Buvusi A. Užkalnio asistentė Viktorija nežada tapti mylimojo norvego išlaikytine

Klaipėdietė Viktorija Koiro (28 m.) sužibo Lietuvoje po to, kai šių metų rugpjūčio mėnesį BTV laidos „Užkalnio 5” vedėjas Andrius Užkalnis iš kelių šimtų merginų ją išsirinko savo asistente. Nepaisant to, kad po dviejų mėnesių su darbu televizijoje jai teko atsisveikinti, Viktorija nenusimena – kūrybinių idėjų jai niekada netrūko. Negana to, dailią moterį visuomet palaiko jos mylimasis, verslininkas iš Norvegijos Kjetilas (37 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Dec 8, 2012, 11:16 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:04 PM

Baigusi studijas Klaipėdos vakarų Lietuvos verslo kolegijoje V. Koiro pradėjo dirbti tuometėje regioninėje „Balticum“ televizijoje. Ten mergina dirbo laidos „Ieškokime geriausio“ redaktore ir vedėja. Neilgai trukus Viktorija nusprendė išvažiuoti į užsienį. Kaip ir daugelis tautiečių, taip ir ji patraukė į Angliją. „Iš pradžių ketinau ten pabūti vos keturis mėnesius, tačiau užsibuvau ketverius metus“, – nusijuokė klaipėdietė.

V. Koiro Londone pabaigė vizažo kursus, o po kurio laiko nusprendė, kad būtų naudinga ten likti studijuoti ir įgyti kosmetologės profesiją. Baigusi studijas lietuvė susirado darbą, tačiau vis dažniau pagalvodavo apie Lietuvą.

„Nemažai lietuvių, išvykusių į užsienį, ten ir lieka, o aš norėjau namo. Atėjo metas apsispręsti, ką daryti toliau. Susikroviau daiktus ir grįžau į Lietuvą. Tik šį kartą ne į Klaipėdą, o į Vilnių. Sostinėje daugiau veiklos“, – kalbėjo V. Koiro.

Prieš pusantrų metų į Lietuvą grįžusi ir Vilniuje įsikūrusi Viktorija pradėjo ieškoti darbo. Už akių užkliuvo pasiūlymas dalyvauti Baltijos televizijos skelbiamoje atrankoje į laidos „Užkalnio 5” vedėjo asistentės vietą.

Perėjusi kelis atrankos etapus iš laidos kūrybinės grupės Viktorija išgirdo, kad būtent jai nusišypsojo sėkmė tapti A. Užkalnio asistente laidoje. Dar rugpjūčio pabaigoje pats A. Užkalnis portalui lrytas.lt sakė, kad V. Koiro kūrybinę grupę sužavėjo savo energija, universalumu ir optimizmu. Tuomet ji įrodė, kad gali dirbti televizijoje, o ir patirties joje jau buvo įgijusi.

Tačiau ilgai Viktorija BTV laidoje „Užkalnio 5” neužsibuvo. Kaip pati mergina sakė, išsiskyrė taikiai, jokių priekaištų vieni kitiems neturėjo. Viską sutrukdė techniniai dalykai – laidą dviem vesti buvo sudėtinga, pokalbių šou labiau buvo pritaikytas vienam vedėjui.

„Prieš tai laidą vedė vienas žmogus. Mano darbas šioje pokalbių laidoje buvo užduoti aštresnius klausimus pašnekovams. Tačiau labiau iš moteriškos perspektyvos. Filmavimai buvo smagūs, puikiai sutariau su A. Užkalniu. Tiesa, bendravome tik kolegiškai. Tai buvo puiki patirtis, kuri truko tris mėnesius. Mane visada viliojo televizija. Kūrybiškumo man netrūksta, ir dabar turiu įvairiausių idėjų“, – pasakojo Viktorija.

