R. Meilutytės močiutė į Lietuvą grįžusiai plaukikei ruošia Kalėdų staigmeną

Londono olimpinė ir pasaulio čempionė Rūta Meilutytė (15 m.), pasaulio čempionate Stambule tvirtais grybšniais vėl išgarsinusi Lietuvą, švęsti Kalėdų grįžo į Kauną. Čia su močiute Aldona Meilutiene (78 m.) bei kitais artimaisiais puoš eglę ir keps kūčiukus.

Rūtos Meilutytės močiutė Aldona džiaugiasi, kad šiemet Kalėdas visa šeima galės švęsti kartu.<br>M. Patašius
Rūtos Meilutytės močiutė Aldona džiaugiasi, kad šiemet Kalėdas visa šeima galės švęsti kartu.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinkskaitė ("Stilius")

Dec 20, 2012, 2:56 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:22 PM

Turkijos mieste Stambule vykusiame pasaulio plaukimo čempionate Lietuvos vardas skambėjo garsiausiai. Mūsų atstovė R. Meilutytė ir vėl nusiskynė pergalę ir pagerino rekordus.

Praėjusį ketvirtadienį pasaulio čempione tapusi lietuvė išliko kukli. Mergina nesijaudino taip labai, kaip Londono olimpiadoje lipdama ant pakylos, tačiau ašarą nubraukė.

„Kažkiek jaučiuosi stipresnė. Nebuvo šoko. Be to, negalima lyginti pasaulio čempionato ir olimpiados. Tai skirtingi dalykai. Žinoma, šįkart irgi suvirpėjo širdis”, – po pergalės kalbėjo plaukikė.

Dar kartą pajutusi saldų pergalės skonį didžiųjų metų švenčių šurmuliu mergina jaukiai džiaugsis Kaune, savo vaikystės namuose su tėvu, broliais ir močiute.

„Labai džiaugiuosi, kad pasimatysime per Kalėdas. Seniai mūsų šeimoje buvo taip, kad per šventes susirinktume visi kartu. Vis kuris nors išvykęs.

Šiemet vien tai, kad namuose Kaune, Rūtelės trobelėje, susirinksime visi, bus mums didžiulė šventė”, – „Stiliui” sakė čempionės močiutė Aldona.

Moteris specialiai varžybose dalyvaujančiai anūkei nesakė, kokia graži snieguota žiema atėjo į Lietuvą – tai grįžusiai plaukikei bus maloni staigmena.

Kol vaikai – Rūta ir du jos broliai buvo maži, šeima stengdavosi mažuosius palepinti Kalėdų dovanomis. Dabar jiems kur kas mieliau rašyti laiškus ir gauti atvirukus su linkėjimais.

„Rūtos tėtis, gyvenantis Plimute, mus visada sveikindavo. Tačiau anksčiau daugiau bendraudavome laiškais, labai jų laukdavau. Nebuvo sąlygų visiems susirinkti prie bendro Kūčių stalo.

Juolab kad Rūtai vėl puikiai sekasi čempionate. Domimės visi, skambinamės su giminėmis, nuolat aptarinėjame. Visi pamėgo Rūtelę, visi džiaugiasi. Mums tai didelė laimė.

Ji nuo pat mažumės buvo visiems gera, švelni, rūpestinga. Galbūt dėl šių savybių ji ir sulaukia daugybės simpatijų”, – svarstė Aldona.

Rūtos močiutė visada Kūčių vakarienei ruošia 12 patiekalų. Šiemet ne viską ji gamins pati – kai kuriuos patiekalus jau suplanavo ruošti kartu su virtuvėje mėgstančia sukiotis anūke.

„Kepame saldumynus, pyragus. Kūčiukų niekada nesame pirkę parduotuvėje, juos ruošiame patys. Ir Rūtelė mėgsta prie jų kepimo prisidėti, išeina smagus žaidimas”, – sakė Aldona.

Šeimos namuose niekada nestovi dirbtinė Kalėdų eglutė – visada tik gyva. Rūtos močiutė – senosios kartos atstovė, yra pratusi eglutę puošti Kūčių dieną, o ne prieš kelias savaites.

„Kaime visada puošdavome tik per Kūčias. Vėliau mieste, kai auginau savo vaikus, irgi laikėmės šios tradicijos. Eglutė būna nupirkta, bet ji laukia tos dienos. Tik tada prasideda šventė.

Šiemet eglutę puošime visi! Jau ruošiu pyragėlius, kuriuos kabinsime ant eglutės”, – džiaugėsi A.Meilutienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.