Su N. Bunke dainuojanti D. Meškaitė: „Geras dainininkas turi mokėti dainuoti popsą“

Dileta Meškaitė su Natalija Zvonke koncertuoja jau beveik metus. Dar Dileta dalyvauja muzikiniame projekte „X Faktorius“. Ne gana to, mergina Muzikos ir teatro akademijoje studijuoja džiazo vokalą, o Vilniaus verslo teisės akademijoje mokosi finansų teisę ir mokesčių administravimą. Be viso to, D. Meškaitė užsiima dar ir banglenčių sportui. Iš kur ji atranda jėgų ir laiko, klausiame pačios Diletos.

E. Čepaitė, N. Bunkė ir D. Meškaitė.<br>LR archyvas
E. Čepaitė, N. Bunkė ir D. Meškaitė.<br>LR archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2012-11-20 20:43, atnaujinta 2018-03-15 06:37

„Pastebėjau, kad kuo daugiau imuosi daryti, tuo daugiau padarau. Aš ir šiaip esu hyperaktyvi. Jeigu man nėra ką veikti – man ragas. Būdama namuose lakstau ratais. Manęs visi klausia, kada aš užaugsiu. Vaikystėje turėjau pravardę – Propeleris. Jau tada negalėjau nusėdėti vietoje. Tai va taip tos pirmos vietos ir ateina“, - juokėsi dainininkė.

Ir iš tiesų, nereikėtų stebėtis, kad ją kažkada vadino Propeleriu. Ši pravardė Diletai tiktų ir dabar. Pokalbio metu ji nuolat judėjo, maišė sultis šiaudeliu, kalbėjo su didžiuliu užsidegimu ir taip greitai, kad nori nenori imi suvokti, jog ši mergina tikrai turi ką pasakyti, tik nėra laiko kalboms.

Išgirdusi klausimą, ar nenukentėjo mokslai, Dileta trumpai teištarė „oi“ ir ėmė skardžiai juoktis. D. Meškaitė pripažino, kad jos studijos reikalauja didelio įdirbio, bet nesileido į kalbas šia tema. Dileta tik pakartojo savo mėgstamą frazę: „Kuo daugiau darbų imiesi, tuo daugiau padarai“.

Tai viena priežasčių, kodėl nuolat vykdama į koncertus su N. Bunke, ji pasiryžo dalyvauti projekte „X faktorius“.

„Projekte mums su Egle sekasi puikiai. Šiuo metu ruošiame naują dainą. Tiesą sakant, sunku, nes norime geriausio rezultato, o varžovai, jeigu galėčiau juos taip pavadinti, visi nerealiai talentingi“, - pripažino D. Meškaitė.

Dileta juokėsi, kad eidama į projektą manė sutiksianti tik keletą talentingų žmonių. Dainininkė klaidingai manė, kad didžiąją dalį varžovų sudarys žmonės, kurie nori surengti šou. Anot Diletos, dabar jai su Egle reikia įdėti daugiau jėgų, negu tikėjosi.

Vokalo paslapčių Dileta mokėsi pas Česlovą Gabalį ir Povilą Meškėlą. Ji – ne kartą dalyvavo įvairiuose dainų konkursuose, savo jėgas išbandė ir Didžiosios Britanijos projekte „X Faktorius“. Todėl girdint juodaodės balsu dainuojančią D. Meškaitę, sunku suprasti, kodėl ji panoro išbandyti save populiariosios muzikos atlikėjos vaidmenyje.

„Popsas... (atsidūsta) Geras dainininkas turi mokėti dainuoti popsą. Tai yra labai sunku, nes laukia labai didelis darbas ant scenos. Dainuodamas popsą tu nerodai savo didelių vokalinių sugebėjimų, tu turi sugebėti dirbti su publika. Tai yra dar sunkesnis darbas“, - aiškino Dileta.

Iš džiazo atlikėjos į populiariosios muzikos atlikėją persilaužti jai pavyko N. Bunkės dėka. Anot Diletos, Natalija jai ir Eglei išaiškino visas pop muzikos subtilybes.

„Superinė moteris, - geru žodžiu Nataliją palydėjo dainininkė. - Popsą pradėjau dainuoti, nes man labai patinka scena. Aš negaliu nulipti nuo jos. Man reikia ten būti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.