G. Juodeikos restorane vakarieniavęs Rusijos dainininkas Vitas guodėsi ir dėl antsvorio

„Turbūt keisčiausias žmogus, kokį man yra tekę sutikti“, - įspūdžiais dalijosi Gediminas Juodeika, savaitgalį savo restorane „Legenda“ praleidęs vakarą su Rusijos popžvaigžde Vitu.

"Arba jis iš tiesų neįprasto mąstymo, arba visą laiką pasinėręs į savo įvaizdį", - apie jo restoraną aplankiusį dainininką Vitą sakė G. Juodeika (dešinėje).<br>Asmeninis archyvas
"Arba jis iš tiesų neįprasto mąstymo, arba visą laiką pasinėręs į savo įvaizdį", - apie jo restoraną aplankiusį dainininką Vitą sakė G. Juodeika (dešinėje).<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Dec 11, 2012, 4:50 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:11 PM

TV laidų vedėjui ir verslininkui vaišinti užsienio garsenybes - ne naujiena. Jo restorane po koncertų vakarojo Demis Roussos, Toto Cutugno, Nikolajus Baskovas, Filipas Kirkorovas, Aleksandras Malininas ir kiti dainininkai.

Tačiau 33 metų Vitas jam pasirodė išskirtinis. „Jis visą laiką tarsi skraido kosmose. Kaip koks Andrius Mamontovas. Tik Andrius - mielesnis“, - juokdamasis pasakojo kaunietis, į kurio maitinimo įstaigą Vitas užsuko po koncerto „Žalgirio“ arenoje.

Ragavo lietuviškos naminukės

Kad bendrauti nebus paprasta, Gediminas suprato iškart, kai tik sulaukė su vairuotoju ir vadybininku į restoraną atvažiavusios žvaigždės.

Dainininkas greitai šmurkštelėjo į atskirą restorano salę, vengė fotografų ir paprašė prie nelįsti - jis nori pasėdėti vienas.

„Gal jis išsigando aplinkos - šeštadienio vakaras, pilna žmonių, visi linksminasi, į jį atkreipė dėmesį, nuvilnijo šurmulys.

Paprastai pas mus atlikėjai atvažiuoja atsipalaidavę, linksmi, o šitas - tai iškart krito į akį - labai kategoriškas, nesišypso“, - stebėjosi G. Juodeika.

Įtampą verslininkas bandė išsklaidyti juokeliais, bet pastebėjo, kad dainininkas į juos nereaguoja, sėdi lediniu veidu.

„Tada pradėjau kalbėtis rimčiau. Pasiūliau išgerti. Jį sudomino lietuviška naminukė. Paragavo, patiko. Pasiūliau patrinti kelis lašus rankomis - jį sudomino, kad pakvipo duona.

Pasidžiaugė, kad natūralus produktas, nes Maskvoje, sakė, bijo vartoti alkoholį - labai jau daug neaiškių, padirbtų gėrimų“, - pasakojo pašnekovas.

Abu tėvai - iš Lietuvos?

Pamažu atsipalaidavęs dainininkas, kurio tikrasis vardas - Vitalijus Gračiovas, pradėjo pasakoti apie savo šeimą, meilės reikalus, kasdienybę ir tėvynę. Ja, netikėtai išgirdo G. Juodeika, Vitas laiko Lietuvą.

„Paaiškėjo, kad jo viešai skelbiamoje biografijoje yra daugybė klaidų. Pavyzdžiui, įprasta manyti, kad jis gimė Latvijoje.

Pats Vitas man pasakojo, kad gimė mažame Rusijos miestelyje. Jo motina - Lietuvos žydė. Tėvas - irgi iš Lietuvos, bet gyvena Odesoje. Tačiau jie susitiko jau Rusijoje“, - teigė G. Juodeika.

Paslaptingo atlikėjo įvaizdį susikūręs Vitas prasitarė, kad nuo vaikystės itin žavisi Michaelo Jacksono talentu, moka atkartoti visus populiariausius šio amerikiečių atlikėjo judesius.

Gediminui ir jo žmonai paklausus, kodėl koncerte Kaune buvo mažai choreografijos, o Vitas didžiąją dalį vakaro tiesiog vaikštinėjo po sceną, dainininkas paaiškino, jog jo stilius ir įvaizdis dabar kitoks, netinkamas šokiams.

Dainininkas vis klausinėjo, ar žiūrovai pajuto jo energiją, sklindančią nuo scenos. Gediminui pastebėjus, kad pirma koncerto dalis buvo liūdna, Vitas linkčiojo galva - taip esą ir turėjo būti.

Įžymybė pasakojo ir apie tai, kokiu populiarumu mėgaujasi Kinijoje. Prieš ketverius metus į šios šalies rinką prasimušusiam Vitui dėl to teko gauti šios šalies kultūros ministerijos palaiminimą.

„Kitaip, sakė, ten karjeros padaryti neįmanoma. Pasakojo, kad jis visur ten vežiojamas limuzinu, prie viešbučių klykiantys gerbėjai pasitinka, kone į gabalus plėšo, todėl apsaugininkai visur lydi.

Sakė, kad viename mieste dvylikos metrų aukščio skulptūra jo garbei pastatyta. Ten jis pavaizduotas su armonika rankose“, - dėstė G. Juodeika.

Kaljaną vežė iš namų

Pokalbis sukosi vis keistesne linkme - dainininkas žavėjosi, kad Gediminui su žmona daug metų pavyksta išlaikyti santykius, ir dėstė, kad jam pačiam dėl kūrybos būtini skirtingi išgyvenimai. Prieš šešerius metus vedęs atlikėjas prasitarė, kad jo bendravimas su žmona permainingas. Su Rusijos žvaigžde G. Juodeika aptarė ir mitybos subtilybes.

„Pasakojau, kad televizijoje dirbau, dabar pastorėjau, negražus pasidariau, tai niekas nekviečia. Sako, Gediminai, ir mano ta pati problema, jaunas buvau gražus, o dabar pilvas atsirado. Sutarėme, kad abiem reikia susimąstyti“, - kvatojosi Gediminas.

Rimtą nusiteikimą lieknėti Vitas bandė demonstruoti ir per vakarienę - užsisakė aštrios mėsos sriubos ir oto kepsnį, bet deserto tik paragavo atsiprašęs, kad negali valgyti daug saldumynų.

Vienintelis neįprastas dainininko pageidavimas - noras parūkyti kaljano. Šį vienam restorano darbuotojui teko paskubomis vežti iš namų.

„Buvo labai patenkintas, sakė, retai kur taip greitai jo norą išpildo“, - džiaugėsi G. Juodeika.

Nuolat vaidina personažą?

Atsisveikindamas Gediminas paprašė nusifotografuoti atminimui, tačiau Vitas sutiko pozuoti tik vienam kadrui.

„Gėrė tik vandenį ir truputį naminės, daugiau nieko. Jis pas mus buvo penkias valandas - iki pusės trijų nakties. Jokia kita žvaigždė nėra tiek laiko viešėjusi.

Atrodo, šnekėjomės apie daug ką, bet jis paliko labai keistą įspūdį. Arba jis iš tiesų neįprasto mąstymo, arba visą laiką pasinėręs į savo įvaizdį.

Net su italu T. Cutugno, kuris garsėja sudėtingu charakteriu, bendrauti buvo lengviau“, - stebėjosi G. Juodeika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.