A. Valentaitė, T. Lavrinovič, A. Bunikienė ir J. Sadauskienė ruošė pietus vargstantiems

Didžiosios žiemos šventės – toks laikmetis, kuomet daugeliui norisi daryti gerą ir padėti nepriteklių kenčiantiems žmonėms. Jau penktus metus iš eilės labdaros projektas „Angelų duona“, kurį inicijavo „Modilinos“ modelių agentūra ir Dievo meilės misionierės Motinos Teresės seserys, prieš Kalėdas surengė labdaringus pietus, kurių metu skurdžiai gyvenantys žmonės pajuto žinomų mūsų šalies žmonių gerumą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2012, 8:47 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:54 PM

Vilniaus Šv. Teresės vienuolyne pirmadienio pavakarę žmonių, kurių veidus puošė šypsenos, buvo daugiau negu įprastai, o pietų stalas buvo gausesnis nei kiekvieną dieną.

Pasipuošusios prijuostėmis prie viryklės stojusios žinomos šalies moterys ruošė vargstantiems gardžius pietus: virė koldūnus su mėsa ir spirgučiais, ruošė kavą, pjaustė vaisius ir dalino saldainius.

Prabangius vakarėlius, kuriuose netrūksta šampano ir gurmaniškų užkandžių, į labdaros akciją iškeitė laidos „Patys pačiausi“ vedėja Asta Valentaitė, dizainerė Audronė Bunikienė, aktorė Aurelija Tamulytė, advokatė iš Kauno Raimonda Kazlauskienė, krepšininko Kšyštofo Lavrinovičiaus žmona Tatjana, visuomenės veikėja Živilė Pinskuvienė ir verslininkė Ilma Žilienė. Moterys noriai šeimininkavo virtuvėje ir rodė dėmesį vargstantiems.

„Modilinos agentūros“ vadovei Jolantai Sadauskienei labdaringų pietų idėja kilo pabendravus su vienuolėmis, kurios savo jėgomis ir pagal savo išgales priglaudžia į jas besikreipiančius ir prašančius pagalbos vargstančiuosius. Vienuolės maitina juos tris kartus per savaitę, priglaudža neturinčius kur pernakvoti, suteikia minimalią medicininę pagalbą. Resursų jos gauna ieškodamos rėmėjų pačios, todėl J. Sadauskienė panoro suburti tuos, kurie gali pagelbėti skurdesniems už save.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.