Nuotakos suknele pasidabinusios Dž. Butkutės kelias į laimę – skausmingas

Prie altoriaus lemtingąjį „taip“ ištarusi dainininkė Džordana Butkutė (44 m.) pagaliau laiminga. Moteris rado laimę su metais vyresniu Elegijumi Strasevičiumi. Tačiau laimės paieškos dainininkei truko ilgai, o gyvenimo vingiai pažymėti ir kūdikio netektimi, ir skaudžiomis skyrybomis, ir alkoholio kvapu.

Dž. Butkutės gyvenimas - ne rožėmis klotas.<br>"Lietuvos ryto" archyvo
Dž. Butkutės gyvenimas - ne rožėmis klotas.<br>"Lietuvos ryto" archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2012, 10:30 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:49 PM

Iš Šakių kilusios Dž. Butkutės tėvai išsiskyrė, kai ji buvo dar vaikas. Netrukus Džordanos mama sukūrė kitą šeimą. Dainininkė turi brolius Klaidą ir Žydrūną bei jaunesniąją seserį Andželitą.

Savarankiškai kabintis į gyvenimą Džordana pradėjo dar paauglystėje. Karjerą ji pradėjo būdama septyniolikos. Tuomet Džordana dainavo grupėje „Nerija“. Pati gitara, pianinu ir smuiku groti mokanti atlikėja dainavo grupėse „Impulsas“, „Alibi“, „Vis tolyn“. Buvo subūrusi ir savo grupę, tačiau 2000-aisiais „Džordana ir grupė“ iširo, o Dž. Butkutė iš muzikos pasaulio kuriam laikui dingo.

Jautrios moters muzikinei karjerai įtakos turėjo ir šalia esantys vyrai.

Dvidešimtmetė Džordana buvo įsimylėjusi latvių dainininką Ivą Fominą. Su juo ji penkerius metus gyveno Latvijoje. Pora gyveno gražiame name Liepojoje prie pat jūros kranto. Tuomet Džordana su mylimuoju dainavo grupėje „Mistika“. Tačiau Džordana pasiilgo Lietuvos, tad nors ir ketino su latviu susituokti, grįžo į gimtinę.

Grįžusi į Lietuvą ji rado kitą meilę – septyneriais metais jaunesnį Henriką Gudlevičių. Prieš penkiolika metų Džordana su juo gyveno Vilniuje, jam priklausančiame dviejų kambarių bute. Su juo ji planavo susilaukti kūdikio, tačiau nutiko nelaimė – būdama penktą mėnesį nėščia Dž. Butkutė persileido. Po operacijos gydytojai Džordanai pasakė, kad ji įsčiose nešiojo tamsiaplaukį berniuką. Jį dainininkė norėjo pavadinti Enriku.

Po šios nelaimės tuomet 29-erių Dž. Butkutė puolė į gilią depresiją, mėnesiui nutraukė koncertus.

„Tiesiog gulėdavau lovoje, žiūrėdavau televizorių, bet iš tikrųjų nieko nematydavau. Mintyse plaukė vaizdai, koks būtų buvęs mano mažasis sūnelis. Buvo apėmusi baisi neviltis – nieko nenorėjau. Bandžiau nepasiduoti, bet vis giliau klimpau į depresiją. Išgelbėjo Henrikas – savo švelnumu, rūpesčiu ir globa apgaubdamas mane“, - tuomet „Lietuvos rytui“ pasakojo dainininkė.

Ji teigė neįsivaizduojanti savo gyvenimo be vaikų.

„Jei atsitiktų tokia nelaimė, kad negalėčiau turėti vaikų, įsivaikinčiau iš valdiškų namų bent keturis“, - tikino ji.

Džordana svajojo tuomečiam savo mylimajam pagimdyti berniuką ir mergaitę.

Ji buvo įsitikinusi – iki trisdešimties būtinai turės vaikutį.

Jau tuomet Dž. Butkutė kalbėjo apie vestuves su Henriku. Moteris svajojo apie kuklias tuoktuves.

Viename interviu Džordana prasitarė, kad laukėsi tris kartus. Pirmąjį kartą nėščia buvo, kai draugavo su latviu Ivu. Tačiau jo tėvas nenorėjo, kad jo namuose verktų vaikas.

„Todėl visa tai buvo su skausmu padaryta, O dabar jau nieko neišeina“, - būdama trisdešimt dvejų prisipažino Dž. Butkutė.

Džordana prisipažino, kad pirmąjį pasiūlymą tekėti gavo būdama šešiolikos.

„Tačiau aš save saugojau, per anksti nepuoliau nei tekėti, nei gyventi su vyrais – moterimi tapau tik būdama dvidešimties. O dabar, sutikusi Henriką, supratau, kad su šiuo žmogumi noriu susieti savo gyvenimą. - 1998 metais kalbėjo dainininkė. – Jaučiu, kad Henrikas yra tas žmogus, su kuriuo man lemta būti kartu. Man Henrikas yra viskas – ir draugas, ir vyras, ir guodėjas, ir asmens sargybinis.“

Vėliau jos gyvenimo vyru tapo ukrainietis apsaugos darbuotojas Sergejus Gorbonas. Jis buvo tapęs ir dainininkės vadybininku. Su juo moteris persikraustė į Kauną.

