Kalėdų eglutes pramogų pasaulio atstovai puošė šampano taurėmis, konservų dėžutėmis ir J. Jurkutės suknelės atraižomis

Likus vos dviem savaitėms iki Kalėdų daugelis skuba puošti žiemos švenčių simboliu tapusias kalėdines eglutes. Šio smagaus ritualo nepamiršo ir Lietuvos dizaineriai bei stilistai. Magišką 2012 metų dvylikto mėnesio dvyliktą dieną prekybos centre „Europa“ jie, drauge su visuomenės organizacija „Gelbėkit vaikus“, surengė labdaros iniciatyvą.

Konservų dėžutėse - šokoladas, o žaisliukus puikiai atstoja šampano taurės, kurias, pasak Alfo, galima nusikabinti ir panaudoti Naujųjų naktį.<br>T. Bauras
Konservų dėžutėse - šokoladas, o žaisliukus puikiai atstoja šampano taurės, kurias, pasak Alfo, galima nusikabinti ir panaudoti Naujųjų naktį.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Dec 12, 2012, 9:53 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:22 PM

Pasitelkę savo fantaziją eglutes turėjo pagražinti nemažai žinomų mados ir pramogų pasaulio atstovų. Savo sugebėjimus rodė Julija Janus, Seržas Gandžumianas su dukra Ani, Kristina Kruopienytė, Saulius Ivanauskas ir Aušra Žvirblienė-Haglund, Kristina Kalinauskaitė ir Andrius Sergejenko, Rūta Kiškytė, Diana Paukštytė bei maisto „stilistais“ vadinami „Virtuvės mitų griovėjai“ – Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius papuošė dvylika eglučių. Į renginį pavėlavę tiesiai iš kirpyklos atskubėjo Asta Valentaitė ir Mantas Petruškevičius. Tačiau jie, kaip ir neplanuotai prie akcijos prisijungusi dizainerė Viktorija Jakučinskaitė, puošti medelių neskubėjo - jie dar neišsirinko žaisliukų.

Individualiai, pagal kiekvieno iš dizainerių asmenybę papuošti medžiai spinduliavo skirtingą dvasią. Vieni eglutes puošė savos gamybos šiaudiniais, nertais ir medžiaginiais žaisliukais, kiti originaliai panaudojo įprastus žaislus, treti eglių spyglius nubalino baltais dažais.

J. Janus šiemet nusprendė papuošti savo gamybos žaisliukais. Iš laikraščiuose spausdintų receptų ji prikarpė juostelių, kurias sujungusi pagamino gražias širdeles. Ant jos eglutės taip pat buvo galima pamatyti stilingą, iš spanguolių pagamintą, girliandą.

Tuo tarpu dizaineris S. Gandžumianas nusprendė jog jo vaikams dovanojama eglutė turėtų nebūti lūžti nuo žaisliukų. Dekoruodamas Kalėdų medį jis apipurškė jį dirbtiniu sniegu ir panaudojo didžiules saldainius primenančias konfeti patrankas.

 „Noriu sukurti įspūdį, kad eglutė yra gimusi miške ir dar su nespėjusi nutirpti sniegu atkeliavo tiesiai pas vaikus“, – sakė S. Gandžumianas. Jo nuomone, vaikams reikia paprastos, ne per daug įmantriomis dekoracijomis papuoštos, eglutės. Dizaineris juokėsi, jog ne ką mažiau svarbus Snieguolės personažas, todėl drauge su savimi atsivedė dukrą Ani.

Iš visų išsiskyrė A. Ivanausko saldėsiais papuošta eglė. Jis nusprendė, jog žaisliukus puikiai galėtų atstoti šampano taurės, konservų dėžutėse įpakuotas šokoladas bei saldėsiu pripilti stikliniai piltuvėliai.

Stilingai nertomis snaigėmis sužibo A. Žvirblienės-Haglund medis. Dekoruodama medį daugiau nei 100 įvairiausių raštų ir formų snaigių, ji norėjo pabrėžti tai, jog svarbiausia - ne eglės blizgesys, o emocijos, kurias suteikia pasiruošimas. "Nerdama pirmąją snaigę užtrukau apie valandą. Kitoms prireikė vos 10 minučių", - šyptelėjo ji.

Savo rankomis žaisliukus sukūrė ir prekės ženklui „Kristi Andress“ atstovaujantys dizaineriai K. Kalinauskaitė ir A. Sergejenko. „Labai norėjome atspindėti savo kūrybos identitetą, todėl pasirinkome iš audinių karpytų lapelių dekorą“, – sakė Andrius. Tuo tarpu Kristina juokdamasi užsiminė, jog raudoni žaisliukai sukurti iš aktorės ir laidų vedėjos Jurgitos Jurkutės suknelės atraižų. „Visi žaisliukų žiedlapiai kadaise priklausė žinomų moterų suknelėms“, – teigė ji, tačiau nesutiko išduoti jų pavardžių.

Dizaineriai pasakojo niekada neišmetantys jokių panaudotų medžiagų ar dekoracijų ir randantys būdų, kaip jas vėliau panaudoti. Visos eglutės kol kas stovės prekybos centre, jas galės nusipirkti visi norintys, o surinkti pinigai bus pervesti vaikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.