Dž. Butkutės vestuvės priminė princo Williamo ir Kate tuoktuves

Magiška 2012 12 12 data tapo lemtinga dainininkei Džordanai Butkutei (44 m.) ir jos mylimajam bei vadybininkui Elegijui Strasevičiui (45 m.). Po kelerių metų draugystės jie nusprendė aukso žiedus sumainyti būtent šią dieną.

Džordanos ir Elegijaus vestuvės priminė princo Williamo ir Kate tuoktuves.<br>P. Mantautas
Džordanos ir Elegijaus vestuvės priminė princo Williamo ir Kate tuoktuves.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Dec 14, 2012, 10:10 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:41 PM

„Taip jaudinausi, kad neatsimenu, kaip Elegijui užmoviau žiedą“, - išėjusi iš Vytauto Didžiojo bažnyčios kalbėjo Dž. Butkutė.

Po ceremonijos jaudulio neslėpė ir jaunikis. Tačiau jo tėvai spinduliavo džiaugsmu.

„Netikėjome, kad ji bus mūsų marti. Labai ja džiaugiamės“, - tikino jie.

Į bažnyčią dainininkę atlydėjo jos brolis Klaidas.

Kauno senamiestyje esančioje bažnyčioje Džordana ir Elegijus susituokė stebimi vos dvidešimties žmonių. Svarbią akimirką bažnyčioje buvo tik artimiausi žmonės.

Didžiąją dieną nuotaka vilkėjo dizainerės Ramunės Piekautaitės kurta suknele. Elegijus suknelę išvydo ne anksčiau nei atlikėjos gerbėjai ir šventės svečiai. Dž. Butkutė tiki, kad būsimas vyras negali pamatyti jaunosios suknelės iki vestuvių.

Vestuvinė suknelė atskleidė ant nugaros esančią tatuiruotę su užrašu „Mane teisti gali tik Dievas“.

E. Strasevičius vestuvių dieną pasipuošė dizainerio Kęstučio Lekecko kurtu kostiumu.

Amžinos meilės priesaikos žodžius trečiadienį išrinktajam Elegijui tarusi Dž. Butkutė svarbiausiai metų šventei pradėjo ruoštis nuo ankstaus ryto. Apie 9 val. lydima būsimo vyro dainininkė atvyko į Žaliakalnyje esantį prabangų viešbutį-restoraną. Po kurio laiko pora išvažiavo. Į tą patį viešbutį Dž. Butkutė grįžo prieš pat vidurdienį. Kartu su ja atvyko dar dvi moterys.

Iš automobilio išlipusi dainininkė atrodė pasikeitusi. Jos veidą puošė šventinis makiažas. Gerokai pailgėję sugarbanoti Dž. Butkutės plaukai dengė pečius. Dainininkė nevilkėjo vestuvinės suknelės. Ji buvo apsivilkusi prabangiais kailiniais, rankoje laikė baltų ilgų rožių puokštę.

Netrukus į tą patį viešbutį nuosavu „Hummer“ automobiliu atvažiavo atlikėjos vestuvių planuotoja Inga Budrienė. Iš transporto priemonės ji paėmė tuščią baltą narvelį, dar keletą dekoracijų ir įėjo į pastato vidų.

Į viešbutį atvyko filmavimo grupė, kuri filmavo, kaip atlikėja ruošiasi vestuvėms.

Dž. Butkutė iš viešbučio išvyko į bažnyčią. Prie jos 13 val. atvažiavo 6 juodi „Mercedes-Benz“ automobiliai. Po valandos jų buvo jau 12.

Nors prieš šventę pora tvirtino, kad nesislapstys nuo žiniasklaidos, tačiau vestuvės bažnyčioje vyko slapta. Be to, prie bažnyčios jau sukiojasi apsaugos vyrai.

Savo išrinktąją E. Strasevičius išvydo tik prieš santuokos ceremoniją.   Prisiekę prieš Dievą jaunavedžiai surengė dar vieną fotosesiją.

16 val. vyko santuokos ceremonija Kauno rotušėje.

Vestuvinius auksinius žiedus jaunųjų užsakymu nukaldino vienas Kauno juvelyras. Džordana ketina tapti nebe vienos, o dviejų pavardžių savininke.

Tapę vyru ir žmona mylimieji išėjo į rotušės balkoną, ten pirmą kartą pasibučiavo kaip vyras ir žmona. Jų viešą meilės išpažintį lydėjo fejerverkai.

