D. Baumilą televizijoje pakeitusi L. Imbrasienė ketina save vertinti kritiškai

Paskutinį savaitgalį prieš Kalėdas „Lietuvos ryto“ televizijoje išvysime naują vedėją. Buvusi LRT televizijos konkurso „Triumfo arka“ vedėja Laura Imbrasienė (34 m.) nuo šiol kiekvieno šeštadienio rytą sveikinsis su žiūrovais laidoje „Padėkime augti“.

„Padėkime augti“ vedėja L. Imbrasienė ekrane pasirodys su dešimtmečiu sūnumi Mantu.<br>"Lietuvos ryto" televizija
„Padėkime augti“ vedėja L. Imbrasienė ekrane pasirodys su dešimtmečiu sūnumi Mantu.<br>"Lietuvos ryto" televizija
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („TV antena")

Dec 23, 2012, 10:50 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:11 AM

Šį šeštadienį naujoji laidos „Padėkime augti“ vedėja L. Imbrasienė ekrane pasirodys su dešimtmečiu sūnumi Mantu.

Laida 2013-uosius pradės atsinaujinusi. Nuo šiol patirtimi apie vaikų auklėjimą su žiūrovais dalysis L. Imbrasienė, į televizijos eterį grįžtanti po metų pertraukos. Ji pakeis iki šiol „Padėkime augti“ vedusį muzikos grupės „Kastaneda“ narį Donatą Baumilą.

Kvietimo nudžiuginta Laura „TV antenai“ prisipažino, kad šioje laidoje tikriausiai jausis geriau nei tarp operos dainininkų — vaikų auklėjimas daugiau nei dešimtmetį jos gyvenime yra svarbi tema, susijusi ir su baigtomis studijomis.

— Jūsų debiutas „Padėkime augti“ — jau šį savaitgalį. Ar anksčiau žiūrėdavote šią laidą?

— Nuo pradžios iki pabaigos matyti neteko. Bet tam yra priežastis — šeštadienio rytais mano sūnus Mantas karaliauja prie televizoriaus, žiūri animacinius filmus.

— Dabar įpročiai keisis?

— Taip, nes norėsis pasižiūrėti, kritiškai save įvertinti — ne tik man, bet ir sūnui. Tai būtina norint tobulėti.

— Pasiūlymas grįžti į televiziją buvo lauktas?

— Aš jį iškart priėmiau. Pirmiausia todėl, kad laidos temos man artimos. Noriu būti tobula mama. Daug temų, apie kurias galvoju, dabar galėsiu aptarti ekrane, gal tai šiek tiek padės ir kitiems.

Vis dėlto šis kvietimas man buvo netikėtas. Pastaruoju metu buvau užsiėmusi kitais reikalais, apie kuriuos nelabai galiu pasakoti.

— O jei vis dėlto paprašytume?

— Tai mano asmeninis gyvenimas, kuris kartais nukenčia. Turėjau progą sustoti, apsidairyti, pagalvoti, ko iš tikrųjų noriu ir ką reikia keisti.

Televizijos nebuvo mano gyvenime ir ta pertrauka buvo labai naudinga. Ramiai žiūriu į darbą televizijoje, visada žinau, kad jis nėra amžinas.

Atsidūrusi ekrane nesužvaigždėjau, nepakilau nuo žemės. Ta liga turbūt persirgau, kai man buvo šešiolika, kai viena modelių agentūra mane atsirinko iš daugelio merginų. Buvau greitai nuleista ant žemės.

Televizijos suteikiamas dėmesys kartais vargina, o kartais yra malonus, to nepaneigsi. Bet moku gyventi ir be to.

— Yra buvę situacijų, kai populiarumas jums labai padėjo?

— Jų — daugybė. Kartais būna, kad parduotuvėje ar poliklinikoje visiškai pasikeičia darbuotojų elgesys, kai supranta, kad kažkur tave matė.

O būna, kad eini turguje, ieškai gėlių ir girdi — Laura Imbrasiene, ateikit pas mane, aš jums pigiau parduosiu. Moteriai norisi paplepėti, galbūt draugei paskui pasipasakoti. Man irgi smagu — nuolaidą gauti juk gerai. (Juokiasi.)

— Ar išgirdus „Padėkime augti“ pavadinimą iškart į galvą atėjo temų šiai laidai?

— Taip, jų — daug, bet turbūt nereikėtų dabar išpasakoti, nes pagal jas kursime laidas. Jau pradėjau daryti temų sąrašą — nuo vaikų mitybos iki psichologijos dalykų.

Galbūt laidoje atsiras ir profesionalių konsultantų, aš to norėčiau. Noriu, kad šios laidos žmonės lauktų.

Esu mama, stengiuosi išmokti tai, ko nemoku. Net lankiau seminarus, kad geriau susikalbėčiau su savo mažuoju, kuris dabar gal jau didysis, eina dešimtus metus.

Visą laiką reikia domėtis, semtis žinių ir patirties, todėl ši laida pravers ir man, ir kitiems tėveliams.