Pradėjus bendrauti su pusantrų metų jaunesniu Sergejumi, Džordana vis rečiau pasirodydavo scenoje. Pradėjo sklisti kalbos, kad moteris nevengia alkoholio ir narkotikų. Prieš dešimtmetį gimtųjų Šakių rajone ji buvo sugauta neblaivi prie vairo.

Kaune sklido kalbos, kad Sergejus mylimąją muša. Tačiau apie jį Džordana visuomet atsiliepdavo labai gražiai ir kartu planavo ateitį.

„Dainininkės gyvenimas toks, kad negali išvengti taurės kitos šampano. Bet visada žinojau savo galimybes, niekada nenusigerdavau taip, kad nieko neprisiminčiau. O jau narkotikų tikrai niekada nevartojau“, - prieš dešimtmetį „Lietuvos rytui“ sakė Dž. Butkutė.

2002 metais dainininkė dalyvavo realybės šou „Akvariumas 2“ ir jį laimėjo. 30 tūkst. prizą gavusi atlikėja dalį pinigų skyrė skoloms grąžinti.

Jos populiarumas vėl pakilo.

Dainininkė tikino, kad vengia alkoholio, susidomėjo karatė treniruotėmis.

„Jei ne „Akvariumas“, nežinau, ar mano gyvenimas būtų susiklostęs taip, kaip dabar. Nekoncertavau, reikėjo mokėti už nuomą. Turėjome daug skolų“, - 2005 metais kalbėjo Dž. Butkutė.

Tuomet ji su Sergejumi įsigijo trijų kambarių būstą ir net simboliškai susituokė.

„Sergejus nupirko du auksinius žiedus. Suklupo ant kelių, vieną užmovė man, kitą – aš jam. Norėjome tai padaryti tarp nepažįstamų, kad niekas nesužinotų. Taigi mes beveik susituokę“, - pasakojo iš Turkijos grįžusi Džordana. Tačiau 2008 metais vėl pasklido kalbos, kad dainininkė neatsispiria alkoholiui. Neva dėl jo ji net praleido koncertus Kanadoje. Tais pačiais metais jos ir Sergejaus santykiai buvo nutrūkę. Tuomet pora kartu buvo praleidusi devynerius metus.

Atlikėja guodėsi, kad mylimasis reikalavo kuo mažiau rodytis viešumoje, neturėti artimų draugių, nes norėjo visą laiką būti su ja.

„Mes turėjome būti vienas kito nuosavybė ir niekam daugiau nepriklausyti“, - teigė ji.

Tačiau neilgai trukus Džordana ir Sergejus vėl buvo kartu. Kartu pagyvenę dar metus, 2009-aisiais išsiskyrė galutinai.

„Mes jau maždaug pusę metų gyvenome kaip brolis ir sesuo“, - po skyrybų tikino dainininkė.

Džordana iškart po skyrybų apsigyveno Kauno rajone esančioje sodyboje pas taksistą Elegijų Stacevičių. Sergejus piktinosi, kad jo buvusi mylimoji susidėjo su kaliniu ir nė neketino kraustytis iš Džordanai priklausančio buto Kaune. Tačiau vėliau nusileido ir iš buto išsikraustė. Sergejus tuomet įsikūrė Estijos kurorte Narva Jeesu, ten įsimylėjo kitą moterį.

E. Strasevičius išskirtiniame interviu „Lietuvos rytui“ yra pasakojęs apie trečdalį gyvenimo, praleisto kalėjime. Vyriškis bausmę atliko Latvijos kalėjime.

„Plėšimai, narkotikai, pasipriešinimas pareigūnams. Už žmogžudystę tikrai nebuvau nuteistas“, - prisipažino nuo keturiolikos metų su policija reikalų turėjęs Elegijus.

Jis atviravo, kad buvimas zonoje buvo jo gyvenimo būdas. Iki lemtingo susitikimo su Džordana Elegijus turėjo šeimą.

„Tačiau kai grįžau po vieno atsėdėto „sroko“, su šeima santykiai nutrūko“, - pasakojo jis, kartais susitinkantis su dabar jau pilnamete dukra Greta.

Elegijus – buvęs narkomanas. Tačiau tuo metu, kai susipažino su Džordana, buvo jau trejus metus nevartojęs alkoholio ir trylika metų nevartojęs narkotikų.

„Jis man tarsi mokytojas“, - yra prisipažinusi Dž. Butkutė.

Po pažinties su Elegijumi Džordana labai pasikeitė.

Tais metais Džordana pagaliau išleido ilgai rašytą knygą „Džordana Butkutė – prarastas rojus“, vėl pasipylė pasiūlymai koncertuoti.

„Jaučiuosi lyg išlošusi Aukso puodą. Tik jame – ne milijonai, o mano draugas Elegijus“, - teigė Dž. Butkutė.

Džordana džiaugėsi, kad Elegijus jai parodė, kaip reikia siekti tikslo, sudarė galimybes rengti koncertą po koncerto.

„Kas aš būčiau be jo? Džordana Butkutė. Tačiau ar tokia, kokia esu šiandien? Manau, kad ne. Aš būčiau ne tokia stipri ir galbūt ne tokia populiari“, - įsitikinusi Džordana.

Parengė Liuminata Mickutė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.