Šis poelgis ne vienam priminė princo Williamo ir Kate vestuves. Karališkoji britų pora po ceremonijos taip pat išėjo į balkoną, ten pasibučiavo ir prisistatė tautai kaip jaunavedžiai.

Nusileidę į pirmąjį pastato aukštą Džordana ir Elegijus išėjo po susituokusioms poroms skirtas duris ir atliko Kaune tradicija tapusį ritualą - paskambino senoviniu varpu.

Išėjusius iš rotušės jaunavedžius pasitiko gausus būrys gerbėjų, rankose laikantys širdeles bei gėles, o savo dainą dovanojo Aleksandro Ivanausko „Božolė“ choras.

„Linkiu jums per 12 metų susilaukti 12 vaikų“, - palinkėjo jaunavedžiams A. Ivanauskas. 

Pilna Rotušės aikštė priminė miesto šventę - toks gausus būrys žmonių čia įprastai susirenka tik per Kalėdų eglutės įžiebimą.

Visi susirinkusieji buvo vaišinami šampanu bei saldainiais su jaunavedžių atvaizdu, vyko bendra fotosesija, o Rotušės aikštėje skambėjo Džordanos dainos.

Pabendravę su pasveikinti atėjusiais žmonėmis, jaunieji išvyko į pokylio vietą „Žalgirio“ arenoje, trečiame jos aukšte esančiame restorane. Aptarnaujantis personalas maistą ruošia antrame aukšte, pro arenos langus matyti iš antro į trečią aukštą vaikštantys padavėjai. Į baltomis dekoracijomis papuoštą šventę buvo pakviesti tik artimiausi poros draugai bei giminės.

Apie trisdešimt žmonių žengė link arenos nutiestu ir degančiomis žvakutėmis papuoštu raudonu kilimu. Džordana ir Elegijus į šventės vietą atėjo paskutiniai. Po pokylio jaunavedžiai pirmąją naktį planuoja praleisti ne namuose, o viešbutyje „Gralis“.

„Neplanuojame povestuvinės poilsinės kelionės, kad galėtume pabūti tik dviese. Juk mes visada būname kartu – dieną ir naktį. Po vestuvių laukia koncertas Dubline, po to – Barselonoje. Galbūt Ispanijoje pasiliksime kelias dienas pailsėti“, - „Lietuvos rytui“ yra sakiusi Dž. Butkutė. Portalui lrytas.lt moteris yra pasakojusi, kad vestuvių detalėmis daugiausia rūpinosi jos mylimasis, todėl ji vestuvių laukė ramia širdimi: „Elegijus mėgsta, kad viskas būtų nepriekaištinga. Norime jaukių vestuvių. Aš jau galėčiau ramia širdimi laukti didžiosios dienos, tačiau būsimas vyras yra maksimalistas. Jam vis dar kažko trūksta iki mūsų šventės tobulumo.“ E. Strasevičius mylimajai pasipiršo prieš metus, kuomet jiedu keliavo automobiliu po Lietuvą. Ilgus metus atlikėja draugavo su tuomečiu savo vadybininku Sergejumi Gorbonu, tačiau prieš kiek daugiau nei ketverius metus pora išsiskyrė. S. Gorbonas apsigyveno Estijoje ir su širdies drauge Natalija susilaukė pirmagimio. Dž. Butkutė netrukus pajuto šiltus jausmus tuomet taksi vairuotoju dirbusiam E. Strasevičiui. Elegijus iš pirmos santuokos turi aštuoniolikmetę dukrą Gretą, ji gyvena Mančesteryje. Visai neseniai Dž. Butkutė ir E. Strasevičius kartu leido dienas Airijoje, Anglijoje, Škotijoje, Olandijoje, Islandijoje, Vokietijoje ir Ispanijoje. Šiose šalyse legendinė atlikėja turėjo begales koncertų. Pusmetį užsienio šalyse viešėjusi Džordana portalui lrytas.lt yra sakiusi, kad pasiklausyti jos atliekamų dainų atvykdavo gausus būrys gerbėjų. Moteris džiaugėsi, kad lietuviai, gyvenantys svetur, jos nepamiršta ir mielai ateina į koncertus. E. Strasevičius padėjo Džordanai atsikratyti įsisenėjusio žalingo įpročio – atlikėja nustojo vartoti alkoholį ir ėmė intensyviai iš naujo koncertuoti. Tiesa, moteris prasitarė, kad vestuvių proga šampano taurę išgers.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.