R. Cicinas: „Nuo šokių projektų mane atgraso veidrodis“

Seniai nebedalyvauju jokiose televizijos laidose nei kaip pašnekovas, nei kaip vedėjas. Bet ne dėl to, kad televiziją laikyčiau blogybe, kaip kai kurie, save vadinantys intelektualais.

"Šokių konkursų rengėjams būtų pats laikas pasukti galvą — kaip atsinaujinti", - sako R. Cicinas.
"Šokių konkursų rengėjams būtų pats laikas pasukti galvą — kaip atsinaujinti", - sako R. Cicinas.
Daugiau nuotraukų (1)

Rytis Cicinas („TV antena")

2012-12-02 13:06, atnaujinta 2018-03-14 22:54

Tiesiog esu apsisprendęs, kad protingiausia dirbti tą darbą, kurį geriausiai moki. O geriausiai moku dainuoti.

Vis dėlto nesmerkiu atlikėjų, kurie kelis kartus per savaitę šmėžuoja įvairiose laidose. Vieni jų iš tiesų turi ką pasakyti. Kiti stengiasi dirbti savo vardui, kad juos žiūrovai ir klausytojai įsidėmėtų. Tokie pramogų pasaulio dėsniai.

Ne kartą buvau kviečiamas į dabar tokius populiarius šokių konkursus, tačiau kaskart pasižiūriu į veidrodį ir nusprendžiu nedalyvauti.

Tiesa, kadaise karjerą scenoje pradėjau kaip šokėjas, bet tai buvo seniai. O dabar savo galimybes šioje srityje vertinu blaiviai.

Jeigu kiekvienas atlikėjas (nesvarbu — šokėjas ar dainininkas) tai darytų, žiūrovai matytų mažiau “chaltūros”.

Kita vertus, šokių konkursų rengėjams būtų pats laikas pasukti galvą — kaip atsinaujinti. Kadaise šie projektai buvo įdomi naujovė, tačiau konkursai nesikeičia, laikui bėgant TV3 ir LNK šou supanašėjo. Todėl verta pagalvoti, gal geriau parodyti užsienyje sukurtą šou.

Jeigu man reikėtų sudaryti profesionaliausių TV laidų vedėjų sąrašą, į jį tikrai patektų Edmundas Jakilaitis (“Lietuvos ryto” televizija), Edita Mildažytė (LRT televizija) ir Rūta Mikelkevičiūtė (LNK).

E.Jakilaitis — neabejotinai vienas geriausių pokalbių laidų vedėjų. Jis ne tik randa įdomių temų, bet ir sugeba palaikyti įtampą per visą pokalbį.

R.Mikelkevičiūtę kai kas kritikuoja dėl to, kad ji veda ir šokių konkursą, ir rimtas diskusijų laidas. Aš manau, kad tai yra pranašumas. Juk tik išprususi vedėja pasitikėdama savimi gali kalbėti įvairiomis temomis.

Sužavėjo E.Mildažytės ir Audriaus Siaurusevičiaus vedama laida “Mūsų laisvės metai”. Atsigręžti į istoriją, peržvelgti nepriklausomybės metus, svarbiausius jų įvykius — puikus sumanymas. Manau, tokią laidą būtinai turi pažiūrėti moksleiviai.

Domiuosi istorija, todėl mielai žiūriu istorines juostas — ir dokumentines, ir vaidybines. TV serialų nemėgstu, tačiau mielai pasižiūriu kovinius filmus ir komedijas. Daug dirbu. O po įtemptos dienos, praleistos įrašų studijoje, arba po koncerto tokie filmai padeda atsipalaiduoti.

Tegul neįsižeidžia bulvarinių laidų rengėjai, tačiau jų nežiūriu. Domėtis, kas, su kuo ir kur buvo pastebėtas, man gaila laiko.

Suprantu, kad tokių laidų taip pat reikia, tačiau Lietuvos televizijose jos dažnai balansuoja ant vulgarumo ribos. O vulgarumo negaliu pakęsti nei ekrane, nei gyvenime. Juo dažniausiai bandoma užmaskuoti kūrybiškumo stoką.

Dažnai žiūriu informacines laidas. Apsidžiaugiau, kai “Lietuvos ryto” televizija pradėjo transliuoti tokio pobūdžio laidas dieną ir kai jos pėdomis pasekė kai kurie kiti TV kanalai.

Tai padeda televizijoms konkuruoti su interneto portalais. Kai kas teigia, kad internetas pražudys televiziją. Aš taip nemanau.

Man kur kas maloniau naujieną sužinoti iš gyvo žmogaus lūpų, nei perskaityti ją kompiuterio ekrane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.