Prašmatniuose advokatės V. Gražulytės namuose – iki smulkmenų apgalvotos švenčių dekoracijos

Vilnietės advokatės Vilijos Gražulytės (52 m.) namai jau primena Kalėdų pasaką. Židinyje jaukiai rusena ugnis, veidrodį nutūpusios didžiulės snaigės su krištoliniais ledo lašais, žaliaskarė eglė laukia, kada po jos šakomis bus sudėtos dovanos, žvakių šviesoje žėri auksinės ir raudonos dekoracijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė ("Stilius")

Dec 14, 2012, 6:01 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:19 PM

Šiemet teisininkė namus šventiškai išpuošė anksčiau nei įprastai. Mat ji ką tik visiškai pakeitė būsto veidą.

Kiekviena kalėdinė puošmena skoningai įsiliejusi į prabangų modernios klasikos stiliumi sukurtą interjerą.

Aristokratiška elegancija alsuojančioje svetainėje puikiai juntamos artėjančių švenčių nuotaikos.

Kapitalinis buto remontas su baldų bei šviestuvų parinkimu vyko beveik dvejus metus. Kruopštų darbą atliko vilniečiai architektai Irma Malcienė ir Sigitas Žukas.

Šie architektai padėjo V.Gražulytei išsirinkti ir prie naujo interjero priderinti kalėdines dekoracijas.

„Ir ankstesnis būsto interjeras buvo labai gražus. Daug kas sakė, kad nieko nereikia keisti. Tačiau man jis buvo psichologiškai pasenęs. Be to, mintyse jau turėjau naują viziją ir todėl ryžausi esminiams pokyčiams”, – kalbėjo V.Gražulytė.

Advokatė su šeima gyvena Vilniaus širdyje, todėl ir savo bute siekė išlaikyti senamiesčio aurą.

Interjere dominuoja natūralios medžiagos – daug medžio, akmens. Taip pat labai svarbų vaidmenį vaidina spalvos – sendinta auksinė ir balta. Šios spalvos didina erdvę, sukuria šviesos, švaros bei iškilmingumo efektą.

„Viskas buvo daroma iš labai kokybiškų medžiagų, kad daiktai kuo ilgiau nesusidėvėtų. Suderinti sienų, baldų apmušalų ir užuolaidų spalvas buvo sudėtinga. Pavyzdžiui, buvo atvežta daugiau negu dešimt kilimų, kol atrinkome tinkamiausią”, – pasakojo Vilija.

Iš ankstesnio interjero namuose liko tik pianinas ir paveikslai. Pianinas, kad derėtų prie aplinkos, buvo perdažytas balta spalva.

Apšvietimas yra suskirstytas zonomis ir vaidina labai svarbų vaidmenį – galima reguliuoti nuo labai ryškaus iki intymaus.

Griežtas sienų linijas sušvelnina gracingi itališki foteliai, bronzinės žvakidės, veidrodžiai. Visi baldai buvo gaminami pagal specialų užsakymą.

Šiemet Vilija papuošė nedidelę eglutę, nors ankstesniais metais plačiaskarės siekdavo lubas. Kalėdinį dekoravimą padiktavo būsto permainos. Naujam interjerui buvo reikalinga ir naujoviška puošyba.

Eglutę su raudonos ir aukso spalvų įvairių formų puošmenomis namų šeimininkė pastatė ant nedidelio staliuko, užtiesto vyšninės spalvos žėrinčiu audiniu. Kraštus papuošė aukso spalvos juostomis iš smulkių karoliukų su kutais ir gėlėmis.

Auksu žėrintys kutai puošybai buvo pasirinkti neatsitiktinai. Jie buvo priderinti prie užuolaidų kutų ir šviestuvų kojeles puošiančių kutų imitacijų.

„Interjeras yra prabangus, tad ir puošyba tokia turi būti. Tai, ką įsigijau, bus naudojama ne vienus metus”, – sakė V.Gražulytė.

Ant laiptų, kurie veda į antrąjį buto aukštą, sustatytos nedidelės raudono stiklo žvakidės.

Valgomojo stalą Vilija papuošė eglišakių vainiku, ant jo patiesė iš aukso spalvos karoliukų suvertas juosteles su kutais, šalia įkomponavo du paukštelius kaip ramybės, darnos, draugiškumo ir meilės simbolius. Į vainiko vidų ji įstatė raudoną amarilį.

Ant komodos pastatytos dvi gracingos bronzinės žvakidės, per vidurį padėta spalvinga porcelianinė lėkštė, dekoruota kalėdiniais piešiniais.

V.Gražulytė šioms Kalėdoms įsigijo dekoratyvinį baltą narvelį, į kurį ant eglės šakos sutupdė Lietuvoje žiemojančius paukščius.

„Kalėdos – tai šventė, kai žmogus turi pajusti harmoniją su gamta. Ne veltui sakoma, kad tuo metu vyksta stebuklai, ima kalbėti gyvūnai. Ką gali žinoti, gal ir šie mediniai paukšteliai vienai nakčiai atgis”, – nusijuokė V.Gražulytė.

Gausi advokatės šeima Kūčių vakarą susirinks prie bendro stalo, po to eis į netoli namų esančią bažnyčią.

„Kalėdų rytą stengiamės kuo anksčiau atsikelti ir puolame prie eglutės ieškoti dovanų.

Bet visada anksčiausiai atsikelia jauniausias sūnus Vytautas. Jis net žadintuvą išvakarėse nusistato, kad pirmas surastų ir išvyniotų dovanas”, – pasakojo Vilija, kuri namiškiams jau yra paruošusi kelias dovanas.

Prie naujo interjero ir kalėdinių dekoracijų V.Gražulytė prisiderino ciklameno spalvos suknelę, pasiūtą iš taftos. Šventinį drabužį sukūrė dizainerė Daiva Bikulčienė.

„Kalėdos susijusios su atsinaujinimu. Kad jausčiausi pakiliai, vakarinė suknelė turi būti nauja ir asmeniškai man pasiūta”, – sakė Vilija.

2013-uosius advokatė su šeima ir draugais planuoja sutikti nuosavoje sodyboje Varėnos rajone. Tradiciškai visi kurs laužą, sudegins senų metų rūpesčius, nesėkmes ir pasitiks Naujuosius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.