Nors šiuo metu V. Koiro iš kitų televizijų pasiūlymų dar nesulaukė, mergina tikisi, kad į televiziją dar sugrįš: „Televizija – platus vandenynas. Kūrybiški žmonės ten gali save atrasti. Galbūt į ją sugrįšiu ir aš. Būtų šaunu prisidėti prie kokios nors gyvenimo būdo laidos kūrimo.“

Grįžusiai iš Londono Viktorijai gyvenimas apsivertė ne tik karjeros srityje. Išėjusi su bičiulėmis pasižvalgyti po naktinį Vilnių ji susipažino su savo dabartiniu širdies draugu, verslininku iš Norvegijos Kjetilu. Žavi šviesiaplaukė norvego dėmesį patraukė iškart, o mylimojo neturėjusi lietuvė nevengė naujų pažinčių. Šiuo metu Viktorija ir Kjetilas jau kiek daugiau nei metus puoselėja vienas kitam šiltus jausmus, o daugiausia nesimatė vos dešimt dienų.

„Norint viskas įmanoma (šypsosi). Dažnai skraidau į Norvegiją, jis Lietuvoje taip pat dažnas svečias. Galvojame, kur ateityje galėtume įsikurti. Žinau, kad Norvegijoje gyventi nenoriu. Bent jau šiame gyvenimo etape. Kjetilui Lietuvoje patinka, todėl gali būti, kad jis čia atvyks ir toliau vystys verslo idėjas“, – kalbėjo V. Koiro.

Viktorija džiaugiasi, kad laikas, praleistas Anglijoje, nenuėjo veltui dar ir todėl, kad svetur ji gerokai patobulino anglų kalbą, todėl bendrauti su mylimuoju nėra sudėtinga – jie abu puikiai susikalba angliškai. Jauna moteris pasakojo, kad Kjetilas stebėjosi, jog Lietuvoje filmai yra verčiami į lietuvių kalbą, kai, tuo tarpu, jo šalyje televizija rodo filmus ir serialus originalo kalba su norvegiškais subtitrais. Viktorija mano, kad galbūt todėl daugelis norvegų puikiai moka anglų kalbą.

„Kiek teko sutikti norvegų, jie visi labai gerai kalba angliškai. Mylimojo tėvai, du broliai ir dvi seserys – taip pat. Jo šeima mane labai gražiai priėmė, nemažai su jais bendraujame. Kai nevaržo kalbos barjeras, viskas kur kas paprasčiau“, – nusišypsojo V. Koiro.

Paklausta, ar nekyla kultūrinių skirtumų bendraujant su užsieniečiu, Viktorija patiko, kad ne: „Lietuviai ir norvegai kažkuo panašūs, šiaurietiškas mentalitetas. Tiesa, pastebėjau, kad norvegai savaitgalius ir laisvas dienas linkę labiau leisti namuose, pasikviesti draugų ir šitaip linksmintis. Tuo tarpu Lietuvoje dažniau visi traukia į miestą.“

Lietuvė atvira – mylimasis turi tvirtą materialinį pagrindą po kojomis, todėl ji galėtų patogiai įsitaisyti jo namuose Norvegijoje ir nieko neveikti. Kjetilas – nieko prieš, jam būtų kur kas geriau, jeigu jo mylima moteris visą laiką būtų šalia jo. Tačiau pati Viktorija net nesvarsto tokios galimybės. Sėdėti namuose, būti išlaikomai vyro ir nieko neveikti – ne jai.

„Kur sutiksite didžiąsias žiemos šventes?“ – pasiteiravau Viktorijos. Mergina prisipažino, kad jiedu dar nenutarė, kurioje šalyje švęs Kalėdas ir Naujuosius metus, viską nuspręs paskutinę minutę. Pernai Naujuosius metus pora pasitiko Norvegijoje.

„Mes taip ir gyvenime (juokiasi). Kas savaitę viskas keičiasi. Gali būti, kad liksime Lietuvoje. Tačiau jis žiemas nori leisti šiltuose kraštuose, todėl tikėtina, kad šventes sutiksime ten, kur šviečia saulė. Tiesa, mes visai neseniai grįžome iš kelionės kruizu, kurios metus aplankėme Italiją, Graikiją ir Turkiją. Tai buvo jo siurprizas man“, – pasakojo V. Koiro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.