kino filmo „Tyli naktis“ filmavimo aikštelę ir meniškai perteikia aktorių bei filmavimo komandos darbą, leidžia skaitytojui tapti atviro ir erotiško filmo kūrimo stebėtoju.

A. Aleksandravičius, pripažintas geriausiu Europoje portretistu, džiaugiasi galimybe fotografuoti filmavimo aikštelėje, kai aktoriai susitelkę į vaidybą bei režisieriaus pastabas, o fotografas tampa stebėtoju iš šalies. Pasak fotomenininko, „Užduotis iš tiesų buvo nelengva – mirtina tyla filmavimo aikštelėje kaskart įjungus kamerą ir tik retos akimirkos, kai siekdamas maksimalaus savo idėjos išpildymo režisierius sustabdo veiksmą ir prašo kartoti sceną, skirtos fotografuoti.“ Vis dėlto tai tinkamas būdas įamžinti nesurežisuotas emocijas ir atskleisti psichologinį portretą.

Albume A. Aleksandravičius savitai perteikia Valdos Bičkutės, Kosto Smorigino, Leonardo Pobedonoscevo, Vytauto Rumšo jaunesniojo, Viktorijos Kuodytės, Dalios Storyk, Gyčio Ivanausko bei kitų aktorių portretus, taip pat režisieriaus, Šanchajaus tarptautinio kino festivalio laureato, Mario Martinsono bei visos filmavimo komandos darbą aikštelėje. Čia yra ir netikėtai atvirų, subtiliai erotiškų V. Bičkutės aktų. Todėl albumas skirtas suaugusiesiems. Fotografijų vaizdus lydi jauno perspektyvaus aktoriaus ir poeto Povilo Šarmavičiaus tekstai, kuriuos sukurti įkvėpė savita nuotaika dvelkiančios nuotraukos. Albumą subtiliai apipavidalino dailininkas Gytis Skudžinskas, ne kartą įvertintas knygos meno konkursuose.

Išskirtinis albumas pritrauks kiekvieno, vertinančio išliekamosios vertės meno kūrinius, dėmesį. Albumas bus išleistas ribotu, 150 egzempliorių tiražu, kurių kiekvienas turės savo numerį ir bus fotografo A. Aleksandravičiaus bei režisieriaus M. Martinsono pasirašyti ranka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.