Šventinę nuotaiką K. Kaikarienės namuose kuria gvazdikėlių kvapas

Vestuvių ir kitų renginių organizatorė Kristina Kaikarienė (47 m.) su dukterimi Kriste (17 m.) namus Vilniuje ir Kaune Kalėdoms puošia kasmet. „Tai puiki proga mums visiems, beprotiškame ritme gyvenantiems žmonėms, pabūti kartu”, – mano moteris.

Dovanas Kristina visada pakuoja su dukterimi Kriste. Be to, jos dar rašo ir atvirukus.<br>T. Bauras
Dovanas Kristina visada pakuoja su dukterimi Kriste. Be to, jos dar rašo ir atvirukus.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė ("Stilius")

Dec 11, 2012, 3:58 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:15 PM

Savo buto Vilniuje duris Kristina atveria iki Kalėdų likus kiek daugiau nei trims savaitėms. Moteris prisipažįsta, kad Kaune esančius namus puošia kelios dienos iki Kūčių, mat tokia šeimos tradicija.

„Jei namus Kaune papuoštume lapkričio viduryje, Kalėdos atsibostų. Man smagiau, kai Kalėdų dvasia namuose sklando deramu metu”, – sakė K. Kaikarienės duktė.

Tačiau Vilniuje šeimos bute jau karaliauja šventinė dvasia – dega žvakės, stalus puošia eglišakių dekoracijos, namai kvepia gvazdikėliais ir cinamonu. Svetainės kampe – skoninga švytinti eglutė.

K. Kaikarienės idėjos, kaip puošti namus, kinta augant dukteriai Kristei. Dabar 17-metė nebepageidauja žaislų ir rankdarbių – mezginių ar piešinių, todėl jos abi svarsto, kaip papuoš namus.

Idėjų Kristina semiasi iš pasaulinių puošybos leidinių. Labiausiai ją įkvepia olandų floristai, diktuojantis šios srities madas. Šiemet blizgių – auksinių ir sidabrinių namų puošybos detalių ji taip pat nusižiūrėjo iš šių gėlių augintojų.

Kol Kristina į vaisius smaigstė gvazdikėlius (tuomet namuose pasklinda šio prieskonio kvapas), jos duktė floristiniu šerkšnu puošė kankorėžius. Moteris namams dabinti naudoja kuo daugiau natūralių produktų – kankorėžių, prieskonių, lazdelių.

Prie šiųmetės eglės namuose triūsė visi. Šeima neperka Kalėdų eglutės, o ją iš šakų padaro pati.

„Šiais metais norėjau eglės su stilingu šleifu. Mūsų eglė rišama iš pušų, beržų, eglių šakų. Visada norisi prie Kalėdų pridėti savo širdį, ranką. Tokiai eglei tinka viskas, kas įprastai sušluojama ir išmetama. Ant bet kokio stovo galime sukurti puikią eglę. Mūsiškės pagrindas – dvi vyro meškerės!

Turime labai mažai laiko pabūti kartu. Kristė pasinėrusi į mokslus, vyras chirurgas nuolat operacinėje, mano darbai taip pat nestovi vietoje. Todėl ši proga pabūti kartu mums svarbi. Tokias akimirkas visi labai vertiname”, – pasakojo Kristina.

Vienuoliktokei Kristei žiemos šventės iki šiol siejasi su Kalėdų Senelio dovanomis. Merginai visada smalsu ir įdomu po Kūčių vakarienės grįžti į namus, kur jos laukia didžioji dovana.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.