Dizainerė A. Bunikienė vietoje gurmanų mėgstamų šliužų mieliau renkasi austres ir prabangų šampaną

Kaunietė drabužių dizainerė Audronė Bunikienė (53 m.) įsitikinusi: „Nieko nėra skaniau už austres su prabangiu šampanu. Kartais atrodo, kad dėl šių skanėstų pėsčiomis nueičiau į pasaulio kraštą.”

Kaunietė drabužių dizainerė Audronė Bunikienė (53 m.) įsitikinusi: „Nieko nėra skaniau už austres su prabangiu šampanu. Kartais atrodo, kad dėl šių skanėstų pėsčiomis nueičiau į pasaulio kraštą.”<br>P. Mantautas
Kaunietė drabužių dizainerė Audronė Bunikienė (53 m.) įsitikinusi: „Nieko nėra skaniau už austres su prabangiu šampanu. Kartais atrodo, kad dėl šių skanėstų pėsčiomis nueičiau į pasaulio kraštą.”<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

"Stilius"

Dec 6, 2012, 9:56 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:48 PM

Austrėmis moteris neretai mėgaujasi Lietuvoje rengiamuose vakarėliuose, restoranuose, jas bičiuliams ruošia namuose.

Tačiau vienas didžiausių malonumų – šiuos moliuskus valgyti Prancūzijoje. Į šią šalį per austrių sezoną A.Bunikienė su šeima išsiruošia bent kartą per metus.

„Labai mėgstu nuvykti į tarp Bretanės ir Normandijos, šiaurinėje Prancūzijoje, esančią salą, kurioje stovi Sen Mišelio vienuolynas. Atsisėdu kokiame nors restorane, žiūriu į vandenyną, valgau ką tik ištrauktas austres ir gurkšnoju šampaną”, – pasakojo A.Bunikienė.

Dizainerė yra ragavusi baltaisiais pipirais, tabasko, česnakiniu, svogūnų ir įvairiais kitokiais padažais gardintas ir net keptas austres. Tačiau jai labiausiai patinka šviežios, patiekiamos sudėliotos ant ledo su citrinų skiltelėmis.

Daug keliaujanti A.Bunikienė mėgsta kraštus, kur galima iki soties prisiragauti ne tik austrių, bet ir kitų jūrų gėrybių.

„Tikriausiai todėl, kad esu gimusi po Žuvų ženklu, mane traukia viskas, kas gyvena vandenyje. Negaliu praeiti pro restoranus, kur siūloma šviežių krevečių, midijų, langustų, omarų, įvairių žuvų.

Tačiau neįsivaizduoju, kaip galima valgyti tai, kas šliaužioja žeme. Galbūt kam nors pasirodysiu nesanti jokia gurmanė, bet gyvačių, sliekų ir kirminų manęs valgyti niekas neprivers”, – tikino dizainerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.