Be to, man puikiai tinka laidos filmavimo ritmas, nebūsiu labai užimta, liks laiko kai kuriems kitiems užsiėmimams.

— Pavyzdžiui?

— Šiek tiek užsiimu juvelyrika ir bižuterija. Be to, vis dar turiu šeimą. (Juokiasi.) Yra ir kitų darbelių. Turiu ką veikti.

Jei reikėtų rinktis — būti gera mama ar dirbti televizijoje, be abejo, pasirinkčiau šeimą.

— Turite profesinių tikslų, nesusijusių su televizija?

— Nežiūriu į ateitį dešimt ar penkiolika metų. Iš patirties žinau, kad planai dažnai subyra.

Turiu seniai brandinamą svajonę, susijusią su vaikais. Su mažais vaikais. (Šypsosi.) Norėjau dirbti vaikų namuose, bet pražiopsojau konkursą. Dabar yra kitų minčių.

— Kas svarbiausia norint padėti vaikui augti?

— Meilė. Jei mylėsi, tai matysi, girdėsi, duosi tai, ko reikia. Nereikia į vaiko auklėjimą žiūrėti paranojiškai.

Reikia nepamiršti, kad vaikas neturi būti tobulas. Tobulas nė vienas nesame. Nereikia į vaiką sudėti visų savo vilčių ir iliuzijų, to, ko patys nepasiekėme. Reikia vaikui padėti, o ne bandyti jį sukišti į rėmus.

— Kokio linksmiausio komplimento esate sulaukusi iš sūnaus?

— Jų — labai daug. Smagu, kai prieš naktį sūnų paglostai, pasakai, kad myli, o ryte dar snūduriuodamas jis ateina, pabučiuoja ir tyliai sušnabžda tą patį. Grąža, kurią gauni, užburia.

— „Padėkime augti“ — visiškai kitokia laida nei „Triumfo arka“.

— Taip, bet šioje laidoje tikriausiai jausiuosi net truputį geriau. Esu baigusi edukologijos studijas, laidos temos, kaip sakiau, man yra artimos. Daugiau išmanau šioje srityje.

Patinka ir tai, kad dešimtą valandą ryto rodoma laida leidžia prieš kameras elgtis paprasčiau ir natūraliau. Žinoma, daug mąstau apie tai, ką galėčiau duoti šiai laidai, užsigalvoju, kartais net neišgirstu, ką sako sūnus Mantas.

— Jis pasirodys pirmoje laidoje?

— Taip, kartu ruošime Kūčių stalą. Aš paklausiau, ar jis norėtų, Mantas labai apsidžiaugė ir nekantriai laukė filmavimo.

Labai susikaupė. Žinoma, be kamerų jam viską daryti kur kas lengviau. (Juokiasi.) Savo kailiu pajuto, kas yra filmavimas. Manau, susitvarkė neblogai.

— Daug kas neteisingai susiejo jūsų atsiradimą laidoje su buvusio vedėjo Donato Baumilos atviravimais apie subyrėjusią šeimą ir naujus jausmus. Jūs pažįstate Donatą?

— Nepažįstu. Bet nė nepagalvojau apie tai. Kiek žinau, šie pokyčiai visiškai nesusiję su jo asmeniniais reikalais. Žmonės, žinoma, kalbės įvairiai, bet dėl to sukti galvos neketinu.

— Prieš kameras jums gali tekti daryti daugybę darbų, susijusių su vaikų auklėjimu. Yra tokių, kurių negalėtumėte atlikti?

— Niekas manęs neklaus, ar noriu daryti. Juokauju. Snaigių karpymas ar blynų kepimas manęs tikrai negąsdina.

Neįsivaizduoju, kad būtų darbas, kurio negalėčiau čia atlikti.

Štai jei „Triumfo arkoje“ man būtų liepę dainuoti, būtų buvę kur kas prasčiau. (Juokiasi.)

Pokyčiai — planuoti

■ Paskelbus, kad D.Baumilą laidoje keičia L.Imbrasienė, pasigirdo spėliojimų, neva tai įvyko dėl atskleistų Donato asmeninio gyvenimo pokyčių. Prieš kelias savaites Donatas papasakojo nebegyvenantis su žmona Daine ir kuriantis naujus santykius su savo partnere iš TV3 šokių projekto Rasa Židonyte.

■ „Lietuvos ryto“ televizijos programų direktorė Kristina Kulionienė atmetė tokius gandus ir tvirtino, kad ar Donatui tinka vesti šeimai skirtą laidą dėl asmeninio gyvenimo peripetijų, nebuvo svarstoma.

■ „Atnaujinti laidą mes planavome dar prieš pagarsėjant šiai istorijai. Donatui linkime sėkmės visoje veikloje, kurios jis imsis. Tarp jo ir televizijos ar laidos prodiuserės tikrai nebuvo konfliktų.

■ Prodiuserė rinkosi kandidatus jau porą mėnesių. Tai, kad nauja laidos vedėja eteryje pasirodo, kai vyksta viešos Donato ir Rasos išpažintys, yra tik sutapimas“, — sakė K.Kulionienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.